Author Topic: Obrazovna takmicenja  (Read 443 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Krajna

  • Čovek ptica
  • ***
  • Posts: 533
  • Karma: 745
  • Glajder: Ozone Alpina 2
Obrazovna takmicenja
« on: 04 September 2018, 00:13:52 »
Pozdrav drugari.
Ja sam bio vise puta na nekim "takmicenjima", koja se reklamiraju kao obrazovna.
Napravi se neki task, onda lokalci daju tipove kako gde i preporucuju da se ide po tackama, a onda uvece debrief, gde moze da se pita nesto ako ima.
Pobednici ne dobijaju nikakvu nagradu, da bi se akcenat stavio na ucenje, a ne na trku. Traje 7-10ak dana. Kosta oko 300-400e.

Ja na to gledam kao organizovani retransport na novim predelima gde moze da se upozna puno novih ljudi. Bude tu i neke govorancije, workshopovi, govori, sta znam, vise je za pocetike. Dobija se gps sos uredjaj za ne daj boze.

Ja sam bio vec na 4 takva eventa i uvek sam se lepo proveo, pa reko da podelim neki info:
1) Laragne ozone open - prelepa priroda u francuskim alpima. Moze usput da se napravi i tura do annecy-a. Registracije je tipa ko pre devojci. Budu popunjena sva mesta u nekih 12minuta. Mora brzo da se tipka. To organizuje lokalna para skola, a ozone im je sponzor. Nije FAI event. Dodje neki clan ozona pa drzi govore. Zurka na kraju. Kamp uzivanje. Uvek je na istom mestu. Nedaleko od ozonovog glavnog test poletista.
http://www.flylaragne.com/

2) GIN wide open. Bude uvek na razlicim mestima. Organizuje jedan bivsi takmicarac iz Agera/Spain. Bilo je valjda u francuskim alpima, pa u makedoniji, ove godine u Ageru/spain. Slican princip kao prethodni event. Registracija traje par dana i biraju koga da prihvate. Ali ako napisete da imate C krilo i da vam je rekord 50km, verovatno ce misliti da ste dobar kandidat  :angel: FAI takmicenje. Organizacija je super. Sendvici - lose.

3) Naviter open. Nisam bio ali  sam pricao sa ljudima koji su bili. Kazu da je slican princip. Ne znam detalje.

4) FlyFuther Kobarid - Slovenija. Slican princip. Organizuju neki Englezi pa ih i ima puno.

Toliko od mene.
 :pice:

« Last Edit: 04 September 2018, 00:17:02 by Krajna »

 

Iznad Srbije 2018
Rezultati su trenutno dostupni samo na sajtu takmicenja.
JV team - skorašnji letovi
'tice JV foruma 2018