Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 13:53:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Na žalost još jedna tužna vest  (Pročitano 1002 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Bangy
Orao

Van mreže Van mreže

Model: VITA
Marka: AIRDESIGN

« poslato: 23 Avgust 2008, 17:39:05 »

Državljanin Srbije Ljubiša Novačešković (59) utopio se u Ohridskom jezeru, nakon pada paraglajderom, saopštila je danas makedonska policija.

Novačešković je juče, oko 17.35 časova, iz nepoznatih razloga, pao u jezero u blizini autokampa Ljubaništa.

On je prenet u medicinski centar u Ohridu, gde su lekari konstatovali smrt.

Policija je saopštila da ja istražni sudija obavio uviđaj i da je istraga u toku.

Tanjug
Sačuvana

Bolje biti malo lud, nego malo pametan.
flyingheart
Galeb
**

Van mreže Van mreže

Model: Force dhv 1-2
Marka: Icaro

« Odgovor #1 poslato: 23 Avgust 2008, 23:52:59 »

Neka pociva u miru.

Katastrofa sta se desava...

Nezvanicno sam saznala da je Ljubisa inace bio ronilac i da je bio na SIV kursu ovih dana, koji je izuzetno lose organizovan na Ohridskom jezeru...
Sačuvana

Touch the sky!
Taki
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Makalu
Marka: UP

« Odgovor #2 poslato: 24 Avgust 2008, 08:33:51 »

Плаво небо Љубиша.
Шта рећи???
Моје искрено саучешће породици покојног Љубише.
Sačuvana
Taki
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 24 Avgust 2008, 16:27:16 »

Зна ли неко шта се тачно догодило на Охриду???
Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #4 poslato: 25 Avgust 2008, 09:40:57 »

Isto ne zvanično - posle par siv manevara, krilo mu se zaključalo u spiralu. Mogu samo da pretpostavim da je pao u nesvest u tom trenutku. Da je bio pri svesti sigurno bi potegao rezervu. Kad su ga izvukli iz vode navodno je idalje bio ziv ali ne dugo.

Ovakve stvari se mogu desiti bilo kome. Zaključane spriale su opasna stvar i treba jako paziti da stegnete sve mišiće i sprečiti odlazak krvi iz glave(tako sto se zavalite što više unazad) odnosno padanje u nesvest. Rezerva je najbolje rešenje ako ne uspete komandom i telom da je sprečite(veoma verovatno).

Ljubišu sam upoznao i vest me stvarno potresla. U Kraljevu na takmičenju smo održali jedan minut ćutanja pre taska u njegovo sećanje. Neka mu je plavo nebo.

Dj
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Pumba
Urednik foruma

Na mreži Na mreži

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #5 poslato: 25 Avgust 2008, 10:18:49 »

Ja sam cuo slicnu pricu o tome sta se desilo. Sinoc se vratila ekipa iz Ohrida tako da cu verovatno da cujem iz prve ruke sta se dogodilo. Sigurno je da je bila u pitanju spirala. Pretpostavljam da je opterecenje dovelo do padanja nesvest.

Bio je veoma pozitivna osoba, uvek veseo i raspolozan za druzenje.

Plavo mu nebo
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Rush
Marka: Ozon

« Odgovor #6 poslato: 27 Avgust 2008, 22:28:19 »

ja vec dva dana pokusavam da napisem post ovde ali ne ide

nije tachno jedino da je siv kurs bio loshe organizovan
nista u vezi sa organizacijom ili samim kursom nije dovelo do ovog tragichnog razvoja dogadjaja.

Sačuvana

Zivot je lep!!
Taki
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 27 Avgust 2008, 23:02:21 »

Може ли неко ко је био присутан на СИВ-у да нам каже шта се десило, свесни смо да сте још у шоку па кад будете могли пишите, а  све у циљу да предупредимо овакве догађаје да их не буде више јер одоше нам драги људи и пријатељи.  Angry
Sačuvana
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #8 poslato: 28 Avgust 2008, 19:30:11 »

Nisam bio na SIV-u ali znam da je nacin da se takve stvari preduprede vrlo jednostavan, da se uvede zakon kao u svim normalnim zemljama i u kojem ce da pise da na SIV moze ici samo pilot koji ima dozvolu (znanje) i minimum 50 ili 100 sati naleta a ne 5, 6 !!!
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
wizz
Roda

Van mreže Van mreže

Model: summit2
Marka: up

« Odgovor #9 poslato: 05 Novembar 2008, 21:04:03 »

Pa... ja bio na kursu. I gledao...  Nazalost, ovo je ekstreman sport i tragedije se deshavaju. Znao sam Ljubishu. Neka mu je plavo nebo. Mislim da nema puno toga da se isprica. Verovatno ga je drmnulo srce na samom pocetku ulaska u spiralu. Instruktor Zlatko  je vise puta stanicom pokusavao da ga izvede iz spirale ali verovatno zbog bola u grudima je doshlo do pomrachenja svesti. Ljubisa uopste nije reagovao na upozorenja i spirala je postajala sve brza. Zakljuchao se i tresnuo u vodu.
Ono sto se desilo posle je snimljeno. Ljubisa je isplivao iz vode i uhvatio se za camac. Mislim da je chak i rekao da mu je tesko i onda je izgubio svest.... i vishe se nije povratio.
Mogu da skinem kapu do zemlje Draganu maseru i svima koji su izgoreli pokushavajuci da ga vrate u zivot. Ljubanishte je kamp koji je udaljen od Ohrida 30-tak km i u sezoni tesko da bi se moglo ochekivati da hitna pomoc dodje brze od onoga sto su doshli. Helikopter je bio spreman jer je u kampu bio inspektor za veze R. Makedonije koji je bukvalno gledao dogadjaj. Da je moglo ikako da se pomogne - pomoglo bi se. Najgore je sto se Ljubisha spremio da ide kuci i njegova zena je to gledala. Hteo je josh jednom i hteo je spiralu za koju (moje licno misljenje) nije bio spreman. Instruktor ga je pitao pre leta sta zeli da uradi. Instruktor je pokushao sve sto instruktor moze da pokusha sa zemlje i na zemlji. Mislim da mesta za njegovu krivicu nema. Svi smo potpisali da letimo svojim mashinama, na svoju odgovornost.
Bog nekad uputi nekom poziv prerano?
Budite svesni svoga neznanja i plashite se. Strah je dobar.
p.s. mada.... mozda ja to ne bi trebao nikom da pricham?
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!