Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 13:52:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Povezani događaji
  • Vršac Open 2008: 29 Avgust 2008 - 31 Avgust 2008
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vršac Open 2008  (Pročitano 600 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« poslato: 18 Avgust 2008, 17:50:15 »

Pozdrav,

Iako smo hteli da ovogodisnje takmicenje u organizaciji KSL Ares bude na Rtnju, ili Tupiznici, zbog tragicnih dogadjaja koji su se desili u proteklih godinu dana na tom terenu i u Opstini Boljevac, predlazemo, kako smo najavili na proslom sastanku komisije u Nikoj banji, da isto bude odrzano u Vrscu u istom terminu.

U prilogu se nalaze Lokalna pravila takmicenja, u kojima je sve objasnjeno oko takmicenja, kao i prijava za takmicara koju treba da popunite i posaljete na moj privatan mail aec@net.yu

Zeljko OVUKA

* Lokalna pravila 2008-08-17.doc (186.5 KB - preuzeto 67 puta.)
* Prijava za takmicara 2008.doc (163 KB - preuzeto 32 puta.)
« Poslednja izmena: 28 Avgust 2008, 18:24:50 juventus » Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Bangy
Orao

Van mreže Van mreže

Model: VITA
Marka: AIRDESIGN

« Odgovor #1 poslato: 28 Avgust 2008, 18:05:35 »

Đole, dodaj vezu ka kalendaru. Ja sam hteo ali ne mogu posto nisam napravio temu.
Sačuvana

Bolje biti malo lud, nego malo pametan.
Bangy
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 31 Avgust 2008, 12:52:58 »

30.08.2008. Evo par slika od posmatrača dok nestignu izveštaji, snimci i fotografije od ostalih. Prevashodno očekujem od onih koji su bili na listi takmičara.

Održavanje brifinga iako je većini prisutnih jasno da su male šanse da start bude otvoren.

Neko se ipak odvažio i poleteo, demonstrirajući svoje znanje i hrabrost (naravno Gugi)

Vetar je u pojedinim trenucima bio izuzetno jak.

Neki su ostali da čekaju, . . .

. . . a neki su otišli na Jablanku http://www.juventusventus.org/forum/index.php/topic,839.msg5034.html#new
Sačuvana

Bangy
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 01 Septembar 2008, 14:11:44 »

Kakva su bila dešavanja na "Vršac Open-u 2008" u nedelju 31.08.'08. ? Hoće li neko nešto da napiše ?
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #4 poslato: 01 Septembar 2008, 19:00:46 »

Hvala na slikama Bane. Ja imam samo snimak koj će se ko zna kada naći na netu.

Ja ću rečima pokušati da dočaram. Dodao bi malo i za 30.8 prvo. Dakle kao što je Bane pomenuo tog dana je vetar ipak prejako puhao. Gugi je leteo dok je bio na granici posle je pojačao a mi sedeli 5-6 sati na startu. Bilo nas je 7-8, ostali su se rasturili unaokolo. Na kraju vetar je mrvicu popustio ali okrenuo sa SI tako da je drveće na desnoj strani starta pravilo rotore. Ispali smo svi malo blesavi kada smo Gugija lansirali u taj isti rotor. U trenutku je priduvao malo jači udar, napravio asimetriju na bumerangu i s obzirom da isti nije još imao pun zalet Gugijevo ispravljanje je dovelo do stoliranja. Na kraju je sve ipak ispalo super jer prvo Gugiju dobro, krilo živo i svi smo po nešto naučili. Sami izvedite zaključak...
U nedelju je ipak bilo bolje - u smislu da vetar nije jako duvao. Zapravo nije skoro uopšte duvao. Uglavnom je sve bila termika, time na juznim i istočnim stranama Vršačkog brega je 'duvalo'. Pantić je ipak poleteo sa kule i odma' uš'o u stub. On nam je bio i sonda. Svi su onda otišli na Đakov Vrh gde smo se malo smejali kad smo se svi stisli na tom startu. Odatle je situacija bila pola pola. Pola ljudi se 'udavilo' a pola 'isplivalo'. Naravno ja sam bio jedan od davljenika i to najbrži u toj kategoriji Cheesy. Pored toga sam na startu mojom greškom okačio krilo na neko trnovito-drvasto žbunje iznad starta. Srđan 'Haker' i Ćomi su mi pomogli to da skinem i ovim putem im se zahvaljujem. Grška je bila što kad me je diglo krilo i vratilo 1m uz start, nogama i telom nisam amortizovao doskok, kanapi su se olabavili i dobio sam frontalac koji je nasadio krilo na žbunje. Moj kolega(u falš startovima) Dušan(Galeb) je takođe pokazao da je mazohista i on se malo spetljao ali odma' ispod starta(za detalje pitajte njega jer sam se ja mučuio oko svoje muke tada). Dakle da se vratim na letački dan. Oni koji su odatle otišli u vis tamo su i ostali. Želko, Dušan(Niš), Martin(Raška), Okac(Kv), Braca(Kv)... su leteli ceo dan tamo-vamo-tamo-vamo.
Kad smo se skupili otišli smo na kulu. Tu je s vremena na vreme termika dozvoljavala start pa smo se tako redom svi ponovo lansirali. Ovde se dešava moja druga greška tog dana. Sve je bilo namešteno i krenuo sam u zalet. Krilo iznad glave, ja trčim a nisam pogledao dali je sve u redu sa kanapima i kupolom. Svi su se drali STANI, STANI! a ja sam čuo IDI IDI Cheesy Ipak sam se zaustavo kad sam shvatio da nema razloga da se svi DERU idi idi pa stadoh Smiley . Imao sam neki čvorić u kanapima i to nimalo bezazlen. Znači kada polećemo UVEK treba bar jednom da bacimo pogled na krilo i kanape - uvek, a pogotovo sami na startu! Sledeći start me je odveo pravo u bazu na 2100. Bilo nas je brdo gore pa svako svojom putanjom. Više optimistički nego realno krenuo sam ka Beogradu. Nakon 20km se priča završila na njivi kraj puta. Sve se pogasilo :( (track log u prilogu). Dakle to je bilo to od Vršca Open 2008. Organizacija odlična zadatci otkazani i malo letenja ko šlag na bedak Wink

Aj pa da nam se u Nišu potrefi vreme ko u Kraljevu.

Pozz
Djole

P.S. Track log je konvertovan za gledanje u Google Earth-u.

* Vrsac08.kmz (64.97 KB - preuzeto 46 puta.)
« Poslednja izmena: 01 Septembar 2008, 19:39:48 juventus » Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!