Ronjenje, kampovanje, letenje, druženje, avanture.... tako nekako je izgledao naš petnestodnevni "odmor"

Bilo je izvanredno. Svaki dan neka akcija. Da se ne znam reko bi sebi da serem, hihi.
Kao PRVO hteo bi da se zahvalim našem sponzoru putovanja -
KIM Travel-u (www.kimtravel.rs) sto su nam obezbedili ovo putovanje i fenomenalan smeštaj.
Kako smo stigli na Tasos, u Potos, tako smo istog trenutka otišli do "Vasilis Ronilačkog centra" (
www.scuba-vas.gr). Vasilis nas je jedva dočekao da dođemo. On nam je kao tata tamo, pazi na nas kao malo vode na dlanu. Naravno puno smo mu pomogli oko ronilačkog centra a i on namo oko ronjenja pre dve godine

. Na ovom odmoru smo ronili sa njim svaki dan(kad smo bili u Potosu). Ivana mu je pomagala i vodila ljude na zarone pošto je DiveMaster dok sam ja bio klasičan fizikalac-mornar, pomagao mu što na brodu što u radnji sa opremom. Naravno ronio sam i ja skoro svaki put osim kad nije bilo dovoljno opreme.
Janis(malaka)(
http://www.mtb-thassos.com/), kao i uvek, je vodio zdrav zivot dok nismo stigli i do njega. On nam je isto super drugar od pre dve godine. Sa njim i Fedrom(njegovom budućom bivšom ženom) smo Ivana i ja otišli jedan dan i na kampovanje. Pozajmili šator od Joane(Bugarke koja je radila kod Vasilisa), spakovali se u pick-up i pravac sa 0m nadmorske visine na 1206m gde smo postavili šatore, Janis i Fedra na litici a mi malo konzervativnijih 10m iza

. Pun mesec, dobro vino i nezaboravan pogled mi je ostao u sećanu od te večeri.
Sutradan naravno nisam propustio letenje. Ivana mi je puno pomogla - bila mi je moralna podrška kad sam umalo odustao. Odgovarajući start je bilo teško naći. Veci deo planine je kamenovit(čitaj - krš). S jedne strane litica s druge kontra nagib. Ruku staviš iznad litice i tačno osetish kako kuva odozdo, a kad stojish metar iza pirkaju ti leđa. Posle nekog trazenja našli smo mesto gde bi se moglo poleteti pa počela priprema. 1-2 eto me u vazduhu. Odmah mali stub koj sam izbegao jer sam hteo da opipam okolinu prvo. Jedrenje na litici(bez ikakvog generalnog vetra) je sasvim opušteno. Drži solidno 10-20m iznad sve dok ne uđeš u stub. Prvi sam izvrteo pravac do baze. Ostrvo je delovalo mnogo manje sada. Stubovi su bili prosečno turbulentni. Penjanje od 2-4m/s. Uhvatio sam svega 3 stuba i preleteo ostrvo nazad do Potosa. Na kraju sam sleteo na plažu 100m od našeg smeštaja. Let je trajao svega 1h50m. U međuvremenu Ivana carica je pešice šibčila sat ipo dok je nisu pokupili neki danci i odbacili je natrag.
Krajem prve nedelje smo ponovo napustili naš smeštaj i skoknuli u Kavalu sa Janisom na Cosmopolis festival. Sutradan pa naredna dva dana smo bili u Drami. Odavde sam pre odlaska kontaktirao njihov klub tako da su me i očekivali. Upoznali smo se sa Janisom, predsednikom kluba, i Dimitrisom taj dan i skoknuli do njihovih prostorija. Inache klub im se nalazi na sletalištu koje je odmah na obodu grada. Sastoji se od dva metalna "kontejnera", u jednom glajderi i sva pratećaoprema dok u drugom kancelarija sa kuhinjicom, kompom ... Stvarno su carevi svi tamo. Start im je 10min kolima od kluba i skoro uvek duva odgovarajući vetar pa se svakodnevno nalaze posle posla oko 14-15h.
-Nastavljam sutra sa izveštajem , za sada neke sličice-
P.S. Više slika okačeno na Facebook-u u dve glaerije:
http://www.facebook.com/album.php?aid=30663&l=8c592&id=736153070http://www.facebook.com/album.php?aid=30635&l=50045&id=736153070