Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 13:34:29 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: RASHKA 07  (Pročitano 2769 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« poslato: 16 April 2007, 10:38:07 »

Zavrsheno je takmichenje preciznog u Rashkoj.

Sta se desilo koji su rezultati i kako je bilo?

ajd radoznao sam ... pishite...

Djole
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Ivan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 16 April 2007, 21:41:56 »

Takmicenje je bilo dobro organizovano ( sve pohvale P.K. Golija), vreme nam je posluzilo za oba dana takmicenja ali samo do 12h. Uradjena je samo jedna serija, prvi dan je letelo oko 70 takmicara posle je vetar pojacao i u jednom trenutku izmren je udar vetra od 16 m/s, a drugi dan seriju je zavrsilo i preostalih 30-tak takmicara. Drugi dan nismo merili vetar ali paraglajder na startu nije mogao da se nosi ni u ruzi. Incidenata nije bilo osim jednog oduvavanja pilota preko starta koji je bezbedno sleteo na padinu koja nije bila u rotoru. Prvo mesto je pilot iz Raske, a ekipno Jat, ostale razultate ne znam zasto jos nisu objavili na YUPG-u. Ima i nekoliko slika sa takmicenja  http://www.geocities.com/rtrlo123
Sačuvana
Ivan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 18 April 2007, 19:16:42 »

Nislije su bile vredne pa su objavili prvi rezultate www.grunf.org.yu
Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 18 April 2007, 19:51:45 »

trenutno izgleda da ne radi sajt para-golija! Lepo su to Nislije objavili. Svaka chast.

Bash mi je zao sto je bila samo jedna serija. Nekako nebih zakljucio ko je pobednik od samo jednog spustanja( bez uvrede pobedniku Cheesy) .

Sa kog terena u Rashkoj se letelo?
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Ivan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 18 April 2007, 21:55:51 »

Mislim da to brdo zovu Lisac. Djole zasto  nisi dosao na takmicenje :?:
Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 19 April 2007, 21:55:14 »

trebao sam da se organizujem sa Brankom ali sam zakasnio sa dogovorom . a isto mi mob nije radio :(

Sledeci put.

Inache bicu sad u Subotici na XC-u
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Ivan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 19 April 2007, 22:20:32 »

Darko bolje sto si otisao u nedelju bilo je vrlo opasno za letenje. Pored skole na cilju bila neka svadba, u trenutku kad su svatovi krenuli po mladu bace dinamit i Lole iz JAT-a preleti tacno iznad njega na 25-30 m. Posle se leteo revialni let, jedrilo je 5-6 pilota iznad starta kad su ovi ludaci poceli pucati malo rafalnom pa malo pojedinacnom paljbom, a municiju nisu uopste stedili. Mogu da zamislim kako je bilo njima u vazduhu  :shock: ... :cry:
Sačuvana
Ivan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 19 April 2007, 23:44:22 »

Nekome je moglo biti poslednje padinsko.
Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 20 April 2007, 02:39:18 »

auuu veseljeeee
 :shock:
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 25 April 2007, 13:07:54 »

Rezultati:

http://juventusventus.org/slike/forum/raska/REZULTATI%20pojedinacno%20za%20ligu.htm
http://juventusventus.org/slike/forum/raska/REZULTATI%20pojedinacno%20Raska%20open%20'07.htm
http://juventusventus.org/slike/forum/raska/REZULTATI%20ekipno.htm

Napisao Krsma :
Pozdrav svima,

Konacno posle prespavana dva dana od prevelikog umora, danas sam poceo opet da rasmisljam o paraglajdingu. Vidim da izvestaja jos nema a ni rezultata, pa predpostavljam da je razlog sto je sve bilo OK i normalno ovaj put nije bila ni najmanja ''POVREDA''.
Najvaznije je to a opet pominjem da nije bilo povreda, nadam se da ce tako i u buduce biti na svim ostalim takmicenjima i da su sve one kritike imale uticaja na takmicare.Nazalost, ipak smo videli dva-tri ulaska (na maloj visini) u negativu, srecom bez tezih posledica.
Vecina vas je bila tj.94 takmicara sto je rekord do sada, a iskreno se nadam da se nece dugo zadrzati pa za one koji nisu bili evo i izvestaja.
PETAK> dolazak takmicara, vec taj dan smo videli da ce biti izuzetna posecenost jer je pristiglo oko 30-tak takmicara. Oni koji su stigli u pre-podnevnim casovima uspeli su da naprave po dva-tri leta, jer je u popodnevnim casovima vetar pojacao kao i naredna dva dana.Samo oni iskusniji (Gugi) i jos par njih su uspeli da naprave po jedan let u kasnim vecernjim satima. Svi su bili zadovoljni letilistem iz razloga sto smo ga valjali dva dana a i jos nekih drugih razloga. Zahvaljujuci azurnosti nase vatrogasne sluzbe zamalo da mi i pristigli takmicari uzmemo ucesca u gasenju pozara na nasem letilistu narednih par dana. Iz razloga sto su ljudi prvo krcili tj.palili pa onda pravili  rostilj i malo se ''zapricali'(njihova izjava)
Sve u svemu, uvece u ''Dusanovom konaku'' bilo je lepog druzenja i planiranja da se sto pre ujutru krene sa takmicenjem, pod uslovom da takmicari popune prijave na vreme.
SUBOTA>To se nije desilo jer takmicari su pristizali i do 10 ujutru, kada je bilo planirano da se krene sa prvom serijom. Mnogo takmicara mnogo posla, ovom prilikom se zahvaljujem Ugi i svima koji su ucestvovali u administrativnim poslovima. Kasnimo sa startom i pocinjemo oko 11 i 20h, ali sve to ide nesto sporije nego sto smo ocekivali. Do 15h startuje oko 70-tak takmicara i pravi se pauza zbog jakog vetra a sve u nadi da ce smanjiti, sto se nazalost nije desilo. Ostali takmicari ostaju za sutrasnji dan da se zavrsi serija a i ostali ostaju na veceri koju smo planirali kao svecanu sa dodelom nagrada, zahvalnica sponzorima itd...Svega toga nije bilo, ''nadam se da je vecera bila dobra''? A organizator sve sto je planirao jedan dan, morao je da produzi i za drugi dan. Povelik posao verujte mi!! (hitna, prevoz, voda itd...)
NEDELJA>Sve u svemu dogovor je da se sto ranije nastavi serija, donekle smo i uspeli u tome, jer je za taj dan u najavi bilo jos jace pojacanje vetra. Tako je i bilo, jedva oko 11h smo uspeli da privedemo seriju kraju, (nazalost samo jednu) i zavrsimo takmicenje po mom misljenju uspesno.Izvinjavamo se svim takmicarima koji nisu dobili majice nadam se da njih nije vise od 5-6, a ako im je za utehu niko od takmicara iz Raske nije uzeo niti jednu majicu.Stvarno smo bili iznenadjeni dolaskom ovolikog broja.

Nakon dodele nagrada oko 12h i dodele zahvalnica nasim sponzorima, bez kojih stvarno ne bi smo uspeli, pozdravili smo se sa nasim takmicarima i gostima kojima se najiskrenije zahvaljujem sto su nas posetili i uzeli ucesca u svemu ovome i nadam se da ce mo se videti i sledeci put i kod nas a i na drugim takmicenjima.
Clanovi P.K.''Golije'' ce se potruditi da se oduze!

Srdacan pozdrav iz suncane i ''vetrovite'' Raske.
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Svorci
Golub
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 23 Maj 2007, 15:15:18 »

Kad je MES u pitanju, 2005. godina za vreme PWC-a, leteli smo iznad kamenoloma na ulazu u Sicevacku klisuru.

Velim ja sebi, bezi Svorci, radni je dan, da ovi nesto ne miniraju. Te ja pobegoh.

15 min. kasnije, minirase kamenolom, a srapneli poletese u vis i pretvorise paraglajder jednog Svajcarca u svajcarski sir, ostetise mu i sistem veza.

Nista strasno, sitne rupice, ali ne bi ja bio u njgovoj kozi.

Vladimir Svorcan
Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 23 Maj 2007, 17:02:46 »

Svajcarac je dobro proshao. Zamishljam da se u tom trnutku eksplozije nagnu napred da pogleda sha se deshava ispod njega... on bi zavrsho ko svajcarski sir!
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!