Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

09 Februar 2012, 08:14:05 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: JuventusVentus Paraglajding portal www.juventusventus.org/pg

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Slike...  (Pročitano 1729 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Brabonjak
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« poslato: 19 Maj 2008, 02:22:10 »

Joj ljudi, hteo sam ja da okacim jos par slika ali me muci to ogranicenje do 256 kb po komadu. Ranije je bilo ok, ali je sad nemoguce, jer kad im narusim kvalitet na 20% sto i dalje izgleda apsolutno isto, a rezolucija ostaje ogromna, retko koja ispadne ispod 256, a ne volim da im krsim rezoluciju. Ajde, potrudicu se sjutra.
Ej, de si Ivana? :-* :-* :-* Cheesy
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #1 poslato: 19 Maj 2008, 08:54:18 »

Joj ljudi, hteo sam ja da okacim jos par slika ali me muci to ogranicenje do 256 kb po komadu. Ranije je bilo ok, ali je sad nemoguce, jer kad im narusim kvalitet na 20% sto i dalje izgleda apsolutno isto, a rezolucija ostaje ogromna, retko koja ispadne ispod 256, a ne volim da im krsim rezoluciju. Ajde, potrudicu se sjutra.
Ej, de si Ivana? :-* :-* :-* Cheesy
Sad zurim na posao, potrudicu se veceras da napisem par nacina za smanjivanje i postavljanje slika na forum.
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #2 poslato: 19 Maj 2008, 10:12:51 »

Oko fotki: razumite da se toliko fotki skuplja na forum da ako skinemo ograničenje za mesec dana bi popunili kvotu od giga na serveru. Inache fotka od 256kb može da bude odlična ako znaš kako da je konvertuješ. Evo Bane će vam objasniti par trikova i ja ću dodati koj...
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 19 Maj 2008, 14:45:06 »

Uz pomoc ovog sajta mozete da postavljate slike, a da ne opterecujete forum. http://www.postimage.org/  Vrlo je prosto, nadjete sliku na vasem compu, uploadujete je, samo kopirate forum bbc kod, ubacite u vasu poruku i to je to. Preporucujem da ipak smanjite sliku pre nego sto je postavite.
evo slike ubacene na ovaj nacin
Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 19 Maj 2008, 14:47:36 »

Djoje izvini, u guzvi sam pa sam ovo samo na kratko postavio ovde. Veceras cu da prebacim sve ovo u podforum pomoc, i postavicu par objasnjenja za smanjivanje slika.
Sačuvana

Bangy
Orao

Van mreže Van mreže

Model: VITA
Marka: AIRDESIGN

« Odgovor #5 poslato: 19 Maj 2008, 15:53:33 »

e što ste neki Flying_man se trudi da pomogne, još se čovek Vama izvinjava a Vi se stisli niko da mu da jedan plusić i poveća karmu. Evo zato jedan + od mene.
KLIKNITE NA
Sačuvana

Bolje biti malo lud, nego malo pametan.
Brabonjak
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #6 poslato: 19 Maj 2008, 16:21:46 »

A meni je neko ladno smanjio karmu, tek sad vidim. Brzo da vrati, necu mu nista Cheesy
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
rale_
Golub
**

Van mreže Van mreže

Model: Arcus
Marka: Swing

« Odgovor #7 poslato: 19 Maj 2008, 16:49:54 »

Uz pomoc ovog sajta mozete da postavljate slike, a da ne opterecujete forum. http://www.postimage.org/  Vrlo je prosto, nadjete sliku na vasem compu, uploadujete je, samo kopirate forum bbc kod, ubacite u vasu poruku i to je to.

I ovo nije los site www.imageshack.us
Postoji resize opcija a i slike ostaju hostovane jako dugo...

Pozdrav
Sačuvana

By the time you finish reading this,you realize you have wasted 5 secunds of your life!
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 19 Maj 2008, 21:09:43 »

Ukoliko zelite da postavite sliku na forum, pretpostavljam da ne zelite da postavite sliku u punoj velicini, onako kako je uslikana foto-aparatom (obicno par MB), vec bi radije da je smanjite. Takodje, pouceni nedavnom kradjom fotografija sa ovog foruma, mnogi od nas bi pre objavljivanja obelezili na neki nacin svoje fotografije tako da, ukoliko do kradje i dodje, bude jasno naznaceno odakle fotografije poticu.

Epa, evo resenja!

Na inicijativu cukuce, pronasao sam ovaj mali (5ipoMB) i besplatni programcic, a koji je pritom vrlo jednostavan za upotrebu. Predvidjen je za tzv. batch konverziju slika, tj. konvertuje sve slike u zadatom direktorijumu (da se ne biste nervirali konvertujuci jednu po jednu), a takodje (opciono) dodaje i watermark, odnosno neki uneti poluprovidni tekst.

Program mozete skinuti ovde: http://www.boljevac-online.net/download/vpr_us.exe

Kratka preporuka - setovanja:
ratio: 4:3 (standard)
width: 640
height: 480

Watermark setovanja:
Embed text: www.juventusventus.org
Alignment: center
Font name: Arial Unicode MS
Font size: 36
Color: (bela)
Fade text: 35%
Cekirajte checkbox "Include watermark"

Ne bi bilo lose da svi koristimo isti tekst i setovanja, kako bi slike na forumu bile uniformne

... i to je prakticno sve: samo zadajte direktorijum sa slikama, i odredisni direktorijum gde hocete da obradjene slike budu sacuvane. Ako odredisni direktorijum ne postoji, bice kreiran.

« Poslednja izmena: 20 Jun 2011, 17:16:38 Flying_man » Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 19 Maj 2008, 21:15:22 »

Pored gore pomenutih sajtova za free host slika mozete da koristite i:
www.flickr.com  - jedina mana sto u besplatnom hostu, mozete videti zadnjih 200 fotografija koje uploudujete.
www.photobucket.com  mozete postavljati i video klipove, organizovati galerije, prezentacije i jos mnogo toga.
Na ovim sajtovima je obavezna registracija, koja je inace besplatna.

Cim se malo oslobodim obaveza, postavicu i mali tutorial za doterivanje i smanjivanje slika u photoshop-u
Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 19 Maj 2008, 21:45:44 »

Kradja je bila sa foruma i sajta www.boljevac.net, iskoristili su slike u komercijalne svrhe. Tekst je kopiran sa tog foruma, a ja sam u guzvi pa nisam procitao ceo tekst kad sam ga postovao ovde. Ovde sto ja postujem sa tog foruma nije sytrasno, jer je sajt u mome vlasnistvu.
Keep walking Wink
Sačuvana

Bangy
Orao

Van mreže Van mreže

Model: VITA
Marka: AIRDESIGN

« Odgovor #11 poslato: 27 Avgust 2008, 12:21:01 »

Ispod prozora u kome pišete tekst ima Dodatne opcije (klikneš na + da bi se otvorile) u njima stavka priloži, to je za datoteke do 300kb.
Za druge opcije ubacivanja slika pogledajte na Forum podrška pa tema Slike...
http://www.juventusventus.org/forum/index.php/topic,674.0.html
Nadam se da sam Vas dobro razumeo i da će Vam ovo biti od pomoći.
Sačuvana

Bolje biti malo lud, nego malo pametan.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #12 poslato: 01 Septembar 2008, 09:32:03 »

Zoki, to bi bilo odlično u slučaju da urednik(ici) ima(ju) vremena i za to. Ovako lepo svako sastavi svoj tekst i ubaci neke slike. To je sasvim dovoljno. To bi bila varijanta da se napravi PG portal koj se sačinjava od članaka koje korisnici postavljaju a urednici preuređuji da su svi iste forme. Od toga sam za sada odustao jer se vemena nema a takođe nema ni volontera koji bi mi pomogli oko toga.
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!