Ivy, lepo sto si otvorila ovu temu, jer je to najcesce pitanje sa kojim se susrecemo u razgovoru sa ljudima... Da, srah postoji...ali koliko i kada...hm...to je vec kompleksnije...
Osnovno je, verujem kao i svi letaci, a to je da nemam(o) strah od visine

Strah, ali u pravom smislu te reci, koji sevne iznenada, mi se javlja kada sam kuci i to u izuzetno retkim momentima koji isceznu za tren...
Pozitivan strah na startu, je onaj koji me tera da jos jednom i izvrsim kontrolu opreme, isplaniram donekle let i potpuno spremna krenem.
Iskustvo nije nista drugo nego nase greske i razlicite situacije u letu, jer svaki let je prica za sebe...Greske se desavaju, ali stalno treba uciti, govoriti, gledati druge, podsecati se, jer mi ljudi malo zaboravljamo

Skoro mi se desilo da sam napravila gresku. Naime, u principu pre poletanja proverim samo A gurtne i kad ledjnim startom se uverim da je sve u redu, okret i poletanje, medjutim... pre neki dan (oprobavajuci novi teren pogodan za pad. jed.) tek kad sam poletela shvatim da mi leva komanda ne reaguje ni 1cm...uplela se 3-4 puta kroz poprilicno dosta konopaca. U prvom momentu po inerciji javio se strah, a onda je usledilo osmatranje terena i usmeravanje za bezbedno sletanje, a vec u trecem momentu posvetila sam se odmrsivanju komande...trebalo je par trenutaka...komanda je ponovo u funkciji, ali od padinskog jedrenja nista jer sam izgubila potrebnu visinu :o
Desi mi se da me obuzme strah posle dosta sati, posto prodjem kroz neku neocekivanu situaciju, ali kako su neki pre mene napisali, treba se sto pre vinuti u visine, da se strah razbije, tj. da se ne bi kumulirao. Uvek sam tako razmisljala bilo da se radi o letenju ili nekom drugom sportu. Deluje