Evo jedne zanimljive situacije koja se danas desila na kuli a naterala me je na razmisljanje:
Sleteo sam dole na kosarkaski teren, glajder lepo spustio na asfalt tako da ga nisam skupljao u ruzu vec odmah otkacio od sistema i sa Bangy-jem krenuo da rasprostirem kako bismo ga spakovali. Taman kad smo ga lepo razvukli krene neki vetric da savija napadnu ivicu, a neki drugi vetric da podize izlaznu ivicu. Ja drzim gurtne u ruci a glajder lagano pocinje da se odize od podloge i vrti u mestu :shock: Pocinjem da blago panicim, da se nerviram i razmisljam da li je moguce da sam bas ja te srece da mi dust devil odnese glajder, a jos nije moj nego demo koji sam samo pozajmio. Ako krene naglo gore, moram da ga pustim da se ne bi izlomio prilikom "sletanja". Izvrteo se jedno 2-3 puta i srecom, posle 5-10 sekundi vetar stade, glajder zguzvan na gomili, a neko dobaci sa strane: Eto, sad ne morate da ga pakujete

Pouka price je da prilikom sletanja mozemo pokrenuti termal i ako je mnogo vrelog vazduha bilo prisutno, a gore hladno, moze se pojaviti i "djavo". Zato obavezno nakon sletanja izaci iz sistema ili glajder otkaciti iz istog. Ima klip na youtube gde dva pilota na paravejtingu polecu u vis sa glajderima u ruzama i za 3 sekunde izlecu 50m gore... dalje da ne pricam.