Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 12:27:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: JuventusVentus Paraglajding portal www.juventusventus.org/pg

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: "Let je zavrsen tek kada glajder otkacimo od sistema &q  (Pročitano 551 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« poslato: 20 April 2008, 23:51:43 »

Evo jedne zanimljive situacije koja se danas desila na kuli a naterala me je na razmisljanje:
Sleteo sam dole na kosarkaski teren, glajder lepo spustio na asfalt tako da ga nisam skupljao u ruzu vec odmah otkacio od sistema i sa Bangy-jem krenuo da rasprostirem kako bismo ga spakovali. Taman kad smo ga lepo razvukli krene neki vetric da savija napadnu ivicu, a neki drugi vetric da podize izlaznu ivicu. Ja drzim gurtne u ruci a glajder lagano pocinje da se odize od podloge i vrti u mestu :shock: Pocinjem da blago panicim, da se nerviram i razmisljam da li je moguce da sam bas ja te srece da mi dust devil odnese glajder, a jos nije moj nego demo koji sam samo pozajmio. Ako krene naglo gore, moram da ga pustim da se ne bi izlomio prilikom "sletanja". Izvrteo se jedno 2-3 puta i srecom, posle 5-10 sekundi vetar stade, glajder zguzvan na gomili, a neko dobaci sa strane: Eto, sad ne morate da ga pakujete Smiley
Pouka price je da prilikom sletanja mozemo pokrenuti termal i ako je mnogo vrelog vazduha bilo prisutno, a gore hladno, moze se pojaviti i "djavo". Zato obavezno nakon sletanja izaci iz sistema ili glajder otkaciti iz istog. Ima klip na youtube gde dva pilota na paravejtingu polecu u vis sa glajderima u ruzama i za 3 sekunde izlecu 50m gore... dalje da ne pricam.
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #1 poslato: 21 April 2008, 08:17:02 »

Pouèna prièa. Treba to zapamtiti i stvarno se paziti. Gledao sam snimke gde se ljudi(spremni za poletanje) na startu bacaju preko sopstvenog glajdera da ih nebi on bacio u vazduh.
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Davor
Patka

Van mreže Van mreže

Model: Kantega 2
Marka: UP

« Odgovor #2 poslato: 12 Maj 2008, 07:52:36 »

Pilot i ja pocetnik, 3 odlicna desanta sa brda na kom vezbamo i cetvrti put se popnem nekako na jedvite jade al sta cu kad imam volju, nailazi oblak na kom lepo pise NE, NE! I cekam, gledam iskusnog kolegu sta radi pa cu i ja tako. Krila postavljena a komande drzim na dupetu, ima vetra ali stace nadam se kad odjednom udari zlo pa me tako lepo isprevrtalo da me bog vidi, ja ni kacigu, nista, u majici a bas lepo kamenje bilo, kao namenjeno za grebanje...eto !!!
Sačuvana

ex je dobar ali je letenje zanimljivije !!!
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!