Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 12:14:31 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vršac - Kula 30/03/08  (Pročitano 1014 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Bangy
Orao

Van mreže Van mreže

Model: VITA
Marka: AIRDESIGN

« poslato: 31 Mart 2008, 10:26:27 »

Lep dan puno letaèa, još više izletnika i posmatraèa.

* DSC00984.jpg (77.43 KB, 640x480 - pregledano 399 puta.)

* DSC00981.jpg (102.64 KB, 640x480 - pregledano 403 puta.)

* DSC00980.jpg (147.43 KB, 640x480 - pregledano 400 puta.)
Sačuvana

Bolje biti malo lud, nego malo pametan.
Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Rush
Marka: Ozon

« Odgovor #1 poslato: 31 Mart 2008, 16:16:28 »

vaistinu lep dan
i ajvina prva termika do visooko iznad starta  Cool  Tongue  Tongue  Tongue
Sačuvana

Zivot je lep!!
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #2 poslato: 31 Mart 2008, 16:23:41 »

Bio je super dan. Prva prava termika ove godine, barem za mene. Ukljucujuci i par katapulta. Smiley
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #3 poslato: 31 Mart 2008, 16:36:44 »

Ljudi , jel bilo preleta. Jel može malo detalja plizzz?
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 31 Mart 2008, 16:45:37 »

Mislim da su Mladja i Dragoslav otisli negde al nemam pojma gde i sta je bilo na kraju. Letelo se celog dana. Izlazilo se i do 2100m. Bilo je dosta onih koji su se popeli dosta visoko i naleteli se.

Ja sam se cupao do nekih hiljadu kako su mi posle rekli. Nemam vario pa ne znam koliko je tacno. A i nisam uspeo da se popnem vise bez varia. Posle 200m iznad Kule nemam blage veze dal dize ili spusta. Pogotovu kad udjem iz nispona u nulu ili manji nispon. Po glajderu deluje da dize al nije tako. Jednom sam cak vrteo nulu ili blagi nispon i bio u tripu da tu dize. Smor. Moram da sakupim kintu za pistavac.

Sve u svemu lud dan. Kad smo posli u Vrsac nebo je bilo cisto i onda su  u roku od 5 min ko kokice iskocili kumulusi.
Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 31 Mart 2008, 22:59:59 »

Citat: "DaRX"

...ja sam natavio da tabam Djoletov prelet ka Beogradu... tako da sam krenuo vrlo ambiciozno da probijam u vetar i stigao do 20km puta Vrsac-Beograd (Uljma)  Cool

A ja se cudio gde si ti nestao :?:  hehe
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #6 poslato: 31 Mart 2008, 23:33:29 »

haha Dare, i to na godišnjicu - seæaš li se prošlog prvog aprila? Cheesy
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
milos sky
Roda

Van mreže Van mreže

Model: lambada
Marka: apco

« Odgovor #7 poslato: 01 April 2008, 00:00:54 »

Vidim da ste se lepo zabavili, pa da se malo i mi pohvalimo... Danas je na Gucevu bilo cisto nebo bez i jednog oblacka, severni vetar do 4m/s i slaba termika koja se cedila do poslednjeg metra... Poleteo sam oko 12h i lagano poceo da vrtim stub i kroz 10ak minuta izvukao se na 1100m... Tada mi je Ivan koji je sa mojim bratom bio u kombiju od trenutka mog poletanja i pratio moje kretanje, preko radio stanice asistirao... Dao mi je ludu ideju, da napravimo mali medjunarodni let Smiley   Uputio sam se ka zapadu, overivsi jos jedan stub iznad Kama, preko Drine do nase susedne drzave Bosne... Iznad ravnih i uzoranih polja sam imao slabo dizanje koje je bilo i prilicno turbulentno ali bolje i to nego sletanje zar ne  :wink:  Tada mi je Ivan javio da su on i moj brat presli sepacki most na Drini i da me prate po Bosni... Iako sam imao jak frontalni vetar krenuo sam ka Bijeljini... Nekoliko stubova mi je pomoglo da se izvucem na 1300m i tako nastavim let... Ivan mi je davao dosta korisnih informacija sa zemlje dok je virio kroz prozor kombija do struka... To se Bosanskim policajcima nije bas mnogo svidelo  :lol:  pa su resili da ih kazne  :lol:  :lol:  :lol:  Kada su im pokazali mene na nebu i ukratko objasnili o  cemu je rec odusevili su se i pustili ih... Termika koja je ionako bila slaba, polako je postajala slabija dok je vetar pojacavao... Ubrzo vise nije bilo moguce dobiti ni metar visine a i pod punim speedom probijanje vetra je bilo tesko... Sleteo sam na 2km od Bijeljine gde su me Ivan i brat vec cekali... Sve u svemu kada smo se vratili kuci i preracunali putanju na mapama pravolinijski prelet je bio 29.5km, dok je putanja bez vrtenja termike i tako toga bila 38km! Sve u svemu prelep dan i jos lepsi let... Pozdrav!!!  Cool
Sačuvana

if something is stupid and it works, maybe it's not so stupid Cheesy
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!