Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 10:37:26 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vrshac 1.april-lilili 2007  (Pročitano 649 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« poslato: 02 April 2007, 20:36:47 »

Uff,

1.April, inache moja godisnjica letenja, otišli smo u Vršac na kulu. Vetar je ujutru bio boèan pa smo tek poceli da letimo oko 12h. Dragodin mi je spakovao novu rezervu pa sam sada bio extra spreman za letenje.
Tokom celog dana ljudi su pravili produžene desante. Bilo je termike neshto malo pa ko je bio dovoljno vesht je uspevao da se odrzi. Prvi se pokazao Peca sa Omegom 7. One je krenuo na prilaz da sleti, primetio malo dizanje nekih 40-50m iznad starta i odlucio da pocne sa kruzenjem. Za tren oka se nashao na 1100m(ja mislim) i tako je leteo narednih sat i po. Svaka mu chast.

(Peca sa Omegom 7)

Panta je bio sledeci guru koj je uspeo da produzi let na oko pola sata sa par tenutaka iznad starta. I on je uspesho vrteo stubove ali na kraju iscureo jer je bio kraj termickog dana.

(Panta nikada ne manta)

Sto se mene tiche ja sam bio pomalo bezveze jer sam stigao samo dva starta da odradim. Oba bez varia pa nisam znao sta da vrtim i dal vrtim u prazno. Pana se sazalio na mene i iako su svi otishli kucama i sunce pocelo sa procedurom zalaska, odvezo me na start. Kad smo stigli verat se pojacao. Raspakovao sam krilo i poleteo.

(dizanje iznad starta pa i Vršca)

Kritichan trenutak : Veta se odjednom osilio tiliko da nisam mogao da probijem . Dizao me je u visinu nebesa ali sve jache i jache duvao. Ja sam u mestu cupkao sa SKROZ nagazenim spidom!! Darko se drao odozdo sa savetima ali dzabe. Shavtio sa da napred nema da se ide :( Usrao sam se jer me je u isto vreme poceo da gura iznad grada  :cry: Odlucio sam da brzo okrenem niz vetar i zapalim ka nekim njivama.

(U tri lepe pi%&e materine)

Kad sam poceo da prelecem vrshac dizanje iznad grada je bilo enormno. Bio sam tik ispod oblaka Smiley barem mi je tako delovalo. Na kraju kada sam preleteo opasnu zonu(grad) opustio sam se i javio Darku na telefon da krene ka Bg-u i da cu sleteti sto blize putu. Video sam prugu za Bg i shatvo koj je to put. Okrenuo sam se i dok si rekoao keks , preleteo nekoliko kilometra i iscureo iznad vlaznih poljana vojvodine.
Prvo sto sam uradio posle je javio panti da sam se polomio pri sletanju! Kreshtavim/povredjenim i uplashenim  glasom sam ga zeznu za 1.April hehehe  Cheesy  
Obecao sam da se tako necu nikad shaliti osim 1.aprila i pogledali smo njegov gps uredjaj da bi znali koliko sam preleteo.
Rezultat : 7km vazdushnom linijom do kule Smiley
Ekstra Smiley

Velik pozzz
Djole
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!