Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 09:56:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Prnjavor, Fruska Gora  (Pročitano 756 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« poslato: 20 Januar 2008, 15:54:22 »

E, ovo je nesto najbolje sto sam video u okolini i na samoj Fruskoj Gori. Nije daleko ni za NS ni za BG. Postoji put, opet su pasnjaci, trava kao tepih, ravnomeran vetar, pravci koji odgovaraju svemu sem direktnog istoka i zapada. Sve ostalo moze. Visina lepa, jos manji uticaj planinskog vetra.
Odusevio sam se. Kada sam stigao, duvao je jug, na moje zaprepascenje, jer nije tako u prognozi. No, nije bitno, duvao je direktno na padinu. Ovo ne moze bolje biti za jedrenje, samo sto je danas bio miran dan. Ovi predeli ne pripadaju nikome, pa bi se dali malko i srediti Smiley

Malko je vise slika u poruci, ali imacete bolji uvid...

* Prnjavor17.jpg (43.17 KB, 600x450 - pregledano 274 puta.)

* Prnjavor13.jpg (47.56 KB, 600x450 - pregledano 274 puta.)

* Prnjavor12.jpg (34.16 KB, 600x450 - pregledano 273 puta.)

* Prnjavor11.jpg (45.42 KB, 600x450 - pregledano 268 puta.)

* Prnjavor10.jpg (31.82 KB, 600x450 - pregledano 269 puta.)

* Prnjavor7.jpg (36.86 KB, 600x450 - pregledano 264 puta.)

* Prnjavor5.jpg (41.52 KB, 600x450 - pregledano 264 puta.)

* Prnjavor4.jpg (38.09 KB, 600x450 - pregledano 265 puta.)

* Prnjavor3.jpg (34.46 KB, 600x450 - pregledano 264 puta.)

* Prnjavor2.jpg (36.61 KB, 600x450 - pregledano 268 puta.)

* Prnjavor.jpg (41.98 KB, 600x450 - pregledano 271 puta.)
Sačuvana

eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Electron
Marka: Ozon

« Odgovor #1 poslato: 20 Januar 2008, 16:00:09 »

Ovo obecava druze stari.Neznam koliko padine smetaju jedna drugoj sto se tice vetra ali sve se da proveriti.
Trebalo bih se skupiti jedan dan pokupiti sta se ima od alata(asovcici,macete,sikirice...)i rascistiti to sranje od rastinja dole da nebih cepali krila bezveze(a ja sam inace sklon tome)
I ono djubre nekakao ukloniti,izgleda odvratno.
I to je to.Posle samo uzivanje
Sačuvana

Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti Smiley
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 20 Januar 2008, 16:05:51 »

Djubre je zaista ruzno, ali nije blizu padina na kojima bi se letelo. Jer ono je samo na pocetku. Sto vise ulazis u klanac, time je i visina veca.
Rastinje i ostalo se moze lako rascistiti, mada je i ovako nepripremljeno bilo dobro za par testova hehe... Smiley
Padine ne smetaju jedna drugoj. Ovo je isto kao da gledas ravnicu i napravis usek u njoj. Dakle vetar shiba po ravnici i nailazi na ovu uvalu u kojoj vetar samo podize sa suprotne strane na padini na koju nailazi ceono.
Kada imas kontra vetar... jednostavno se 'preselis' na drugu padinu Smiley

Otici cemo od nedelje, da proverimo ovo sve, samo da dune malko jaci vetar. Ovde kod mene je mrtav, dok je tamo duvao, ali nedovoljno za jedrenje.
A ne treba ni spominjati da su ove padine za vezbu i pocetnike, ludilo!
Sačuvana

eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
milos sky
Roda

Van mreže Van mreže

Model: lambada
Marka: apco

« Odgovor #3 poslato: 20 Januar 2008, 17:41:34 »

ovde izgleda da tesko moze da se jedri iz prostog razloga sto ovo nije brdo vec nesto poput kanala tako da nema vetra koji udara direktno u padinu... ali za pocetnike je ekstra... mada ipak trebao bi da vidim ovo uzivo da bi mogao da tvrdim tako nesto
Sačuvana

if something is stupid and it works, maybe it's not so stupid Cheesy
milos sky
Roda

Van mreže Van mreže

Model: lambada
Marka: apco

« Odgovor #4 poslato: 20 Januar 2008, 17:47:25 »

matori, jesi probao neku od ovih padina danas?
Sačuvana

if something is stupid and it works, maybe it's not so stupid Cheesy
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 20 Januar 2008, 18:28:48 »

Nije bilo bas nekog vetra da se nesto proba. Da bismo mogli nesto ozbiljnije reci, treba sacekati da dune malko ozbiljnije.
Vetar je od polovine padine do vrha isti. To sam proverio. I dole duva, ali ko zna kako.
Sačuvana

Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 20 Januar 2008, 19:14:01 »

Nasao sam jedno mestasce na Fruskoj gori na GE za jug, jugoistok i jugozapad. Mislim da ce moci Smiley Sam plafon planine Smiley
Obici cu i ovo, a najverovatnije i probati ako uslovi dozvole.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!