Hi
Sale hvala puno na komentari za takmicejne...... sigurno ce da nam puno pomogne...
E, Jole.... Ja imam odgovaora na nekih od tvoih pitajna koji su rezultat na letejne sa Valici!!!
1.-Dal je to nešto nalik stampeda prve grupe ili se neki piloti ranije izdvoje za taj pohod?
-Od ono sto sam ja video svak izlazi kad misli da stize u cilj.... Za Valici mogu da ti kazem da oni uglavnom krene ranije od ostalih, ali ako neko krene pre nih oni da nisu sigurni da stizu i oni krece!!!
2.-Kad krenu na final jel stizu u cilj sa jedva malo visine ili sa nekom dobrom rezervom? Oæu ustvari da pitam koliko rezerve(visine) prvaci daju sebi za final do cilja?
-U glavnom ako nije bas ''zustro'' i ako su napred ostaju neka rezerva jer nemas nista ako nisi u cilj.... Ali ako je gusto i ima puno piloti koi mogu da gi stignu ili mogu da krene prvi onda se ide sa mnogo mala rezerva ili pak jedva malo visine..... Zajebancije je to da oni mnogo bolje ''GLAJDAJU'' i i da imas isti glajder kao nihovi opet mozes da ne stignes u cilj..... na jedna tekma Urban je ulazio 1.task 100m 2.task.80-100m 3.task 15m... ali rekao je da je bilo gusto i da nije bio siguran da ce stigne....
3.-Po èemu se najviše razlikuju od standardnih?
Ovde imas jednostavni odgovor... PROFIL!!! Br.Kanapa,vitkost.... i to sto ide 70km/h :twisted: :shock:
4.Puno pilota lete sa dupli komandama..... ne samo Valici... Novi Axis Mercury 08 ima serisi dupli komandama a i Magus moze da se poruci tako, za Omega da ne pricamo.... Ja misim da je super stvar.... leteo sam tako i misim da je odlicno.... malo je tesko da se priviknes i da steknes osecaj ali uglavnom je TOP..... moje mislejne da u buducnost svi glajdere cu da budu takvih.....
5.-Kad ðuture krenu iz stuba jel se rašire radi nalaženja stuba(i kolko) ili se veæina drži iste linije?
Od to sto sam ja video..... Uvjek kad nije vreme turbo se rasire... barr oni prvi a ostatak kopira..... osim u slucaju kad ima cisti siguran stub ispred nima,odnosno triger za siuran stub.... Osim kad je vreme top za letejne/trkajne,(kumulusa na sve strane i sl.) onda se ne rasire...... Desava s ceso i kad je normalan dan da ne rasire i svi da idu u jednom pravcu al to je zbog slicno/isto znajne i mislejne gde ce da bude sledec stub, rekao sam gore, ako je ocigledno ili pak ima neki super triger....
To je ono malo sto ja znam.... moguce je da gresim negde, :oops: ali slobodno me popravite... za to je i forum, da se ugledaju razlicih mislejna.....
Poz.
M