24 Maj 2012, 09:50:02
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
Da niste izgubili svoj
aktivacioni e-mail?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti
: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey
Početna
Pomoć
Pretraga
Kalendar
Prijavljivanje
Registracija
Ugled
Dodaj poen ugleda:
Šta misliš o ovoj poruci?
Slažem se
Ne slažem se
Komentar:
Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D
>
Paraglajding
>
Opšta Diskusija
>
Zabranjeno letenje na Kopaoniku ?!
Stranice: [
1
]
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Zabranjeno letenje na Kopaoniku ?! (Pročitano 547 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator
Van mreže
Model: Ares
Marka: Sky Paragliders
«
poslato:
12 Januar 2008, 12:08:25 »
Gugi piše:
----------------
Na zalost, ruzna vest, ali sta je tu je.
Uprava skijalista Kopaonik je, preko svoje redarske sluzbe, zabranila letenje paraglajderom, u okviru svojih ski staza, na bazi Zakona o skijalistima. Savetujem pilote sa ove liste, da za svoje treninge koriste poletista i sletista van skijaskog centra.
PK Golija, Uprava skijalista i moja malenkost, planirali smo da organizujemo jedno revijalno takmicenje u preciznom sletanju na cilj, u strogom centru skijalista tokom januara. Isto se odlaze za februar, ako uspemo da pribavimo sva potrebna odobrenja.
Pozdrav i lep provod u Novogodisnjoj noci.
Gugi
---------------
Neverovatno. Umesto da Kop širi svoju klijentelu oni samo kvare svoj ugled ovakvim potezima. Ja razumem zašto može biti opasno da se poleæe i sleæe u sred skijaške gužve ALI to se rešava na druge naèine a ne zabranom. Prosto i jednostavno rešenje je da obezbede odreðene površine za poletanje i sletanje paraglajderom tokom ski sezone. Tako su uradili na Banskom. Ako na kopu mogu ljudi da jurcaju sa motornim sankama po stazi što nebi nama dali 10x10m za poletanje i ogradili neki prostor tipa 30x30 za sletanje. Sve to moze lepo i civilizovano da se reši.
Mozda nisam u pravu pa bi molio da me neko prepravi i pokaže kako je to ipak nemoguæe i jedino rešenje zabrana!!!
Pozz
Djole
Sačuvana
Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
live to fly
Čovek ptica
Van mreže
Model: Electron
Marka: Ozon
«
Odgovor #1 poslato:
12 Januar 2008, 20:45:32 »
Pa sta si ocekivao od uprave najsnobovskijeg skijalista na Balkanu.
Sve je u cilju zadovoljenja burzujskih,hedonistickih guzica a ne u cilju promovisanja novih ideja,sportova i slicnih korisnih i pametnih stvari.Nikada nisam bio u tim hotelima i kompleksima gore,naravno zbog novcanog stanja.Ali sada posle svih ovih godina i da imam kinte(kao sto nemam) za guzatanje gore medju prepostenom elitom i drustvenim kremom ove nase izmucene zemlje,nebih mi palo napamet ni jednog momenta da tako nesto ucinim.Radije cu na Zlatiboru podici sator na snegu pa tamo leteti sa postenim ljudima koji dushe imaju,nego se spustati na nivo nekog generalnog direktora i njegove blago zaostale iskvarcane cerke,njegovog bubuljicavog sina koji misli da novac "raste" u novcaniku njegovog tate i njegove iskompleksirane zene,koja nijednog momenta nije pomislila kako je njena bunda nekada bila ziva i veselo trckarala pasnjacima,neznajuci da ce jednog dana zavrsiti na ledjima neke osusene i kao da je iz cirkusa ispala nasminkane starice.
E tako... zao mi je ljudi iz PK Golija kojima su do sada bogovi iz uprave dozvoljavali da lete tu a sada im je i to oduzeto.
A za Geneksove apartmane,suncane kurce i plishane palce,njihove goste na motornim sankama i zatvorenim bazenima u ucvarenim saunama svilenim posteljama i ostalim bozanskim primesama,me bas savrseno zabole ova moja Vojvodjanska patka.Sto se mene tice moze sutra sve da se srusi i da ih lavina pocisti.
Kako sam se iznervirao jbt.
Ma idem da popijem pivo,pogledam south park i da spavam.Sutra je novi dan u ovoj tuznoj zemlji. Treba ga preziveti.
Sačuvana
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti
Pumba
Urednik foruma
Van mreže
Model: Factor
Marka: Nova
«
Odgovor #2 poslato:
12 Januar 2008, 21:16:23 »
Druze, Live to fly, uz tebe sam.
Sačuvana
"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Branko76
Roda
Van mreže
Model: Epsilon 4
Marka: Advance
Advance
«
Odgovor #3 poslato:
12 Januar 2008, 21:18:31 »
Pa sta reci posle ovoga.
Na zalost pomalo me i ne iznenadjuju ovakvi potezi, jer kod nas se sve radi ono sto se u normalnim zemljama ne radi.
Nisam siguran koliko se o ovom nasem sportu prica tamo negde preko,al u Srbiji se o vazduhoplovstvu toliko malo prica, kada ste zadnji put gledali neki prilog, a toliko ima materijala o tome, pa svako od nas kuci ima po par diskova o letenju.
Skijanje jeste lep sport, moram priznati, al se tu na planinama zbog skijanja vrti velika lova, cene u hotelima su evropske, a mi im ocigledno smetamo.
Pa vec smo pricali da je paraglajding u neku ruku i turisticka atrakcija, koliko puta se ljudi zaustavljaju pored puteva kad nas vide, samo sto uprava na Kopaoniku nema sluha za te stvari,i bas mi je zao zbog ljudi koji tamo lete i koji bi leteli.
Matori nemoj da se nerviras nego dodji na pivo kod mene.
Sačuvana
snovi o letenju polako postaju stvarnost...
Stranice: [
1
]
Idi gore
Štampaj
« prethodna tema
sledeća tema »
Prebaci se na:
Izaberite destinaciju:
-----------------------------
Juventus Ventus
-----------------------------