Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 09:40:18 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: uradi sam  (Pročitano 387 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
ranoz
Golub
**

Van mreže Van mreže

Model: Mistral 4/30
Marka: Swing

« poslato: 27 Januar 2012, 23:39:53 »

sam svoj majstor ....uradi sam.... svoj paramotor i poleti  desant

http://player.vimeo.com/video/32094282?autoplay=1
Sačuvana
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #1 poslato: 31 Januar 2012, 10:30:46 »

Da li neko zna koliko bi koštao ovakav paramotor??
Poz. od zainteresovanog Miše
Sačuvana
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #2 poslato: 31 Januar 2012, 17:24:44 »

Ima previshe rupa po tim cevima, a rupe oslabe strukturu materijala Undecided
Realno moze da se napravi za 500e + motor. I to onda nije sigurno ni atestirano pa moze biti jako opasno. Svashta se deshavalo sa takvim ruchnim radovima, chak i da se ljudi zapale u vazduhu!
A tek sistem ne treba sam shiti Grin
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
nelche
Patka
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 01 Februar 2012, 00:02:14 »

nazalost sami motori su najveca investicija pa stoga i cena gotovog proizvoda.
sto se tice same konstrukcije u samogradnji nije nimalo jednostavna stvar podesiti mesto motoru na nosacu,zatim i sistem veza integrirati tj. pozicionirati,zatim teziste pilota uzeti u obzir pri celokupnoj konstrukciji i masi leta i jos par detalja i detaljcica....
NEBIH DA SE PRAVIM PAMETAN i iz svega pravim nauku.....dobar bravar i poznavaoc metala i materije letenja sve to moze i sam sa dosta manje novca naravno i manje komfora ali leti...
Madjari i drugi su radili MZ,gilera,cagiva motore koji su leteli...ja sam u pocetku eksperimentisao sa stihl contra 8.5 PS motornom testerom koju sam i leteo podosta zatim motore za RC avione itd itd.....da bi na kraju shvatio da ipak sve to ima svoje...
dobrih 10-15 godina radim samo odabrane motore za svrhu upotrebe.....
ipak bih podvukao :
ako imas pare kupi pravo jer svaki eksperiment proguta novca koliko bi kupio bez glavobolje i muke.....
allways happy landing
Pilotproject
Sačuvana
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #4 poslato: 02 Februar 2012, 09:05:06 »

Iz vašeg izlaganja zaključujem da je cena fabričkog paramotora velika, t.j. nekoliko hiljada evra, jesam li u pravu?
Poz. od razočaranog Miše
Sačuvana
vuisa
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Blue
Marka: TeamFive

« Odgovor #5 poslato: 02 Februar 2012, 10:08:15 »

Iz vašeg izlaganja zaključujem da je cena fabričkog paramotora velika, t.j. nekoliko hiljada evra, jesam li u pravu?
Poz. od razočaranog Miše

Preporucio bih ti razgovor Miso sa Instruktorom i proizvodjacem para moto opreme KENDOM,koji zivi u Nis i jedini koji zasigurno leti svaki dan ,na njegovom kanalu mozes samo u ovoj godini videti nekoliko klipova ,
 ima ucenike jedno troicu sada ,svojim  ocima video ,i maistor je za varenje aulu keidzeva a ne u inoxu ko ovaj snimak ...

Nenad Stankovic -KENDA

paraken1@otenet.gr
    paraken1@yahoo.com

0638883831

pozdrav
Sačuvana

No Dread On The Way To The Top
Buntovnik
Orao

Van mreže Van mreže

Model: trango 3
Marka: UP (jupi)

« Odgovor #6 poslato: 02 Februar 2012, 13:06:37 »

Poz. od razočaranog Miše

da MISOu pravu si .... 2000-3000 I VISE   eura.... kostaju PRAVA SITNICA  shocked  
mozes kupit dobar polovan  AUTO hejjjjjjjjjj auto dobro si procitao   *dva nova skutera (koji imaju i tockove) itd itd. da ne drobim ....
ipak su paramotori preskupi..  Huh?  Huh?  NEKA REALNA CENA 1-2 hiljade eura .. sta ima tamo 3000 hiljade vrednom
AKO hoces elktricni pa njemu baterija ..(akumulator)  hahahah tricavih 2500 eura a on KUKU lele kosta ..  shocked shocked (nov auto)
kod kineza ima za mnogo manje  eura  plez
pozzz

http://www.made-in-china.com/showroom/sallyfyf/product-detailseyErITSLKcv/China-Paramotor.html
« Poslednja izmena: 02 Februar 2012, 13:26:16 Buntovnik » Sačuvana

"Ima raznih vrsta ludila i neka su od njih pravo uživanje"
Bukowski
nelche
Patka
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 02 Februar 2012, 13:28:18 »

Da u pravu si skupo jeste ali svako zadovoljstvo kosta pa i letenje paramotorom.....DA IMA KOD KINEZA,HVALA BOGU DA IMA KINEZA KOD NAS,
KOLKO PARA TOLKO MUZIKE - kolko para toliki i krevet ....
MOJ SAVET PRI KUPOVINI,RASPITAJ SE KO STA NUDI I PO KOJOJ CENI,KVALITET MATERIJALA,CENA....
radije 5 ponuda vise nego jedna manje...

ovo se ne odnosi na tebe nego publikaciju :
ja licno nudim 7 razlicitih motora + DURALUMINIUM + SISTEM VEZA SVETSKOG RENOMEA (PRAVA SVEDSKA CORDURA sistem siven made austria a ne neka turska cordura ) + REZERVOAR 12-14-16 litara.....sve u svemu dobro uhodan posao !
izmedju ostalog i prvi srpski ELEKTRO PARAMOTOR  ....
3x meri jednom seci....
od mene kao i uvek
allways happy landing
your Pilotproject
« Poslednja izmena: 02 Februar 2012, 13:47:39 nelche » Sačuvana
Buntovnik
Orao

Van mreže Van mreže

Model: trango 3
Marka: UP (jupi)

« Odgovor #8 poslato: 02 Februar 2012, 14:06:52 »

Ok ja prvi sam bio veoma zagrejan za Termiku iz KANISTERA al kad sam se uputijo u tematiku SHOK   Lips Sealed  odnos cene i sta dobijam najezio sam se   Huh? ...
Istog momenta sam prestao da razmisljam o paramotoru ..  Angry
Ne pljujem Ko sta radi  ... ja samo imam misljenje da je cena paramotara  preprenaduvana ...
Hocu reci , dobro ih prave EXTRA su, da su se neke firme tu izdvojile svojim kvalitetom , sve je to super .. Jedina moja zamerka je cenaa istih..

Ajde neka  me neko ubedi da ovo  shocked ne bih se izrazio (pogrdno je) stvarno vredi nov auto

http://www.razeebuss.com/prix.html
Sačuvana

"Ima raznih vrsta ludila i neka su od njih pravo uživanje"
Bukowski
Mirče NAUTILUS
Albatros

Na mreži Na mreži

Model: Summit XC
Marka: UP

« Odgovor #9 poslato: 02 Februar 2012, 15:58:24 »

Nelche,

postoji nešto što se zove "standard" !!! Da je standard nebitan , nebi proizvođači paraglajdera (krila) imali računicu da ista krila prodaju upola cene u Srbiji u odnosu na cenu koju postižu (prodaju) u državama EU . I po tim cenama oni imaju zaradu na robu koju proizvode i distribuiraju putem ovlašćenih dilera, sigurno da je ne prodaju po cenama koje pokrivaju troškove proizvodnje. Koliko shvatam ti živiš u Austri i logično je da ti je način razmišljanja, neprimeren standardu u Srbiji, jer da jeste cene bi sigurno prilagodio tržištu na kome pokušavaš da plasiraš svoju robu. U svemu važi jedno pravilo , a to je " odnos cene i kvaliteta". Kinezi proizvode sve živo , sigurno je da postoje i sranja u ponudi , ali sam isto tako ubeđen da prave i kvalitetne stvari u zavisnosti od cene koju si spreman da platiš. A opet te cene sa transportom su daleko povoljnije od onih koje se plasiraju u Evropi. Ne pričam bez iskustva jer kroz svoj privatni posao radim i sa robom iz Kine i mogu ti reći da nisu bez razloga postali svetska ekonomska sila. Nisu ni Kinezi ono što su bili , imaju najsavremeniju tehnolohiju i svim privredama u svetu su trn u oku, što pre to shvatiš i prilagodiš cene svojim zemljacima, pre ćeš opstati u poslu kojim se baviš. Da pomenem da UP svoja krila šije u kini , kao i Simens koji je celokupnu projzvodnju prebacio u Kinu. Nepostoji ni jedan proizvođač termostata koji svoju proizvodnju nije prebacio u Kinu,... kao i druge renomirane kompanije Nokia, Samsung, Chiko,... da ne pominjem proizvođače kompjutera , TV-a i ostale elektronike.
Ne bi želeo da ovaj komentar posluži kao reklama za Kinesku robu, ali kao što si rekao bolje je pet ponuda , nego jedna ponuda manje. Paramotor služi da da potisak i da letiš bez vetra , ukoliko ostaneš bez potiska, bezbednost ( sletanje ) ti nije ugroženo .   
Sačuvana

Pozdrav , BRAĆO PO KRILU !!!
nelche
Patka
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 02 Februar 2012, 16:20:25 »

da MIRCE NAUTILUS dobro si primetio,zivim u Austriji,Francuskoj,Srbiji,Bosni ima me svuda.....
sto se tice standarda u pravu si a delomicno i o kinezima koji nisu za podceniti.....jos koju godinu dostice oni i ovaj nivo proizvodnje....na nasu srecu nas proizvodjaca u evropi jos nisu dostigli nas nivo ali za koju godinu ih vidim kao ravnopravne konkurente....mozda....
za sada sto sam video od njih npr.elektroparamotor koji izgori za 4 sata rada zatim sagorevajuci motori ciji klip probije za par sati rada i slicne gluposti - nevidim ih u nasoj blizini pogotovo kad vidim ROTAX karbonized klip i ceramized cilindar to su DVA SVETA....ni zapad nespava.....
sto se tice cene PM nazalost tu se nemoze puno manipulisati jer talijani drze cenu,evo i spanci ih kopiraju ali i oni drze cenu koja nije realna...sam motor kosta puno pa stoga i konacna cena....
« Poslednja izmena: 02 Februar 2012, 16:26:46 nelche » Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #11 poslato: 02 Februar 2012, 17:57:17 »

Mirce, sto se tice Kineza potpuno si u pravu. Oni imaju sve, od svemirske tehnologije do najgorih plasticnih igracaka. Nikakvo cudo sto se tako zestoko probijaju na trziste u svim oblastima. Mi smo dugo bili trziste na koje je dugo bilo najisplativije plasirati najjeftiniju robu. Shodno tome, kod nas su dolazile najgore stvari. Kod kineza isto vazi kao u celom svetu: koliko para toliko muzike. Jedino sto generalno sviraju za manje pare Smiley

Sto se proizvodjaca glajdra tice: Nisu oni ti koji u svetu drze visoke cene. Budite sigurni da se cene skoro ne razlikuju za nas i ostatak Evrope. Znam primere da su cene od strane proizvodjaca za zapadnu Evropu manje nego za Srbiju. Oni koji duvaju cene su dileri. Upravo se vodi opsezna diskuija na tu temu na paraglidingforum-u. Ljudima je dosadilo da placaju ogromne sume za krila. Jos jedan veliki problem je podela trzista: problem je da kupite krilo od dilera koji nije iz vase zemlje. Govorim za EU. Upravo ovo je protivzakonito. Niko ne sme da vas natera da jedan prozivod mozete da kupite samo od jednog prodavca. S obzirom da je trziste malo, retko ko se obazire na to i zato prolazi. Ne bi me cudilo da se to promeni.

Kad se sve sabere i oduzme moramo da odamo priznanje nasim dilerima na razumevanju situacije u zemlji.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!