Ovo je jako opasna situacija gde su oba pilota mogla da nastradaju. Da je pilot koji je snimao bio metar niže ili pilot koji je vrteo stub bio metar više upleli bi se u kanape i najverovatnije bi obojca tako upletena padala do zemlje. Takva situacija se već desila ali jedan od pilota je nastradao zbog uplitanja i kasnijeg pada iako su rezerve bile bačene.
Greška u ovoj situacije je očevidno od strane pilota koji snima i nailazi na lika koji vrti stub. Pravilo za takav susret glasi da pilot koji se priključuje stubi mora da priđe širem obodu stuba koji se vrti i uđe u njega u istom smeru kao i pilot u njemu. Ovde bi to bila leva strana stuba i tako nebi bilo problema. Meni se par puta desilo da mi je neko uleteo u stub sa pogrešne strane ini direkt u centar a da je skoro na mojoj visini. Piloti koji prilaze stubu moraju biti oprezni jer iako su možda iznad ili ispod lika u stubu, ispred istog može biti nispon ili u stubu neočekivani uspon koji bi postavio oba pilota na istu visinu i tako doveo do sudara. ZBOG toga postoji pravilo kako se stubu prilazi.
Ovaj klip je odličan jer se iz njega može nešto naučiti bez da posledice osetimo sami na sebi.
zbor do zbor...