Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 09:10:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Koji ludaci...  (Pročitano 468 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« poslato: 03 Januar 2012, 20:56:15 »

Sačuvana

Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #1 poslato: 03 Januar 2012, 22:08:47 »

Kakav snimak! Cool
James Bond bi rekao: Bravo, Valle de Bravo laugh
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« Odgovor #2 poslato: 04 Januar 2012, 00:54:47 »

Uros bi rekao : sreca tvoja sto si to bio ti! Wink
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #3 poslato: 04 Januar 2012, 10:17:50 »

Ovo je jako opasna situacija gde su oba pilota mogla da nastradaju. Da je pilot koji je snimao bio metar niže ili pilot koji je vrteo stub bio metar više upleli bi se u kanape i najverovatnije bi obojca tako upletena padala do zemlje. Takva situacija se već desila ali jedan od pilota je nastradao zbog uplitanja i kasnijeg pada iako su rezerve bile bačene. 
Greška u ovoj situacije je očevidno od strane pilota koji snima i nailazi na lika koji vrti stub. Pravilo za takav susret glasi da pilot koji se priključuje stubi mora da priđe širem obodu stuba koji se vrti i uđe u njega u istom smeru kao i pilot u njemu. Ovde bi to bila leva strana stuba i tako nebi bilo problema. Meni se par puta desilo da mi je neko uleteo u stub sa pogrešne strane ini direkt u centar a da je skoro na mojoj visini. Piloti koji prilaze stubu moraju biti oprezni jer iako su možda iznad ili ispod lika u stubu, ispred istog može biti nispon ili u stubu neočekivani uspon koji bi postavio oba pilota na istu visinu i tako doveo do sudara. ZBOG toga postoji pravilo kako se stubu prilazi.

Ovaj klip je odličan jer se iz njega može nešto naučiti bez da posledice osetimo sami na sebi.
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #4 poslato: 05 Januar 2012, 21:30:47 »

Da, kao sto Djole kaze krivica je pilota koji snima.
Sačuvana

SkyLord
Orao

Van mreže Van mreže

Model: SelfMade
Marka: AXISpara

« Odgovor #5 poslato: 06 Januar 2012, 15:09:33 »

Ovo je jako opasna situacija gde su oba pilota mogla da nastradaju. Da je pilot koji je snimao bio metar niže ili pilot koji je vrteo stub bio metar više upleli bi se u kanape i najverovatnije bi obojca tako upletena padala do zemlje. Takva situacija se već desila ali jedan od pilota je nastradao zbog uplitanja i kasnijeg pada iako su rezerve bile bačene. 
Greška u ovoj situacije je očevidno od strane pilota koji snima i nailazi na lika koji vrti stub. Pravilo za takav susret glasi da pilot koji se priključuje stubi mora da priđe širem obodu stuba koji se vrti i uđe u njega u istom smeru kao i pilot u njemu. Ovde bi to bila leva strana stuba i tako nebi bilo problema. Meni se par puta desilo da mi je neko uleteo u stub sa pogrešne strane ini direkt u centar a da je skoro na mojoj visini. Piloti koji prilaze stubu moraju biti oprezni jer iako su možda iznad ili ispod lika u stubu, ispred istog može biti nispon ili u stubu neočekivani uspon koji bi postavio oba pilota na istu visinu i tako doveo do sudara. ZBOG toga postoji pravilo kako se stubu prilazi.

Ovaj klip je odličan jer se iz njega može nešto naučiti bez da posledice osetimo sami na sebi.

zbor do zbor...  karmavise
Sačuvana

Martin Jovanoski...
-Team Axis-
www.axispara.cz
www.avasportcentral.com
djrakac
Roda

Van mreže Van mreže

Model: omega3
Marka: advance

« Odgovor #6 poslato: 11 April 2012, 23:53:58 »

josjedan video koji se nadovezuje na ovaj iz naslova

Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!