He, he, znaci moram da pisem

Pa, s' obzirom da je 18. dec. i da je prognoza bila skroz muljava, 30-tak minuta produzenog desantiranja ne izgleda tako lose

. Dakle, jutros posle kraceg dogovora krecemo put Ramace. Uros, Coi i ja iz Kg-a dok nas Dragan iz Milanovca ceka podno starta. Kasnije se prikljucio i Bojan. Na startu kao sto je i predvidjeno vetar tanak. Iako smo uz put videli par orlica kako vrte (i ponadali se termici) najvece "dizanje" u prvom letu koje sam ja imao je -0.9

. Hteo sam da testiram niovi vario, ali nisam imo prilike da cujem kako pisti. :(
Medjutim veca steta bi bila da smo po ovako lepom danu ostali kuci i blejali. Jeste da su bili desanti, ali bas opusteni. Uzivancija
Pored ovih letackih dozivljaja danas smo videli kako nas drugar Uros u nedostatku savremene tehnologije koristi drevne vestine za komunikaciju na velikim razdaljinama. Posto mu je pukla baterija na mobilnom a morao je da saopsti neke stvri odredjenim osobama Uraos je primenio staro indijansko lukavstvo -
Dimne signaleCim smo stigli, odmah je na severnom startu zgotivio prikladnu vatricu i poceo sa transmisijom.
Ovako odprilike:
Ivica: "Urose, sta predstavlja ovaj oblacic dima koji si upravo napravio?"
Uros: "To je drevna indijanska rec umbrghtum!"
Ivica (iznenadjeno): "Umbrghtum?"
Uros: "Da, da upravo to."
Ivica: "Pa sta to znaci?"
Uros vadi recnik drevnih indijandkih izraza, pronalazi slovo U i gorepomenutu rec i daje isti Ivici.
Ivica (jos vise iznenadjen) uzima recnik i na glas cita objasnjenje: "Umbrghtum - Mi smo na Ramaci, vetar je slab i nema nista od letenja. Eventualno neki desant ali ja necu da se smaram sa tim."
Ivica: "U bre al je sadrzajan ovaj drevni indijanski!"
Zbog daleko vecih komunikacionih mogucnosti Uros je ceo dan proveo na dimnom chat-u, cak smo na kraju morali da upalimo prikladnu vatricu na sletistu kako bi mu javili da smo svi sleteli i da bi bilo dobro da krenemo kuci.