Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 08:37:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Neshto o vimeu  (Pročitano 408 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« poslato: 08 Decembar 2011, 00:46:53 »

Treba biti oprezan kod korishcenja ovog sajta i kachenja videa na isti, jer:

Prilikom otvaranja naloga na vimeu prva stvar koju morate da uradite je da potvrdite da se slazete sa njihovim pravilima koriscenja(Terms of service i Privacy statement).
Ako se ne slazete, vas nalog nece biti aktiviran i necete moci kachiti svoje snimke.

Ako se slazete, aktivirace vam nalog i sve ce biti "ok".

U Terms of service i Privacy statement ima mnogo texta i uglavnom ga retko ko svog prochita, ali bi trebalo, jer vas moze dovesti u gadne neprilike.
Imao sam srece da ovih dana sve to lepo prouchim, i da ne nasednem i brzopleto prodam svoj snimak i zavrshim na sudu!!! Kako sad to?? Lako uz slinavko Grin
Na vimeu sam privatnim porukama dobio 5 ponuda od raznih producenata (jedan sa MTV-a, drugi koji radi neki holivudski shou, treci sa neke privatne televizije, i dvoje koji su vlasnici sajtova koji rade sa zanimljivim video materijalima, zgodama i nezgodama). Po snimku od interesa daju uglavnom 300 dolara, mada se moze cenkati i do 1000. Nije da se hvalim Cool Grin vec se radi o sledecem:
Pre svega ne mora uopshte da znachi da su to pravi producenti, vec agenti koji rade za vimeo! A iako jesu pravi producenti, opet bih bio u problemu kad im prodam snimak i autorska prava(bilo ekskluzivna ili ne-ekskluzivna), jer bi dobio tuzbu od vimea.

Na vimeu izmedju ostalog pishe sledece(ko ne veruje nek ode pa prochita na dnu sajta):
Kada uploadujete svoj video, vi dajete vimeu svoja autorska prava i dozvoljavate mu da reprodukuje video na sajtu, na drugim sajtovima, televizijama i svim drugim servisima za distribuciju videa, ukljuchujuci i servise koji ce se tek u buducnosti izumeti, kao i ubacivati banere za zaradu "na klik". Vimeo ima pravo da na taj nachin stiche profit i reklamira sebe ili neke od svojih poslovnih partnera.
Vash video i nakon brisanja ili gashenja kompletnog naloga i dalje ostaje u arhivi neogranicheno dugo vremena i moze da se koristi kao dokaz u sudskim sporovima.
Vi nemate pravo prodavati svoj video nikome osim ako ga ne obrishete sa vimea ili ugasite nalog, i takodje nemate pravo koristiti tzv. zaradu putem klika ili ubacivati banere na bilo kom drugom sajtu.
Vimeo ima pravo da lichno ili uz pomoc drugih agencija ili trecih lica sakuplja sve podatke o vashoj lichnosti u cilju otkrivanja neposhtovanja ugovora te pochetka sudskog spora, pa chak svi oni imaju pravo koristiti sva moguca sredstva za to pa chak doslovno hakovati vash kompjuter pracenjem IP adrese i korishcenjem hakerskih sistema cookies i web beacons!
A s obzirom da imaju u arhivi vash snimak(ukljuchujuci i broj pregleda, lajkova, kontakata, poruka...), a vi ste ga nekome prodali nakon brisanja sa vimea i gashenja naloga, i dalje imaju pravo podneti tuzbu jer su oni zapravo jedini servis koji vam je omogucio da svoj video izreklamirate i "izgradite" cenu.

Ja bih to reshio jednom atomskom bombom, da imam Evil

Dakle, ako imate neki video materijal koji cenite da moze da se dobro proda, mozete to uraditi samo na jedan nachin, a to je lichno ili preko advokata kontaktirati ciljanu tv kompaniju, i bez davanja videa, vec samo pokaza na svom laptopu ili nekom drugom uredjaju, dogovoriti cenu i sklopiti ugovor o prodaji autorskih prava (ekskluzivnih, ili ne-ekskluzivnih kako bi josh nekome mogli prodati)

Verovatno je ista pricha i sa jutjubom i ostalim online video streaming servisima.

Nadam se da nisam puno udavio Grin Al ipak, ovo su jako korisne informacije sigurno i mogu posluziti nekome da se ne upeca na prokletu "kapitalistichku udicu" kao sto je meni malo falilo!

« Poslednja izmena: 08 Decembar 2011, 00:50:58 Brabonjak » Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Ixa
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Mamboo
Marka: Nova

« Odgovor #1 poslato: 08 Decembar 2011, 09:55:47 »

Imas jednu ogromnu prednost! Ti papani sa zapada nemaju pojma kako funkcionise nas pravosudni sistem Smiley Neka te tuze Cheesy Ima da propisaju majcino mleko dok nasi pravosudni organi pokrenu istragu. Pa rocista, pa opravdani izostanci, pa zalbe... Na kraju uvek mozes da se dogovoris, kao Ceca.

Mislim da bi trebalo da ga prodas za najmanje 3200 eu, ako je tvoje pisanje na PG-forumu tacno. Barem da povadis stetu.

Jedno je sigurno, za par dana si postao planetarna PG zvezda. Cak je i XC-mag preko Twittera, Fb-a i ostaloh mreza preneo tvoj snimak.
Sačuvana

Do not underestimate the power of stupid people in large numbers!!!
marsboki
Golub
**

Van mreže Van mreže

Model: Mescal2
Marka: SkyWalk

« Odgovor #2 poslato: 08 Decembar 2011, 11:45:42 »

Ako mozes da ga prodas i jos za te novce , ma ajte molim vas,  pa ne bi casa casio. A i u pravi je ixa, i jos jedna stvar, ti verovatno si ostavio ime i prezime na hostu, al bez br. lk i jmbg, nijedan sud nece ni zapoceti spor. E jedino ako oni iznajme ovdasnjeg advokata on ti nesto moze " oteti', al pazi ja bi rizikovao ladno!
p.s. sto ja nemam snimak kad sam ja " zajushio" leteti Grin. Mada ovaj tvoj je za Holywood, bas je svetski SmileySmileySmiley
Sačuvana
Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Rush
Marka: Ozon

« Odgovor #3 poslato: 08 Decembar 2011, 12:38:44 »

hajde molim vas ubedite ga da treba da proda video svima koji ga hoće
 pošto ja više nemam snage i ništa neće da me sluša rolleyes Undecided
pošto svi drugi na internetu zaradjuju novac na tome osim nas Undecided
« Poslednja izmena: 08 Decembar 2011, 12:41:50 Ivy in the sky » Sačuvana

Zivot je lep!!
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« Odgovor #4 poslato: 08 Decembar 2011, 14:00:24 »

Hocu 10% od prodaje...ipak sam te pola sata uveravao da je pametno okaciti to  na net!!  Cool
Sačuvana

Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 08 Decembar 2011, 14:06:43 »

coiku ja ću ti dati 10% od svog dela ali prvo moraš da ga ubediš da uopšte proda
da bi uopšte bilo od čega da se deli procenat
Sačuvana

Zivot je lep!!
Mancha
Pingvin
*
Van mreže Van mreže

Model: Golden 2
Marka: Gradient

« Odgovor #6 poslato: 08 Decembar 2011, 14:46:10 »

Verujem da te stanice dobro poznaju njihovo zakonodavstvo i da ti ne bi nudili da postoji mogucnost da ti, a oni jos vise, mozete dospeti u nekakve probleme.
Ako se nisi registrovao sa svojim podacima, onda tek mogu da te povuku za gurtnu, jer ne mogu da dokazu da neko nije uzeo tvoj snimak i okacio ga tamo.
Ako na sve jos dodas cinjenicu da zivis u Srbiji, sa nasim sudstvom, uzimaj lepo pare i uzivaj.   glajder

Sačuvana
Sale
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Vista
Marka: APCO

« Odgovor #7 poslato: 08 Decembar 2011, 16:05:10 »

Pazi ovako, znas kako se kradu patenti... Promenis nesto malo i to vise nije to... i prodas kao svoje kome 'oces. Promeni muziku, malo ga izmontiraj, tipa neke kljucne scene ponovis tri puta za redom kao sto to Van Dam radi i to vise nije snimak koji si ostavio na Vimeo... znaci mogu da ti pljunu pod prozor. Jedino sto ce biti isto je dogadjaj koji snimak obradjuje...
Sačuvana

Cheesy
Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 08 Decembar 2011, 16:22:49 »

Slažem se sa Saletom , malo doradi snimak i prodaj ga ! Možda nije loše porazgovarati i sa nekim advokatom , tek da čuješ mišljenje nekog ko to gleda sa pravne strane . Promeniš komp i ajpi adresu , a oni neka dokažu da neko sa foruma nije zloupotrebio tvoj snimak i mail adresu , napravio nalog na Vimeu i okačio ga .

Ako ostaneš pri tome da si ti registrovao nalog , uvek postoji olakšavajuća okolnost da neznaš Engleski i da nisi imao pojma šta si kliktao dok si registrovao nalog , gde stoji da svi mi moramo da budemo pismeni , ionako nas tretiraju kao divljake !  laugh 
Sačuvana

Pozdrav , BRAĆO PO KRILU !!!
deki-ns
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: KANTEGA XC

« Odgovor #9 poslato: 08 Decembar 2011, 16:37:48 »

Ma Ivana shta se ti uopshte raspravljash sa Igorom da li da ga proda ili ne?I ovako si ti napravila snimak a samim tim si ti vlasnik snimkan  Grin ti lepo prodaj snimak, uzmi pare + tuzi Igora sto je upotrebio bez tvoje dozvole snimak koji si ti napravila i na taj nacin postao svetski poznat   Grin 
Sačuvana

http://globalaccess.co.rs/

Svako poletanje je dobrovoljno, a sletanje obavezno...
Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 08 Decembar 2011, 17:03:06 »

Deki brate zar nisam dovoljno patila?!   Cheesy
Sačuvana

Zivot je lep!!
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #11 poslato: 08 Decembar 2011, 17:31:03 »

Ali ljudi, jedini nachin da se snimak proda je da taj ko hoce da ga kupi, meni poshalje primerak potpisanog ugovora o prodaji, koji onda ja popunim sa svim svojim podacima, potpishem i vratim njemu zajedno sa snimkom. Taj mi ugovor garantuje da ce mi on uplatiti pare kad dobije snimak. A sto se tiche te varijante da se materijal izmeni i premontira, chito sam vec negde da se zakoni bash odnose na kljuchne scene, tako da tu ne mogu nishta. Ma i crtani film o tom dogadjaju da napravim pa prodam, opet mogu da se pozovu na izvor materijala i ideje i ko ga je prethodno izreklamiro. Ma shupci su se ogradili na sve moguce nachine.
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 08 Decembar 2011, 17:42:11 »

Šta reći ?! " Ko se vrabaca plaši , ne seje žito "  laugh laugh laugh Zato zaboravi sve to , i mirno spavaj !

Ivy  , evo tiho ti pišem da Igor ne čuje  rolleyes , ti sve to završi dok on mirno spaaavaaa , a kad se probudi može samo da  shocked  Angry sos .
Sačuvana

Pozdrav , BRAĆO PO KRILU !!!
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #13 poslato: 08 Decembar 2011, 17:55:23 »

Ko ce bre u ovoj zemlji da te tuzi, pa mlatim se zadnjih dana obicnu bank wire transakciju u banci da obavim gledaju me ko da sam sa Marsa pao a kamoli za ovako nesto. Cuo neki sudija kod nas za Vimeo. Dok se izbore sa nasim pravosudnim sistemom ima da prodje vecnost. Drugo, neka ga proda Ivy, malo izmeni snimak i kraj. Ti nemas nista sa time. Ako se Vimeo pravi pametan lepo Ivy kaze da ce da ih tuzi...
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 08 Decembar 2011, 18:37:26 »

ma katostrofa...i opet moram sve sama da radim.. rolleyes rolleyes
Sačuvana

Zivot je lep!!
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!