Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 08:36:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: JuventusVentus Paraglajding portal www.juventusventus.org/pg

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Problemi sa spam porukama !  (Pročitano 508 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

« poslato: 07 Decembar 2011, 10:33:47 »

Dobar jutar !!!

Otvorim forum i vidi lepote , novih 7-8 tema za čitanje  glajder . Kad ono  Angry 5-6 spamera , ima ih svuda i na svakom forumu ! Predlažem Urednicima foruma , kao zaštitu od spamera da naprave da se pri registraciji novih članova u narednih 24 sata čeka dozvola za pristup u članstvo od Urednika foruma . To već funkcioniše na dosta foruma i na taj način se u velikoj meri filtriraju ovakvi neželjeni problemi . Primer : danas se registrovao član (spam) pod nazivom 33ska467tf , iz imena se da zaključiti da nije reč o članu već o spamu . Na isti način se u startu rešavaju i nedolična imena  novih članova , podsetiću na poslednji " Al-Karam " koji se na taj način podsmeva Uredništvu foruma . Koliko sam načuo tip je već jedanput bio banovan , ali to njemu nepredstavlja prepreku da se opet registruje pod drugim imenom sa porukom Uredništvu " Al VAS Karam " . Smatram da pri registraciji članova , moraju da postoje i obavezna polja sa podatcima člana . Treba da se odlučimo , da li želimo kvantitet ili kvalitet članova foruma ! Na nekim forumima , članove koji se nisu logovali u poslednja 3 meseca , brišu iz spiska članova . Smatram to ispravnim , takve ne smatram kao članove foruma nego kao prolazne goste koji su hteli samo detaljnije da pogledaju forum . Ako mislite da grešim , uđite u spisak članova foruma i pogledajte koliko je onih koji se nisu logovali na forum, ko zna od kada . Recimo, ja sam pregledao prvih osam članova , pregledajte i vi , biće vam jasnije o čemu pričam !

Pozdrav .
« Poslednja izmena: 07 Decembar 2011, 10:48:42 Mirče NAUTILUS » Sačuvana

Pozdrav , BRAĆO PO KRILU !!!
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #1 poslato: 07 Decembar 2011, 11:32:40 »

Mirce, sto se mene tice ideje su ti na mestu. To bi sve morao Djole da tehnicki sredi. Mislim da bi medju obaveznim poljima trebalo da stoji ime i prezime. Sto se tice brisanja neaktivnih clanova ostavio bih duzi period od 3 meseca. Mozda 6. Odobravanje clanstva bi svako zaustavbilo spamere.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Coik

« Odgovor #2 poslato: 07 Decembar 2011, 11:58:50 »

mozda bi jedno od obaveznih polja pri registaraciji moglo da bude polje sa avatarom (Malom slikom pored nika) Koliko sam primetio svi spamovi su bez ove slike... mozda bi im to otezalo registraciju. Ne znam kako to uopste sve radi, nisam se bavio time, ali verujem da to sve rade neki programi...

ps: Sto se tice ovog lika sa nikom AL Karam... u pitanju je klasican kompleks  Grin Grin Dokazano je da ljudi koji se hvale time, uglavnom to lose rade... tako da ne bih ja tu nista dirao Cheesy Cheesy
« Poslednja izmena: 07 Decembar 2011, 12:03:43 coik » Sačuvana

Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 07 Decembar 2011, 13:03:19 »

Coik ,

naravno da to rade programi , to se vidi kada otvoriš profil koji je spam registrovao i u njemu vidiš da je ukupno provedeno vreme na forumu 0 minuta , a ostavio je tekst onoliki . Prednost sa davanjem dozvole za registraciju članstva je u tome što Urednici foruma ne moraju danonoćno da dežuraju i brišu spam poruke kako bi ostale članove zaštitili od prelistavanja nepoželjnog materijala .

Pumba ,

Citat
Sto se tice brisanja neaktivnih clanova ostavio bih duzi period od 3 meseca. Mozda 6.

Može i 6 meseci , ne pravim pitanje . Smatram da nismo iskompleksirani brojem članova , uđi u članove i počni da listaš redom i videćeš da se većina od njih samo jednom registrovala i kačila na forum . Kakvu korist imamo od takvih članova, na papiru oni samo prave gužvu da izgleda da nas je iha haj , a opet je to zadovoljenje sujete . Ako težimo kvalitetnijem forumu , čišćenje i umivanje treba početi iz svoje kuće . Poenta je u tome da se na i oko foruma što manje radi , a opet sačuva kvalitet i funkcionisanje samog foruma .
Sačuvana

flyrabit
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Biće
Marka: Biće

Carepe diem.

« Odgovor #4 poslato: 07 Decembar 2011, 16:15:45 »

Za kvalitet, uz obavezne lične podatke ( neke ).
Sačuvana

Iskoristi dan - ko zna koliko ih je još preostalo ;-)
dusan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 07 Decembar 2011, 16:22:18 »

Slažem se sa vama!
Sačuvana
wizz
Roda

Van mreže Van mreže

Model: summit2
Marka: up

« Odgovor #6 poslato: 07 Decembar 2011, 21:07:50 »

Aj malo smo diskutovali o tome. Ja sam i na pcelarskom forumu i tamo kod prijave traze puno ime, prezime i sliku. Ne vidim sta tu ima lose? Nickovi su bili moderni jedno vreme. Mozda vise nisu? Uglavnom se svi na forumu znamo i ne vidim sta je problem potpisati se imenom i prezimenom. Nerviraju me ove price sa zastitom licnih podataka. Ko da nam do sada nisu sve generalije u nekom od kompjutera.
Kad to sredite... predlazem da uputimo jedan moleban da sledeca godina bude mnogo bolja za letenje od ove i da nas dobri Bog cuva od gluposti i povreda.
Sačuvana
Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 07 Decembar 2011, 23:26:23 »

Citat
Ja sam i na pcelarskom forumu i tamo kod prijave traze puno ime, prezime i sliku. Ne vidim sta tu ima lose? Nickovi su bili moderni jedno vreme. Mozda vise nisu? Uglavnom se svi na forumu znamo i ne vidim sta je problem potpisati se imenom i prezimenom. Nerviraju me ove price sa zastitom licnih podataka.

Hm,...zaštita ličnih podataka, police zvuči ozbiljno !
Trebamo staviti prst na čelo i razmisliti, koji su to podatci koji trebaju biti skriveni . U svetu je naveliko prisutna krađa identiteta , ali uglavnom ili samo putem ličnog broja osiguranja ili kod nas putem jedinstvenog matičnog broja građana(JMBG). Smatram da je osnovno u prijavi: ime i prezime , mail , iz kog si grada ili države , da li si pilot ili simpatizer paraglajdinga , ako si pilot da li si u nekom od klubova i u kojem ili letiš nezavisno ,... nevidim da se iz tih podataka može nekom od nas naškoditi .
Što se tiče prelaska sa nikova na nadimke ili imena , mislim da je to nemoguća misija i ogroman posao . Ali mislim da Wizz-ova ideja nije loša i neupotrebljiva, ako uvedemo da je ime i prezime obavezno u prijavi ! Ispod svakog nika , može sitnim slovima stajati, ime i prezime člana i na taj način nemoramo ići na profil člana da bi ga u postu oslovili imenom .
Što se tiče avatara i do sada ko je hteo postavio je sliku , a ko se stidi svoga izgleda neka postavi sliku Lepe Brene  laugh , to nek ostane lični izbor člana . Bolje je bilo kakav avatar nego prazno polje kao na fejsu ! 

Sačuvana

joker
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Sport 2
Marka: Airwave

« Odgovor #8 poslato: 08 Decembar 2011, 07:42:25 »

Meni licno ne smeta ime i prezime da se stavi, ali kladim se da bi nekima smetalo.
Jednostavno ima onih koji ne zele da mu se ime nadje na forumu i to moramo da postujemo, svidelo nam se to ili ne.
Verujem ako se stavi kao sto rekoste ime kluba, mesto odakle je clan, avatar i ostale sitnice, da bi se znalo jel spamer ili pravi clan.
A mislim da je najbolje da registracija prvo ide kod urednika na odobravanje.
Sačuvana

Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 08 Decembar 2011, 09:21:41 »

Citat
Jednostavno ima onih koji ne zele da mu se ime nadje na forumu i to moramo da postujemo, svidelo nam se to ili ne.

Da budem iskren , oni koji ne žele da ostave svoje osnovne podatke nisu nam ni potrebni na forumu ! I ne moramo da poštujemo ,jer svaki novi član nije stariji od foruma , forum određuje pravila , a ne svaki novi član onako kako njemu odgovara . Forum ne treba da bude " buvlja pijaca " i da se cenkamo na njemu , kome je do učlanjenja njemu uslovi za učlanjenje neće smetati . Uostalom navedi mi primer gde to pravila određuju novi članovi ! A ja ću tebi dati par primera da bi bolje shvatio da nisi u pravu . Recimo hoćeš da se učlaniš na Vimeo , You Tube , bilo koji forum na netu , da podigneš debitnu karticu kod neke banke ,... ko tebe pita da li ti se dopadaju uslovi učlanjenja, NIKO ! Zašto , zato što si ti sam pronašao svoj interes da se učlaniš , ukoliko ti se uslovi ne dopadaju , nema interesa , a nema ni članstva , PROSTO .
Forum nije i ne treba da bude TV igrica , jer mi koji ga krečimo ne stvaramo virtuelni svet , svi mi postojimo i nemamo potrebe da se krijemo iza izmišljenih imena , uostalom svrha foruma je izgradnja čvršćih veza među letačima i međusobna razmena iskustava .
« Poslednja izmena: 08 Decembar 2011, 09:28:39 Mirče NAUTILUS » Sačuvana

djrakac
Roda

Van mreže Van mreže

Model: omega3
Marka: advance

« Odgovor #10 poslato: 08 Decembar 2011, 12:06:25 »

ja se slazem da treba da se vide svi licni podatci od svakog clana ali pod jednim uslovom a to je da oni budu  dostupni samo clanovima foruma a ne ostalim koji bez logovanja pregledaju forum.cak mislim da bi trebalo -gost- da ima manje privilegija tj odredjen broj tema koje bi kao -gost- mogao da pregleda ili ne.ovo kazem iz licnog iskustva -loseg- jer privatni podaci netrebaju da budu na izvolte kao sto su sad, spam je sitnica sta moze sve da se izvede lose po clanove foruma.
Sačuvana
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #11 poslato: 08 Decembar 2011, 13:16:50 »

Ajde i ja da kažem koju, bar moje mišljenje...
Slažem se sa većinom mišljenja koja su ovde izrečena a 99% sa mišljenjem Mirčeta Nautilusa...
Mislim da Đole i urednici foruma moraju HITNO da reaguju, kako bi se ovi "divljaci" što upadaju sa nekim bezveznim temama na naš forum SPREČILI, jer to je od skora počelo, sve je više toga i ja iza toga vidim neku PODLU I PODMUKLU nameru (rizikujem da pomislite da sam paranoičan)!!!
Poz. Miša
Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 08 Decembar 2011, 14:50:21 »

@djrakac: Slazem se sa tobom da licni podaci budu vidljivi samo clanovima foruma, to je dobar kompromis. Sto se tice tema koje su vidljive gostu nisam siguran koje teme bi trebalo sakriti. Predlog?

@Misa: Sumnjam da ce da urade nesto vise od ostavljanja linkova...
« Poslednja izmena: 08 Decembar 2011, 17:57:56 Pumba » Sačuvana

Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 08 Decembar 2011, 16:10:26 »

Citat
djrakac : ja se slazem da treba da se vide svi licni podatci od svakog clana ali pod jednim uslovom a to je da oni budu  dostupni samo clanovima foruma a ne ostalim koji bez logovanja pregledaju forum.cak mislim da bi trebalo -gost- da ima manje privilegija tj odredjen broj tema koje bi kao -gost- mogao da pregleda ili ne.ovo kazem iz licnog iskustva -loseg- jer privatni podaci netrebaju da budu na izvolte kao sto su sad, spam je sitnica sta moze sve da se izvede lose po clanove foruma.

Kao prvo, na svakom forumu ili sajtu , neregistrovani članovi mogu da vide samo neke teme i ne mogu da vide lične podatke članova !
Kao drugo, mislim da je to slučaj i sa našim forumom , ako grešim hvala na upozorenju !!! Mada neverujem da je Đole napravio toliki previd pri pravljenju foruma, ako jeste, meni je to nezamisliv propust .

Citat
Pumba : @Mirce: Sumnjam da ce da urade nesto vise od ostavljanja linkova...

Uprkos trudu da protumačim na koji deo mog izlaganja se odnosi tvoj komentar , nisam uspeo .  Undecided  Zato bih te zamolio da mi pojasniš na šta si mislio !
Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 08 Decembar 2011, 17:57:35 »

Uh Mirce, izvini molim te, ja ne znam sta mi je ovih danas sa imenima. Mislio sam na Misu. Izvini jos jednom, umor valjda... Po ceo dan blenem u monitor...

Sad sam proverio, licni podaci clanova ne mogu da se vide ako niste registrovani.
« Poslednja izmena: 08 Decembar 2011, 18:01:27 Pumba » Sačuvana

Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!