Vrlo bitna stavka je da je forum jedino mesto gde potencijalni letaci mogu da dobiju informacije o paraglajdingu i o tome kako poceti. Skoro mi se jedan ucenik zalio da je za nekog ko ne zna nista o paraglajdingu vrlo tesko naci dobre informacije na internetu. Forum je, na zalost, jedino mesto gde je tako nesto iole moguce. Informacije na sajtovima klubova nisu preterano opsirne.
Ono sto bih ja voleo da vidim na forumu je pre svega vise tema i razgovora o tehnici letenja. Na kraju, to i treba da bude centralna tema ovog foruma. Moj utisak je (mozda gresim) da takve teme budu aktuelne vrlo kratko vreme i da naidju na slab odziv, pa verovatno i to delimicno odbija forumase da pokrenu takvu diskusiju.
S druge strane, voleo bih vise tehnickih tema o nasim letilicama, ja nemam meru kad je o tome rec pa verovatno umem i da preteram, meni nikad dosta toga
Bilo bi lepo da svako ko ima bilo kakvo pitanje vezano za tehniku letenja, konstrukciju i aerodinamiku ili bilo sta slicno otvori temu o doticnom pitanju. Opet, moj je utisak da se ljudi ustrucavaju da urade tako nesto. Ni jedno pitanje nije glupo, uvek je bolje pitati i razjasniti stvari... Mislim da je to glavna stavka koja bi poboljsala kvalitet foruma jer direktno pruza izvor znanja kako za one koji su vec na forumu tako i za pocetnike koji traze informacije o letenju.
Kao uzor, po meni, svakako treba uzeti
www.paraglidingforum.com kao izvanredan izvor informacija o paraglajdingu. Mozda treba kopirati interesantne teme sa njega i zapoceti ih ovde.