Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 08:04:48 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Brankovac, Fruska Gora  (Pročitano 3081 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« poslato: 14 Decembar 2007, 21:08:17 »

Pozdrav svima!

Evo, pronasao sam neke stare slike sa Brankovca. Jedina razlika jeste sto sada ima daleko manje shume nego na ovim slikama. Inace, to je stara skijashka staza, koja je napustena odavno. Kada se gleda ovako prema dolini, sve je strmije, sto je idealno za poletanje.
Ovo je najvisa tacka planine i najidealnija upravo iz razloga sto je rasciscena i sto u dolini nema nikakvih posebnih opasnosti (sume, dalekovoda itd). Takodje, mislim da je usmerena na severoistok, sto je najcesci vetar ovde.
Nisam odlazio jos da pogledam kako je padina usmerena, ali mislim da ce za severozapadni, severni i severoistocni biti sasvim OK.
Uzivo deluje daleko bolje, narocio iz razloga sto su ovo stare fotke sa nekog matorog foto aparata.
Eventualno treba pokositi i to je to. Ovo nam je u okolini NS-a najbliza i najbolja solucija, a takodje i svima koji rese da posete ovo mesto, a bave se letenjem.

Srdacno,
Nele

* brankovac2.jpg (47.99 KB, 738x492 - pregledano 613 puta.)

* brankovac1.jpg (46.16 KB, 738x509 - pregledano 600 puta.)
Sačuvana

eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
milos sky
Roda

Van mreže Van mreže

Model: lambada
Marka: apco

« Odgovor #1 poslato: 14 Decembar 2007, 21:21:05 »

Nele po slikama bi se reklo da nema mnogo rezervnih livada za sletanje u slucaju naglog gubitka visine... Mada ovo je samo slika... Posto si ti jedini bio tamo uzivo opisi nam malo...
Sačuvana

if something is stupid and it works, maybe it's not so stupid Cheesy
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 14 Decembar 2007, 21:22:24 »

Ova dolina koju vidite pod shumom je sada najvise ogoljena, pa mesta za sletanje ima na pretek. Sve ostalo oko planine je puno drveca.
Napravicemo nove slike, pa ce se videti lepse. ja sam bio ove godine i odushevio se uslovima, ali... tada nisam ni imao krilo, pa nisam ni razmisljao o letenju. Snimicu detalje doline, da se vidi kakva su mesta za sletanje.
U svakom slucaju, sletanje bi bilo negde u oblasti Beocina, Dunava... Koliko znam, ova padina nije testirana od strane ljudi koji lete slobodno. To cemo ispraviti na prolece.
Bice jos izvestaja odavde svakako.
Sačuvana

eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 14 Decembar 2007, 21:28:58 »

Tesko je opisati, obzirom da je to snimano davno sa nekim krsem od aparata. Uskoro cu poneti digitalac pa cete videti.
Dakle ne mogu bas docarati sve dok ne snimim i ne odem i sam... bio sam ove godine, ali iz drugih razloga... pa se i ne secam sta sam video. Dosta davno, kada sam bio klinac, ljudi su leteli sa Rogalom odavde, to se secam, jer smo se jednom porodicno zaputili tamo, pa smo naleteli.
medjutim, nepopularnost ovog sporta u nas dovela je do osipanja, kako skijasa, tako i letaca.
Odavde odakle sam snimao je zaravan... ne vidi se dolina, to nameravam da snimim. inace je dosta strma, tako da nakon poletanja, ako i izgubis brzinu i krenes na dole, mislim da nije problem... koliko sam video na nekim slikama, ljudi su leteli na mnogo gorim mestima sa daleko manjim mestima za sletanje (povrsinski).
U svakom slucaju, cim bude vremena i ne bude magle (i snega koji je gore sada), otici cu da snimi to.
Racunao sam da je bolje da odlazim tu, ako moram da biram izmedju Titela i ovog mesta. malko je zastrasujuce zbog visine Smiley

Ja cu probati da letim odavde cim bude uslova, pa cemo videti.
Sačuvana

milos sky
Roda

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 14 Decembar 2007, 21:31:38 »

Kada budes isao javi se... Rado cu ti se pridruziti u ekspediciji  Cool
Sačuvana

live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Electron
Marka: Ozon

« Odgovor #5 poslato: 14 Decembar 2007, 21:47:37 »

Pa da slusajte sta vam Darx kaze.I naravno racunajte i mene u tu akciju.
Znam koja je to padina.Kod Postinog hotela jel?
Bili smo za prvi maj tu.Nisam od tada bio tamo ali mi se tad chinilo kao jako posumljeno dole za sletanje.Neznam kako sad stoje stvari tamo,mozda je seceno i rasciscavano dole ali tada nisam smeo da pomislim da poletim odatle jer stvarno nisam imao predstavu gde bih sleteo.
Ajde Milose i Nele taj prvi lep dan da zapalimo na sve startove na fruskoj gori slikamo,vidimo,procenimo,dokumentujemo,prilozimo ovde i mozda isprobamo pa cemo videti sta ce biti od toga.
Sačuvana

Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti Smiley
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 14 Decembar 2007, 21:50:36 »

Eh, gde sam sve leteo ove godine... ispipavajuci teren... da si mogao videti, verovatno bi zaklopio oci Smiley Zaista, nisam imao potrebe da radim to, ali ukratko: iznad vinograda, vocnjaka, ispod i pored dalekovoda, iznad sume... obicno jako dobro poznajem teren tu gde letim, na terenima koja sam predstavljao, pa tako uvek imam na umu gde cu sleteti.
Daleko je lakse leteti kada imas slobodan prostor za sletanje, ali nisam imao izbora. Jedna dolina... to bih morao da snimim, jer neces verovati da sam se otisnuo tu.
U svakom slucaju, ovo ce biti testovi koje cu pazljivo izvoditi naravno, sa lakim i kratkim letovima, da znam sta mogu ocekivati. Izradjivao sam u slobodno vreme i neku aparaturu za brzinu i pravac vetra, da bih imao podatke o meteo uslovima tih dana kada budem leteo.
Probao sam sve, od Krcedina, do Svilosa, sto se nase planine tice. Jedino nisam isao na Brankovac, a znam za njega dosta dobro. Ostalo su sve slabe padine, dobre za vezbu, za pocetnike i laku zabavu.
Na neki nacin me je mrzelo da odem gore, iako mi je brat nudio da me odveze, jer ne bih mogao ostaviti auto tamo.
Ukoliko se vremenski uklopimo, svi su dobrodosli, da makar proverimo bez letenja sta se tamo desava. Mada postoji jos jedno mesto, kada se krene od repetitora nedaleko od Brankovca, na Crvenom Cotu, prema Beocinu. Tu su jako strme padine i nema uopste sume... malko je pomeren teren u odnosu na ovo sto vidite na slikama, ali su sve pasnjaci. Slede snimci, pa cete videti i dati korisne savete naravno.
Sačuvana

milos sky
Roda

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 14 Decembar 2007, 23:21:03 »

Ok. Javljam se cim stignem u ns pa cemo skoknuti gore da to pogledamo...
Sačuvana

live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 14 Decembar 2007, 23:38:58 »

Odlicno.Dogovoreno.Idemo sa Mikijevom zveri od kola?!?!Ucetvujemo za gorivo svi i pravac u istrazivanje.
dogovoreno.Prvi lep dan da smo svi slobodni paljba.
Sačuvana

Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti Smiley
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 14 Decembar 2007, 23:42:47 »

Nije to kod postinog hotela. Ustvari zavisi, postoji jedan repetitor na Brankovcu, bas pored same skijaske staze. Mozda si na to mislio. A hotel pored PTT tornja je na drugoj strani, prema jugoistoku. Kod PTT tornja nema mesta za letenje. Tamo je bukvalno sve suma. Ovde nije. Ovo je strahovito veliko prostranstvo, tako da... sumnjam da bi iko dosao do sume koja je u podnozju. Iako u podnozju postoje mesta za sletanje i to lepa.
Dakle ili bi sleteo pre sume, ili bi presao sve to ako uhvatis termiku i nastavio prema dunavu.

Svakako da cemo sve dokumentovati. Ima jos terena, sa druge strane, kada se penje od auto puta BG-NS prema iriskom vencu, pored Velike Remete manastira... ma ima mesta koliko hoces, ali ovo je ja mislim najidealnije. Videcemo.

Sada je na zalost sneg tamo, pa je tesko ici autom, ali cim se malo poboljsa vreme, idemo.
Sačuvana

milos sky
Roda

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 15 Decembar 2007, 01:34:24 »

Nele, sto se tice prevoza do gore ne brini... Neka ti objasni live to fly...  :lol:
Sačuvana

live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 15 Decembar 2007, 08:55:29 »

Ima Miki zer od kola sa tockovima velicine buradi za kupus.Znaci bas velike.I taj nema gde nece proci.
Znaci pored izvidnice i uzbudjenje relija.Pa sta nam vise treba.Miki javi se kad stignes u NS.
Sačuvana

Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 15 Decembar 2007, 11:12:32 »

Znam, culi smo se mi vec u medjuvremenu. Do svih ovih terena se veoma lako dolazi i obicnim automobilom. Bar do onih na kojima sam bio. Brankovac da ne spominjem... do gore je asfaltni put. Ovo u Karlovcima je malko drugacije, ali je ravno i kada je suvo, ides kako hoces.
No, ostaje da se sve to izvidi detaljnije, nema sta.
Sačuvana

Taki
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Makalu
Marka: UP

« Odgovor #13 poslato: 15 Decembar 2007, 13:11:31 »

Narode kad zavrsite izvidnicu bacite ovdin fotkice  :roll:
Sačuvana
Nele
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 15 Decembar 2007, 14:01:47 »

Hocemo svakako, nema da brines Smiley
Sačuvana

Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!