Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 06:00:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Korisne aplikacije za android telefone.  (Pročitano 473 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« poslato: 07 Novembar 2011, 10:55:03 »

Ako sto naslov kaze, zanima me sta ste nasli korisno od aplikacija. Ne moraju da budu vezane za pg.

Evo par koje su meni zanimljive a ne spadaju u standardne:

Windguru
Dobra meteo prognoza.

Sat24 realtime
Satelitska slika evrope. Moguce je izabrati i satelitsku sliku Balkana. Postoji Visual i Infrared opcija.

XCSoar
Slican program kao LK8000 ali malo jednostavniji i manji. Nisam jos probao da ga korisitim u vazduhu, duva JI mesecima. Ne znam koliko moze da bude prakticno sa tako malim ekranom. Opet, ni outdoor gps uredjaji nemaju veci displej. Jos jedna stvar koja je verovatno problem je cistljivost na suncu.

UlysseSpeedometer
Brzinomer sa jos nekim podacima. Ima HUD opciju, sto znaci da postavite telefon ispred sofersajbne i on vam projektuje brzinu na soferku tako da ne morate da skrecete pogled sa puta. Vise fensi opcija, ali zanimljivo za igranje. Naravno radi mnogo bolje nocu.

Google Sky Map
Prikazuje mapu neba sa svim nebeskim telima. Uperite telefon na neko parce neba i on vam pokaze sta se tu nalazi. Mozete da, recimo, izberete da vam nadje Mars i strelica ce vas voditi dok ne telefon ne bude usmeren ka mestu na kome se nalazi Mars.

Nimbuzz
Chat program na koji mozete da se logujete kao da korisitite niz drugi chat programa. Ja sam logovan kao da koristim gtalk. Mozete i da zovete preko njega ako druga osoba korisiti neki chat program koji podrzava zvanje -imate besplatne razgovore ako je se nalazite negde gde je dostupan Wi-Fi.

Amazon Kindle
Uz pomoc njega mozete da skinete knjige, citate pdf fajlove. i sl.

Latitude
Mozete da se povezete sa nekim i da vam se njegova pozicija prikazuje na mapi a i njemu vasa. Naravno, radi za vise ljudi. Dobra bezbednosna opcija kad se ide na prelet ili nepoznat teren.

Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« Odgovor #1 poslato: 07 Novembar 2011, 11:43:30 »

samo jendu stvar da dodam... ovi programcici jesu super i rade, ali... racunajte na brzo praznjenje baterije na mobilnom, moguce je i u toku leta da je iscrpi sto posle moze da dovede do problema oko retransporta, javljanja pozicije itd...(zamislite da ste na letenju bez mobilnog )
Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #2 poslato: 07 Novembar 2011, 11:53:38 »

Problem sa baterijom stoji. Ali ako mi je telefon pun ocekujem barem jedan ceo dan koriscenja ovih aplikacija bez problema a verovatno i vise. Ja imam i neku matoru Nokiju, koja kad pocne da javlja da je prazana izdrzi jos tri dana normalnog koriscenja, koje se ne odricem nikako - siguran sam da imam telefon kad sam na letenju. Sve u svemu drzi oko nedelju dana. S obzirom da nosim oba telefona trajanje baterije mi nije presudan problem.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Zgubidan
PG Pilots
Menadžer foruma
**

Van mreže Van mreže

www.PGPilots.com

« Odgovor #3 poslato: 07 Novembar 2011, 14:06:44 »

Punjenje baterije tokom leta i nije neki problem od kako postoje solarni punjaci.
Ovo naravno podrazumeva da se leti tokom dana  Grin
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!