Pozdrav drugari,
Nakon više od 270h letenja mog starog dobrog druga Ares-a (SkyParagliders) i kidanja spid sistema/kaiša (između A i B gurtni) u letu odlučio sam da je vreme da promenim krilo. Posle sužavanja izbora mogućih krila cena je odlučila. Uzeo sam M4.
Krilo je stiglo dok sam bio na odmoru te po povratku čekalo me je u kući, nestrpljivo, ispod kreveta. Proteklog produženog vikenda (29. okt - 1. nov) Ivana i ja smo skoknuli do Grenobla sa namerom da letimo po okolini St. Hilaire-a, gde se inače održava Coupe ICARE. Naravno poneli smo i tandem

Prvi let.
Totalna stabilnost u vazduhu, te sam imao preko 1000m da isprobam kako krilo reaguje.
Poletanje bez daška vetra je bilo više nego lagano. Prednji start bez problema. Iako je padina na startu vrlo blaga pa prelazi u liticu, već posle 3-4m krilo me je počelo dizati i nije bilo potrebe da trčim kao manijak(što je bio slučaj sa mojim Aresom). Krilo je jako poslušno pri takvom poletanju.
Nakon toga, probao sam kako krilo reaguje na klaćenje i promenu napadnog ugla. Vrlo sam zadovoljan kako zadržava energiju u oscilacijama i relativno je lako da ga zabaciš iza glave ili pustiš ispred sebe ako treba. Iako mi se sviđa kako sve to radi, ipak je Ares bio reaktivniji i poslušniji u tom aspektu ali je mnogo cureo nakon puštanja krila napred.
Zaokreti u mirnom vazduhu su relativno precizni i manje nagnuti. Da bi bili efikasni potrebno je dosta koristiti i promenu težišta us same komande. Wingoveri sa M4 ne mogu da prismrde Aresovim wingoverima. Ares je mnogo poslušniji, lakši i stabilniji tokom ovog manevra. Doduše nakon tolikih sati na Aresu nije ni čudo da mi sa njim bolje idu. Ovu kategoriju ću ostaviti za kasnije da dodelim ocene.
Sletanje je kao iz bajke. Postiš ga da se zaleti i onda komandama "fleruješ" i kao oni padobranci kad glisiraju 2cm iznad zemlje, preletiš celo sletište dok ne istroši energiju.