Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 05:52:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Mantra M4 - OZONE  (Pročitano 623 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« poslato: 03 Novembar 2011, 13:21:45 »

Pozdrav drugari,

Nakon više od 270h letenja mog starog dobrog druga Ares-a (SkyParagliders) i kidanja spid sistema/kaiša (između A i B gurtni) u letu odlučio sam da je vreme da promenim krilo. Posle sužavanja izbora mogućih krila cena je odlučila. Uzeo sam M4.

Krilo je stiglo dok sam bio na odmoru te po povratku čekalo me je u kući, nestrpljivo, ispod kreveta. Proteklog produženog vikenda (29. okt - 1. nov) Ivana i ja smo skoknuli do Grenobla sa namerom da letimo po okolini St. Hilaire-a, gde se inače održava Coupe ICARE. Naravno poneli smo i tandem Cheesy

Prvi let.

Totalna stabilnost u vazduhu, te sam imao preko 1000m da isprobam kako krilo reaguje.

Poletanje bez daška vetra je bilo više nego lagano. Prednji start bez problema. Iako je padina na startu vrlo blaga pa prelazi u liticu, već posle 3-4m krilo me je počelo dizati i nije bilo potrebe da trčim kao manijak(što je bio slučaj sa mojim Aresom). Krilo je jako poslušno pri takvom poletanju.

Nakon toga, probao sam kako krilo reaguje na klaćenje i promenu napadnog ugla. Vrlo sam zadovoljan kako zadržava energiju u oscilacijama i relativno je lako da ga zabaciš iza glave ili pustiš ispred sebe ako treba. Iako mi se sviđa kako sve to radi, ipak je Ares bio reaktivniji i poslušniji u tom aspektu ali je mnogo cureo nakon puštanja krila napred.

Zaokreti u mirnom vazduhu su relativno precizni i manje nagnuti. Da bi bili efikasni potrebno je dosta koristiti i promenu težišta us same komande. Wingoveri sa M4 ne mogu da prismrde Aresovim wingoverima. Ares je mnogo poslušniji, lakši i stabilniji tokom ovog manevra. Doduše nakon tolikih sati na Aresu nije ni čudo da mi sa njim bolje idu. Ovu kategoriju ću ostaviti za kasnije da dodelim ocene.

Sletanje je kao iz bajke. Postiš ga da se zaleti i onda komandama "fleruješ" i kao oni padobranci kad glisiraju 2cm iznad zemlje, preletiš celo sletište dok ne istroši energiju.

* m4_003.jpg (307.14 KB, 961x1280 - pregledano 52 puta.)

* m4_004.jpg (273.69 KB, 961x1280 - pregledano 58 puta.)

* m4_012.jpg (218.78 KB, 961x1280 - pregledano 54 puta.)

* m4_001.jpg (208.96 KB, 961x1280 - pregledano 49 puta.)
« Poslednja izmena: 03 Novembar 2011, 23:18:56 JuVentus » Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Dragan
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Trango xc
Marka: UP

« Odgovor #1 poslato: 04 Novembar 2011, 01:32:12 »

Lepo, bas lepo, castis pivo kad se vidimo  leteti glajder. Zelim ti puno lepih sati u lepoj termici sa njim. Da te sluzi dok ne postane krpa. Znam taj osecaj kad raspakujes novo krilo, pogotovo za klasu vise od starog Wink. Ajd u zdravlju se videli. Poz.. DS
Sačuvana
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #2 poslato: 04 Novembar 2011, 08:16:47 »

Đole,
 glajder glajder glajder
 leteti leteti leteti

Poz. Miša
Sačuvana
Parapumpkin
Galeb
**

Van mreže Van mreže

Model: Rush 2
Marka: Ozone

« Odgovor #3 poslato: 04 Novembar 2011, 10:42:03 »

Dobrodosao medju Ozon pilote. Wink Lepo da te sluzi i jos lepse slusa. Smiley
Sačuvana

Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC

Coik

« Odgovor #4 poslato: 04 Novembar 2011, 12:03:36 »

...i od mene cestitke za novu masinu i klasu!!  Cool

ps: vidi ti sa kakvog on fensi mesta polece... rolleyes  laugh
Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #5 poslato: 04 Novembar 2011, 12:13:27 »

Neka ti je srecno i da te dobro nosi.
Sačuvana

SkyLord
Orao

Van mreže Van mreže

Model: SelfMade
Marka: AXISpara

« Odgovor #6 poslato: 04 Novembar 2011, 12:45:55 »

cestitke za mashinicu.. sija! leto sam takvu nekih 2h na Krushevo siguran sam da ces da uzivas stom je naucis Smiley
Sačuvana

Martin Jovanoski...
-Team Axis-
www.axispara.cz
www.avasportcentral.com
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #7 poslato: 18 Novembar 2011, 19:23:41 »

Mare mi je poslao pm:
Citat
Djole, jel si leteo jos na M4? Jel imas neke nove utiske? Kako ti se cini trim brzina i brzina na pola speed-a u odnosu na tvog Aresa. Ja cu sledece godine da uzimam krilo i jos nisam odlucio sta cu. Mozda EN D, mozda EN C. Za ono sto pisu na PG forumu, nikad ne znas ko je kakav leteac. Tebe znam pa mi znaci tvoje misljenje. Najvise me brinu komentrai da je M4 spora i troma u zaokretima. Factor zaokrece kako pomislis i to mi se mnogo svidja Smiley .
pozz

Pošto je odgovor jednako vezan za ovu temu, prosleđujem ga i ovde:

Ćao Mare,

Leteo sam još jednom sa njom i moram ti priznati da sam bio očaran s onim što sam uspevao da izvučem iz krila. Ranije sam se uvek kretao sa vrhom gomile i prestizao većinu u termalima ali sad sam na vrhu i jebem ih sve kad vrtimo zajedno. Ne znam dal je to zato što sam mnogo dobar  Cool ali krilo pomaže, to je sigurno. Hehe...
Šalu na stranu, krilo mi je omogućilo da lovim slabo dizanje kako nisam mogao sa Aresom, tu je ta razlika. Inače glajd na spidu je odličan, bolji nego ranije s tim što me sama brzina nije nešto oduševila. U jakim uslovima pretpostavljam da nema neke razlike u performansama u odnosu na Ares jer mislim da sam sa njim mnogo okretniji. Nemoj misliti da je mantra neposlušna. Naprotiv, treba samo koristiti više prebacivanje težišta i jače je nagaziti - po principu "Ima da slušaš!" Mislim da sam dosta agresivan sa svojim krilima pa možda i to pomaže oko obrtanja mantre.
U svakom slučaju treba je probati i videti kako ti leži. Mislim da ću naredne sezone lešiti Cheesy jedva čekam da se vrati proloće i krenu preleti  glajder

Zoppp,
Dj

* Tramelan_017.jpg (245.38 KB, 961x1280 - pregledano 26 puta.)

* Tramelan_019.jpg (118.66 KB, 1280x961 - pregledano 19 puta.)

* Tramelan_020.jpg (91.3 KB, 1280x961 - pregledano 21 puta.)

* Tramelan_021.jpg (93.43 KB, 1280x961 - pregledano 23 puta.)

* Tramelan_022.jpg (105.35 KB, 1280x961 - pregledano 22 puta.)

* Tramelan_025.jpg (103.32 KB, 1280x961 - pregledano 26 puta.)

* Tramelan_031.jpg (90.01 KB, 961x1280 - pregledano 12 puta.)

* Tramelan_002.jpg (385 KB, 1280x961 - pregledano 31 puta.)
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC

Coik

« Odgovor #8 poslato: 18 Novembar 2011, 22:35:14 »

Samo napred Djole i da te slusa!!! Podvikni ako treba Smiley Cheesy
Sačuvana

ckibi
Roda

Van mreže Van mreže

Model: tattoo
Marka: nova wings

« Odgovor #9 poslato: 30 Novembar 2011, 15:45:33 »

Djole sad moras da pokloniš ženi svoju omiljenu roze kacigu pošto ti se neslaže uz manticu...Ajde napiši jos malo o tome kako se vlada u jacim uslovima...
S poštovanjem Dragutinovic Dr Čkibi.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!