Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 04:43:05 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vrsac 1. oktobar  (Pročitano 510 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« poslato: 01 Oktobar 2011, 22:17:53 »

Vrlo zanimljiv dan u Vrscu, pogotovu Roletu i meni. Svetlana i ja stizemo oko podneva na Kulu, na poletistu gomila letaca i svakog casa ih pristize jos. Vetar fino duva ali je sa desna. Polece par pilota i polako penju ali znatno slabije nego sto bi se ocekivalo po toj jacini vetra. Termika slaba, iskidana i opkoljena nisponima. Role i ja krecemo jedan za drugim i isprva deluje da ce biti ok. Svi se drze na visini malo iznad starta, polako penjemo i Role i ja. Svetlana (koja je poletela ranije) me zove da predjem na drugo brdo, desno od starta gde je pocela da radi termika a i padina bolje drzi. Krecem za zenom, ali na putu nailazim na neki balon koji mi se ucinio dobar pa pokusavam da penjem. Na zalost, brzo prestaje da dize i pocinje  nispon. Zbog ovog me Zoki naknadno opemenuo da treba da slusam zenu, a ne da se pravim pametan, uz savet da samo treba da vicem "Da draga", verovatno na osnovu licnog iskustva.

Vise i ne mogu da predjem na drugo brdo jer sam vec dosta ispod starta. Uspem malo da ispenjem u useku (i dalje sam ispod starta) i polako prelazim na drugo brdo ali nema vajde. Nista ne radi. Gledam drvece sa nadom da cu da vidim da negde otkida stub ali nista od moje potrage. Za to vreme se Role provodi slicno kao ja. Pokusavamo zajedno da najdemo neko dizanje ali  polako i sigurno gubimo visinu. Bijemo bitku, ali slaba vajda. Za razliku od nas dvojice svi ostali su iznad starta. Na kraju odlucujem da krenem napred jer sam vec poprilicno nisko sa nadom da cu napred naci neki stubic. Opet nikakva vajda, moram na sletanje. Role ide za mnom, i hvata neke baloncice, cak uspeva i da ispenje malo i vrati se na padinu. Delovalo je kao da ce uspeti da se izvuce. Na zalost, opet curi i slece. Zajedno gundjamo na livadi i gledamo ostale kako jedre. Sta je tu je. Vracamo se na start, vetar jos vise sa desna i dosta pojacao. Dobar deo letaca slece, sto zbog umora sto zbog jakog vetra. Role polece, ja opet za njim  sa namerom da se popravimo za prosli let. Ovog puta druga prica i ako je na samom staru delovalo da ce opet da se curi. Jak vetar, zivahni stubovi i baloni, ali se penje sa sigurnoscu. Na oko 500m iznad starta (oko 900m ASL) probijamo inverziju, turbulentan sloj, pa naglo zahladjenje (jos uvek letim na kratkim rukavima i uzivam u tome Smiley ) i vazduh postaje prozracniji. Ono ruzno sivilo ostaje ispod nas. Ne znam za vas, ali ja se uvek obradujem probijanju inverzije i cistom pogledu sa visine. Role predlaze da idemo do table. Krecem prvi ali me na putu cekaju samo nisponi. Role krece linijom dalje od brda i prolazi znatno bolje. S obzirom da je vetar sa desna vrlo sporo se probija. Blizu table kapiram da cu do nje da stignem poprilicno nisko i da cu morati da se cupam ako nastavim. To mi se nije svidjalo pa se vracam prema Kuli, Role se snasao bolje i nastavlja prema Gudurici. Ostatak letenja se sastojao od setanja gore dole, sporog probijanja u jak vetar i uzivanja u visesatnom letenju.

U medjuvremenu su poleteli nasi akro piloti. Pera zaredjao infinity, helico to helico, McTwist (ako sam dobro video) i jos ponesto (Pero?) Adrijan vrti SATx2. Zoki je radio nesto, ali sam video samo izlaz iz manevra. Za to vreme ja uzivam sa visine gledajuci ih. Na startu neka decja ekskurzija, klinci odusevljeni i dernjaju se ko blesavi.  S obzirom da je vetar poprilicno pojacao, kasnije je poletelo jos samo par leteca sa brzim krilima.

Da napomenem da sam se na sletistu posle prvog leta hvalio Roletu kako nikad nisam imao veci kolaps u Vrscu, da bi u sledecem letu popio pristojan frontalac. Pouka: jezik za zube Smiley

Sllike nemam, ako je neko slikao/snimao neka kaci. Takodje ako ima nesto da doda samo neka izvoli.
« Poslednja izmena: 02 Oktobar 2011, 00:47:11 Pumba » Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Jenka
Roda
Van mreže Van mreže

Model: / TRANGO RACE /
Marka: /UP

« Odgovor #1 poslato: 01 Oktobar 2011, 22:45:30 »

karmavise
   za opis leta....kao da sam leteo.... Pozdrav sa zlatibora ovde danas na vojsci otkidalo gardic bujke i njegov ucenik...kojem nisam upamtio ime otkinuli. Ja nisam mogao bio sam osudjen da budem na farmi zbog mog ucenika. Posle raspaljivanja rostilja i dobre klope u smrkaj mraka sam uhvatio vojsku da letim!!! Mogla je treca smena da se odradi ali nemam farove na paraglajderu.

Sačuvana

KO LETI ZNA ZA STA ZIVI!!!!!!!
rolex
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Mentor 2

« Odgovor #2 poslato: 03 Oktobar 2011, 05:50:31 »

Sačuvana
Sale
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Vista
Marka: APCO

« Odgovor #3 poslato: 03 Oktobar 2011, 09:46:01 »

Role,  karmavise karmavise za entuzijazam... mislim... slanje vidoja na forum u 5 ujutru... u ponedeljak... to zasluzuje divljenje. U Maretovom izvestaju je neopravdano izostavljen Milorad koji se lavovski borio, izvukao sa 176 mnv nazad nad tablu... ponovio brilijantno letenje od prethodnog vikenda i pokazao da je povratak Prleta, Tihog i kompanije decija igra u odnosu na Comija... Respect...
Sačuvana

Cheesy
Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

« Odgovor #4 poslato: 03 Oktobar 2011, 10:08:31 »

Ma  karmavise po svim osnovama , Role !!!
Sačuvana

Pozdrav , BRAĆO PO KRILU !!!
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 03 Oktobar 2011, 10:29:52 »

Izvinjavam se Comiju sto sam ga zaboravio u izvestaju. S razlogom sam rekao da dopise ko sta ima Smiley
Sačuvana

Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #6 poslato: 03 Oktobar 2011, 11:02:56 »

Role hvala na vidoju, Pumba zašto ne radi Svetlanina kaciga??? Grin Grin Grin
 glajder glajder glajder leteti leteti leteti
Poz. Miša
Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 03 Oktobar 2011, 13:57:02 »

Miso, malo smo se zasitili snimaka iz Vrsca. Vec sam kacio gomilu snimaka iz Vrsca , verovatno ste se i smorili jer su svi slicni. Kad odemo negde drugde nosimo obavezno. Evo ponecemo sledeci put gde god isli pa kacim nesto samo za tebe Smiley
Sačuvana

Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #8 poslato: 03 Oktobar 2011, 14:16:40 »

Menjam paraglajder za quatrokopter glajder
Stvarno je dobra stvarcica sa sve tim naocharama, fenomenalno. karmavise za quatrokopter Grin
Trebali ste gopro da mu nakachite, pa snimci poletanja i sletanja bi tek bili vrhunski sa tim. Mozda chak i da leti ispred starta pa da tako snima poletanja. Samo da paze piloti da se ne sudare Grin

A Role, video je opet super, i letenje generalno.  karmavise za sve. Samo tako continue Wink
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
rolex
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 03 Oktobar 2011, 22:46:05 »

Sale, u ponedeljak u 6 sam kretao na put. Video je stavljen na upload oko 20 predhodne noci.
Taman se zavrsilo kad sam kretao pa reko da postavim link laugh
Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 14 Oktobar 2011, 16:20:42 »

Jos jedan video od tog dana koji je okacio Goran. Ne znam ko je snimao...

« Poslednja izmena: 14 Oktobar 2011, 19:56:22 Pumba » Sačuvana

Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

« Odgovor #11 poslato: 14 Oktobar 2011, 17:21:15 »

Snimak je extra !!!  Snimano je sa stativa i ko god da ga je snimao , odlično je odradio posao  karmavise montaža je takođe odlična !
Sačuvana

Pozdrav , BRAĆO PO KRILU !!!
rolex
Orao

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 14 Oktobar 2011, 18:19:38 »

Snimak je nešto najbolje što sam video na našim prostorima.
Voleo bih da znam sa kojom opremom je rađeno. Načuo sam da je dečko je profi snimatelj i zove se Goran Djukanović.
Pumba mislim da si ga pomešao sa Goranom iz Vršca
Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 14 Oktobar 2011, 19:48:57 »

Uh, moguce Role. Slicno prezime Smiley Izvinjavam se. Mislim da se radi o dva nova Vojina ucenika koji imaju neki media centar za montazu i bave se ovim stvarima profesionalno. Nije ni cudo sto je snimak takav. Snimali su i prosle subote sa stativa. Mislim da ima jednog od njih na mom snimku sa poletista kako snima.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!