Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 04:23:52 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: 11.09. Krilaš  (Pročitano 493 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« poslato: 13 Septembar 2011, 12:38:08 »

Dan ne obećava, jugoistok, slab,...? Stević D. nalazi u prognozi da bi sever oko podneva trebao malo da pirne...kockamo se i odlazimo u Ćovdin usput kupimo i Rođu i traktorom Mića vuče uz planinu 5 orlića i orlušinu Rođu...stigosmo a meni prvi put da nije bilo muka od vožnje traktorom uz planinu (valjda zato što ništa nisam jeo-eto mi recept za ubuduće).
Moj let je bio dosta "drmusav", bežanje glajdera napred-nazad pariram komandama a za klatno levo-desno nisam imao odgovora, pa čak mi se dešavalo da ne mogu da uđem u zaokret i pored navučene komande i nagnutog tela u tu stranu-nešto me vraća. Odlučio sam da pobegnem od planine i ostatak leta provedem u nekoj "inverziji" koja je dosta dobro držala........tako da smo se svi navozali bar po pola sata!
Dragan Stević i njegov sin Milan izvukoše se na preko 2000m (moja odokativna metoda) i krenuše u prelet i sletoše u selo Kamenovo negde 20-30km od poletišta. ALAL VERA MAJSTORI...sve u svemu još jedan uspešan dan...
Poz. Miša
2 vidoja odma budu...
Sačuvana
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 13 Septembar 2011, 12:42:26 »

Sačuvana
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 13 Septembar 2011, 12:46:48 »

Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #3 poslato: 13 Septembar 2011, 13:05:35 »

Miso, znam tacno o kom osecaju pricas: kad ne nategnes komandu na jednoj strani i prebacis tezinu a glajder jedva da skrece, a hoce i da te baca na drugu stranu. Na mom Rush-u je palilo da popustim spoljnu komandu i da generalno letim brze u takvim uslovima, onda imas malo vise brzine pa lakse krene krilo u zaokret i lakse probije u stub. Probaj pa vidi da li radi.
Na Factoru nemam takvih problema, koliko god da hoce da izbacuje i ne da na stranu dovoljno je malo vise unutrasnje komadne i malo manje spoljne i glajder grize u stub. Mnogo lep osecaj jer imas utisak da ti imas kontrolu a ne stub. Jedan od bitnih razloga sto ne bih voleo da se vratim na 1-2/EN B. Na Rush-u sam imao vise puta situaciju da je stvarno tesko zaokrenuti na stranu na kojoj je stub, moras da se mucis i boris a uz to gubis i na efikasnosti. Zaokreti sa Factorom su blazenstvo Smiley
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Dragan
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Trango xc
Marka: UP

« Odgovor #4 poslato: 13 Septembar 2011, 21:51:14 »

Nemem kameru, pa nemogu  da belezim letove kao Misa, a ovaj sam let trebao da zabelezim nekako osim u secanju, zato sto mi se za sve ove godine letenja na Krilasu samo dvaput dogodilo da imam prelet u celo vetra tj. napred prema Petrovcu ( oba puta sa Milanom). Smo sto sam ja ovaj put imao vise srece(bas tako srece pripremao sam se za sletanje ispred Petrovca jer napred nista nije radilo i iznenadjenje udarac balona shocked izvrtim do 2000 i ispred mene pocinje da radi mala kumulusstrada) pa sam mogao da nastavim dalje prema kuci ali posto je Milan bio vec na sletanju a auto ostao bez vozaca u Covdinu, vratim se i sletim u Kamenovo. Pet minuta po sletanju vec sam se pokajao sto nisam nastavio jer se prilika za ovu vrstu preleta retko dobija a izlazilo se na2400 i tu nije kraj moglo je jos , stub konstantan ponekad ispenje i po 500m sa stalnih i dosta stabilnih 5m/s. Sve u svemu jedan lep let. A da Miso za klackanje glajdera kriv je znas ko. Cool Ali sta te briga sve si nas sasio de god si iso drzalo te, leteo si padinu na termici. Salim se Cheesy ekstra ti teras taj moped.
Sačuvana
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC

Coik

« Odgovor #5 poslato: 15 Septembar 2011, 10:55:41 »

Smiley ma samo opusteno, mene takodje nekad zeza taj drzac upravljaca Cheesy Cheesy Uvek ima dve opcije, ili da se poradi na drzacu ili da se zameni upravljac Wink  Cool
Sačuvana

coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Coik

« Odgovor #6 poslato: 15 Septembar 2011, 21:28:54 »

sta reci   ?
... pa reci i ti neku? Kako je tebi bilo? Ja sam danas leteo na Zezelju... neko tandara broc vreme, imao sam bar 3 ove situacije... da mi krilo bezi izmedju grebena Smiley Ono bi levo, ja resio desno
... bilo je po njegovom na kraju... Cheesy  frontalac
« Poslednja izmena: 15 Septembar 2011, 21:31:10 coik » Sačuvana

Ixa
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Mamboo
Marka: Nova

« Odgovor #7 poslato: 15 Septembar 2011, 23:27:52 »

Ja sam danas leteo na Zezelju... neko tandara broc vreme, imao sam bar 3 ove situacije... da mi krilo bezi izmedju grebena Smiley Ono bi levo, ja resio desno

Aaaa, znaci leteo si danas... pa si me zbog toga zvao danas popodne? Da mi ispricas kako je bilo!   karmamanje
Sačuvana

Do not underestimate the power of stupid people in large numbers!!!
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Coik

« Odgovor #8 poslato: 16 Septembar 2011, 00:15:24 »

sta kako je bilo? ti kao ne znas kako je bilo? pola sata ves masine je bilo... rolleyes
Sačuvana

Buntovnik
Orao

Van mreže Van mreže

Model: trango 3
Marka: UP (jupi)

« Odgovor #9 poslato: 16 Septembar 2011, 23:00:19 »

sta reci   ?
... pa reci i ti neku? Kako je tebi bilo? Ja sam danas leteo na Zezelju... neko tandara broc vreme, imao sam bar 3 ove situacije... da mi krilo bezi izmedju grebena Smiley Ono bi levo, ja resio desno

bilo dobro........... koje znao tj. smeo  frontalac malo drmusavo rodeo ko rodeo .. po neka asimetrija nista strasno   Wink .
Sačuvana

"Ima raznih vrsta ludila i neka su od njih pravo uživanje"
Bukowski
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!