Konacno da se latim pisanja izvestaja iz Vlasotinca. Do pre nedelju dana sam bio u Pirotu i nesto nisam imao pristup netu, cisto da se opravdam
Vec duze vreme se dogovaramo da odemo zajedno na letenje sa Jokerom. Konacno su se kockice slozile za 14. avgust. Iz Pirota krecemo Svetlana, moj brat i ja jednim kolima. U drugim kolima su dva druga koja su resila da podju sa nama razonode radi. Jedan od njih se bavi profi fotografijom pa je resio malo da nas i slikucka. Srecom, setismo se da ponesemo kupace gace sto ce se kasnije pokazati kao odlicna odluka.
U Vlasotincu nas docekuje Joker sa suprugom (takodje letac), krecemo na start na koji se stize posle 15-ak minuta voznje. Start je iznad samog grada - velika pokosena livada sa puno mesta. Milina jedna za poletanje. Domacini nam objasnjavaju detalje vezane za teren i sletanje iako smo se lepo pripremili zahvaljujuci google earth-u i Jokerovim klipovima sa YT-a. Uvek je dobro cuti savet domacih koji poznaju teren. Sletanje je desno od starta, pored gradskog kupalista. Sletiste je velika livada, opet, sa vise nego dovoljno mesta.
Polecem a odmah za mnom i Svetlana. Teren je dosta blag, barem na delu blizu poletista, leti se nisko iznad drveca tako da je tesko uhvatiti nesto ako vetar nije jak i ako se ne izvuce pocetna visina na padinarenju. Krecemo desno, tamo je veliki usek, nadam se da ce on da pokupi termiku i da je u njemu malo jace dizanje, sto od termike, sto od venturija. U useku su nas docekali baloncici ali nista sto moze da se ispenje. Prelazimo brdo pre sletanja, razmisljam: uh,kad bi sad dunulo sa te strane. Padina je velika, strma i bila bi odlicna za padinarenje. Sta ces, zavisimo od meteo uslova, nemamo druge nego na sletanje. Mogu da kazem da sam do sletanja uzivao u pogledu, u dnu brda je recica zelena od okolnog drveca, sa druge strane grad. Vozio sam se duz recice do pred samo sletanje, iz nekog razloga mi je to bilo vrlo zanimljivo. Slecemo a za nama i Joker koji je u medjuvremenu poleteo.
Gledamo severno i zapadno od Vlasotinca jak razvoj, na zalost iznad nas plava rupa sa nekim cirusima. Posle rashladjivanja picem u kafani presli smo na kupanje. Kao sto rekoh, sletiste je u sustini samo gradsko kupaliste kojim smo se odusevili. Dakle, sletis pored auta, spakujes glajder u kola, predjes 10m i u vodi si. Po onoj vrucini doslo nam je vise nego dobro. Cekamo da sunce popodne predje na stranu brda na kojoj se leti sa nadom da ce onda malo da prodradi termika. Naravno cekamo u vodi
Popodne odlazimo na jos jedan let koji, na zalost nije bio nista duzi od prvog. Sta da se radi, kad moze moze, kad ne moze ne moze. Opet uzivamo u pogledu ovog puta uz lepe boje popodnevnog sunca. Opet pakovanje glajdera i kupanje.
Moram da pohvalim Jokera i njegovu suprugu kao odlicne domacine. Poklonili su nam cak i majicu PG Vlasotince

Sto se tice terena, verujem da je super kad se pogode uslovi da moze da se ispenje. Za letnji period vrucina odlicno mesto za letenje i kupanje, pogotovu ako povedete neletace, spuste kola i cekaju vas u vodi

. Tako cete lakse i da ih ubedite da krenu

Evo jedan slideshow za one voljne da gledaju fotke, video se uploaduje, kacim cim bude gotovo. Fotkao je moj drug Ivan Ciric, cisto da ga pomenem da se ne ljuti posto sam mu maznuo fotke za klip

pozz