Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 04:09:33 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Soko banja paraglajding poletište  (Pročitano 304 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« poslato: 29 Avgust 2011, 18:39:42 »

27.08. sad u subotu išao sam u Soko banju da dovezem kući sa odmora mog druga i kolegu i njegovu porodicu (neposredno pre odmora jako je povredio ruku pa nije mogao da vozi). Elem uz priču njegovi klinci mi kažu da su išli da šetaju do paraglajding poletišta i da su videli jednog dana 2 paraglajdera u letu. Odmah klinci u kola i da vidimo to poletište.
Iz Soko banje put Ozrena par kilometara uzbrdo asfalltom pa onda peške oko 700m (može i kolima, put je dobar ali polako 2 brzinom, uzak pa nema mimoilaženja) i izlazi se na start. Podseća me na Aljudovo samo je malo uži i kraći i ima niže drveće sa strane. Malo je neuredno, moglo bi malo bolje da se poravna ali zadovoljavajuće. Visina poletišta i mesta sletanja po mojoj proceni (odokativna metoda) je kao Niška banja ili Vršac a pravac sever, severo-zapad (isto odokativna metoda).
Moram da priznam da me je "fascinirao" pogled na Rtanj!!!
Obećao sam sebi da ću jednom poleteti sa ovog poletišta...
Evo 2 sličice i mali vidoje...
Poz. Miša
 glajder glajder glajder

Sačuvana
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #1 poslato: 29 Avgust 2011, 18:43:37 »

Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #2 poslato: 29 Avgust 2011, 19:04:31 »

Miso, prosle godine je nas par bilo na tom poletistu. Nas dvojica smo probali da poletimo, drug je morao da stolira glajder da ne bi zavrsio u sumi ispred starta. Ja sam probao tri puta i svaki put kad sam podigao glajder imao sam gomilu grancica u kanapima i morao sam da stanem. Vetar je bio slab i sa boka. Sve u svemu odustali smo. Da je ceoni vetar verovatno bi bilo lakse ali mislim da je, ako se drvece ispred ne isece, start malo nezgodan ovakav kakav je (ne mogu da procenim sa snimka jel ista visina drveca kao kad smo mi bili). Bilo je u planu od strane lokalne turisticke agencije da se to sve sredi, mislim da su i dobili dozvolu lokalne vlasti da se start dovede u red. Verovatno bi preduzeli nesto konkretno ako bi se vise letaca javilo i reklo da je zainteresovano da dodje na letenje.

Inace, mislim da je teren fenomenalan. Samo da se malo prokrci start. Smestaj i hrana su vrlo jeftini, tu je blizu jezero gde moze da se kupa. Odlicno za porodicni vikend.

Pozz svima.

edit: Sad kad gledam opet na snimku, cini mi se da je drvece nesto nize nego sto je bilo. Mozda su ipak nesto sekli.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #3 poslato: 29 Avgust 2011, 22:45:16 »

Miso, kao sto ti Pumba pise start je trenutno dosta zahtevan i uglavnom je rotor od drveca sto se vidi tek kada dignes glajder iznad glave. Pozicioniran je za sever a uglavnom duva zapad-severo zapad. Teren je dosta dobar za letenje i prelepo je da se leti iznad banje. Kada bi ga malo produzili i prosekli malo vise prema severozapadu bio bi idealan. Poletalo se odatle i tandemom i solo ali je bilo i dosta kacenja na drvece. Vise puta su obecavali da ce da srede start i vise puta smo "naseli" na tu pricu i odazvali se njihovom pozivu da dodjemo masovno, mada bih bas voleo da se sredi.

Evo na linku dole imas sliku od pre 4 godine kad su ga prokrcili. Pumba mislim da je i dalje isto drvece mada mozda fali po neka grana koju smo sekli dok smo skidali opreme.

Potrazicu jos slika pa cu da postavim imam i dosta slika banje iz vazduha.

E da ta dva glajdera koje je video klinac su najverovatnije Vlajko i Dusan od 22.08 sa Nissan 4Elements i poleteli su sa Rtnja.
http://www.juventusventus.org/forum/index.php/topic,176.0.html
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!