Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

24 Maj 2012, 03:48:57 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Nissan 4Elements race  (Pročitano 871 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« poslato: 06 Avgust 2011, 22:41:34 »

Sutra idemo da testiramo teren za:

Najteža sportska bitka u istoriji outdoor sportova pod nazivom "4 Elements Race" održaće se u periodu od 20. do 23. avgusta 2011. godine na planini Rtanj u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije i Udruženja Freestylera.

Manifestacija "4 Elements Race" predstavlja takmičenje zatvorenog tipa na koje se mogu prijaviti samo vrhunski sportisti. Pravilima takmičenja predviđeno je učešće šest timova. Svaki tim sastojaće se od pet različitih sportskih individualaca: trkač/ maratonac, paraglajderista, plivač, kajakaš i mauntinbajker. Svaki takmičar takmičiće se u svom elementu (voda, vazduh, zemlja), dok se ujedno svi zajedno takmiče u četvrtom element - vatri, zbog napora koji je potrebno uložiti da bi se trka završila, a koji se ne može opisati rečima.

4-Elements-Race-2011Ovogodišnje takmičenje "4 Elements Race" biće prva trka ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi, i održaće se na Bovanskom jezeru na planini Rtanj, u skladu sa sledećim pravilima: Takmičenje je zatvorenog tipa i mogu se prijaviti samo vrhunski sportisti; Organizator odlučuje koji tim će proći testove tj dobiti zeleno svetlo za učešće; Postojace dve vrste plasmana, generalni - ekipni i po sportovima - individualni.

Programom takmičenja predviđene su sledeće rute:

Trkači/ maratonci - Trka kreće iz podnožja planine Rtanj sa severne strane od starog rudnika u 7h ujutru. Pred takmičarima je deonica duga 5,8 km sa neverovatnom visinskom razlikom od 1.280 mnv. Put će ih voditi kroz predivnu šumu i stene magičnog Rtnja ka vrhu Šiljak (1.565mnv).

Paraglajderisti - Kada im na samom vrhu njihov trkač "overi" dlanom oni poleću sa Šiljka ka Bovanskom jezeru koje se nalazi na 237mnv, udaljeno je 17km vazdušnom linijom sa markacijom za overu (1.328m visinske razlike spusta). * Ukoliko pilot sleti ranije mora trčati do jezera sa gladerom da overi svom plivaču koji je sledeći.

Plivači - Čekaju svog paraglajderistu da overi markaciju koja će se nalaziti na jezeru. Kad to urade, plivači započinju svoju rutu, tj. plivački maraton od 5 km oko bova na Bovanskom jezeru.

Kajakaši - Čekaju plivače kod poslednje bove i čim dobiju poznatu "overu" dlanom kreću sa veslanjem 13 km, dijagonalno po jezeru. Kad izveslaju 13 km moraju izaći sa svojim kajacima iz vode i trčati sa opremom 500 m do punkta gde se nalazi kapija i markacija kako bi overili mauntinbajkerima koji su poslednji u timu.

Mauntinbajkeri - Će ispred sebe imati najčudesniji vrh Srbije, veličanstven prizor pravilne piramide i distance od 33 km sa 1.328 m visinske razlike. Bez trunke asfalta, čist off road i imaće tu čast da zatvore trku!

Izvor: 4 Elements Race 2011 - Sportski kalendar - Savremeni sport.com

« Poslednja izmena: 06 Avgust 2011, 23:03:27 Flying_man » Sačuvana

dino
Roda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 07 Avgust 2011, 21:48:48 »

Ko od drugara leti?
Sačuvana
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 07 Avgust 2011, 22:39:43 »

Trebalo bi Vlajko, Dusan i Mladen, mozda i Rika. Vlajko je danas leteo ali smo dosta zakasnili pa je sleteo par kilometara pre jezera. Sutra se radi rasciscavanje i uredjenje staze za trcanje i u nerdnim danima sredice se i deo pored jezera.
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #3 poslato: 08 Avgust 2011, 12:15:51 »

Daj okači neke slike radne akcije i okolnih prirodnih lepota Cheesy
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 08 Avgust 2011, 15:07:47 »

E juce je samo Vlajko leteo posto smo dosta okasnili a moralo je da se ide i do Bovanskog jezera. Na kraju je i on sleteo na par km od jezera pa nemam slike sa letenja. Neke slike Rtnja sa severne strane za sada mozete da vidite ovde http://www.flyingman.net/2011/07/29/leto-u-slikama/
Slike sa juzne strane cu da postavim za par dana kad mi stigne aparat, posto sam ga zaboravio kod druga u autu.
Sačuvana

coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« Odgovor #5 poslato: 08 Avgust 2011, 21:12:06 »

uuuu ludnica u najavi   Cool
Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 23 Avgust 2011, 17:42:24 »

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150294932174801.348098.537864800
Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 30 Avgust 2011, 21:20:39 »

Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 20 Septembar 2011, 20:26:07 »

Gotov je i ceo film

Sačuvana

Mirče NAUTILUS
Albatros

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 20 Septembar 2011, 21:56:50 »

karmavise za celu priču !!! Mirče BABA VANGA proriče da će ovo već od sledeće godine prerasti u takmičenje svetskog kalibra . Sve je u rukama sponzora , ove godine su skromno organizovali i predstavili novu ideju , snimili dosta kvalitetnog materijala koji nikoga nemože ostaviti ravnodušnim . Ukoliko se cela priča dobro prezentuje svetu , a sponzori spremni da tu priču isprate u vidu međunarodnog takmičenja , eto nama novog exit-a tj. novog brenda . Ideja je odlična , probajte da zamislite svake godine više ekipa , recimo 50-100 ,... siguran sam da Red Bulu neće biti pravo što je dobio ozbiljnog konkurenta u organizaciji extremnih sportova . Sa masovnošću učesnika , dobrom organizacijom i medijsko-tehničkom pokrivenošću takmičenja (kao Red Bul X Alps) cela ova priča biće senzacija , koja će privući mnogo pobornika , sponzora i zaljubljenika u ovo takmićenje . Toliko od mene , želim da vam se ostvari ovo moje predviđanje u kome nisam sam , zasigurno znam da i ljudi koji su sve ovo organizovali misle isto . Srećno !!! 
Sačuvana

Pozdrav , BRAĆO PO KRILU !!!
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #10 poslato: 20 Septembar 2011, 22:08:27 »

Odlican video, upravo odgledao. Inspirativno takmicenje nema sta. Licno, uvek su me vise privlacila ovakva takmicenja nego ona "formalna".
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 20 Septembar 2011, 22:23:45 »

Evo vam ideje za sledecu godinu, spremajte ekipe pa se vidimo!!!
Inace ekipa koja je sve ovo organizovala trenutno se nalazi na Nepalu gde voze bicikle. A pre Nissan 4Elements trke radili su i ovu avanturu "Serbian 7 summits by bike"

Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #12 poslato: 20 Septembar 2011, 22:27:47 »

Hehe, Bane upravo sam odgledao i taj video. Sta mislite da li bi mogli da organizujemo neku slicnu akciju ove jeseni? Mislim da ce vreme do kraja septembra da bude relativno ok. Neku varijantu cisto na drugarskoj osnovi, ne takmicenje. 7 Summits sa paraglajderima? Makar da organizujemo neko letenje na Rtnju. Jel ma zainteresovanih?
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Coik

« Odgovor #13 poslato: 20 Septembar 2011, 22:40:44 »

Svaka cast za sve ovo! Pozdrav za drustvo sa letenja  Cool
.. ima, za to letenje na Rtnju  Cheesy
Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 20 Septembar 2011, 23:13:49 »

Sto se mene tice ja sam zainteresovan, ne mogu bas 7 vrhova ali za Rtanj i Tupiznicu moze. Mozemo da napravimo dogovor a ne bi bio problem i da se nadje neki besplatan smestaj. Za Rtanj znate 2,5 - 3,5 sati penjanja, zavisi od kondicije. Vlajko je ispenjao za 2 sata sa opremom kad je bilo takmicenje. Tupiznica ima asfaltni put, koji je ove godine sredjen, rupe su zakrpljene i poseceno je zbunje sa strane. Rtanj je pogodan za sve vetrove, samo da nije prejako, dok Tupiznica samo nema za severo-istok start.
Sačuvana

Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!