Vratih se sa posla

------
Dakle na startu vetar poprilično jak ali idealan za prelet po ravnici iza brda. Nešto tipa kao u Vršcu, prelet u smeru Dunava, sem što ispred brda su planine. Nebo je već počelo da se pomalo zatvara sa cirusima. To je često problem u ovim krajevima

al ne bih da se žalim jer ipak je bilo dovoljno da se priključim drugom ciklusu, spičim do baze na nekih 1650m i krenem lagano u prelet preko ravnice.
Termika je uglavnom bila vrlo lagana, prosečni stubovi su bili oko 1-1.5 dok su oni bolji, negde više bili i do 2-2.5, al ređe. Prvi deo preleta je bio sa vetrom sa zapada a kasinije kako sam zalazio dalje u ravnicu vetar je okretao više ka jugozapadu. Od kako sam u Alzasu naučio sam da budem strpljiv sa termikom. Zna često da te vucara u nuli sve dok ne krene novi ciklus te moraš čekati i vrteti niz vetar. Obrneš krug, pa ga pustiš sekundu niz vetar pa ponovo krug. Jedino je tako funkcionisalo. U međuvremenu tokom glajda sam se zanimao fotoaparatom i pričanjem - uglavnom sam sa sobom. Ponekad se i sam začudim šta sve lupetam dok sam sam u preletu. Kad sam preleteo Rajnu i doleteo do ispod Heidelberga našao sam se na 50-100m iznad zemlje, sa jakim vetrom koji me nanosi na dalekovod i šumu gde nema sletanja tokom neki km. Krenuo sam da ciljam sletište kad ono - međutim

hehe Prvi stub je mnogo zanosio i bio isuviše iseckan da reskiram zanos iznad šume, izlazim iz njega ulazim u drugi odmah do prethodnog. Ovaj me digne malo al isto je bio nesiguran. Treći stub je već bio bolji te se odlučim da ga zadržim u narednih 60 sekundi(trik koji sam naučio u skorije vreme) i s njim sam se izborio do nekih 1000+ metara.
Sleće faza je već bila gašenje termike i lagano vrtenje nula ili slabih dizanja... Sve do sletanja sam se borio al na kraju, kao što znate, svi moramo završiti na zemlji

Nakon srećnog preleta sledio je stop te sam promenio 5 vozača do Strazbura - za svakog mogu još da napišem ovoliko koliko sam kuckao do sada al s obzirom da je ovo letački forum a ne autostoperski, suzdržaću se

Evo slika :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150249242408071.333006.736153070&l=a4d1d37c2f&type=1Kao i track log:
http://www.bogvetra.com/?p=olc&oa=flightinfo&season=11&fid=70077Pozz
Djole