Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

23 Maj 2012, 16:10:02 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: ...od loše prognoze ipak ispade 64km  (Pročitano 184 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« poslato: 25 Jul 2011, 08:53:58 »

Cele prošle nedelje loše vreme nas je ganjalo po ovim krajavima. Nažalost vikend je izgledao još gore. U petak, uz tri gitare, bubanj, majk i poprilično piva odlučili smo se da u subotu makar probamo. Prognoza je govorila da će na oko 100km severno od nas biti plavo nebo ili nešto nalik toga - možda...

Tako smo se i uputili. Prvi put u tom pravcu. Javili se kolegama nemcima, seli u kola i hop, za tren oka, pojavili se ispod poletišta "Orensburg".

Na sletištu smo saznali da se kolima ne sme penjati na start(sem klubskim kombijem) te smo lagano krenuli pjehe. Mogu vam reći da mi je prijalo s obzirom da u poslednje vreme sedam u sistem maltene direktno kako izađem iz kola ili gondole. Zaboravio sam na osećaj ispunjenosti kada poletiš nakon penjanja na start pešice.

---- 8:53h ---- moram na posao - nastaviću kasnije...
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
raketa
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Ozone
Marka: R10.2

« Odgovor #1 poslato: 25 Jul 2011, 15:06:37 »

Zaboravio sam na osećaj ispunjenosti kada poletiš nakon penjanja na start pešice.

Ja ne bi imao nista protiv da sjedam u sistem iz gondole ili iz auta  Angry
Sačuvana

Trazim shemu da se preselim u Interlaken Cheesy predlog?
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 25 Jul 2011, 19:57:24 »

Vratih se sa posla Cheesy

------

Dakle na startu vetar poprilično jak ali idealan za prelet po ravnici iza brda. Nešto tipa kao u Vršcu, prelet u smeru Dunava, sem što ispred brda su planine. Nebo je već počelo da se pomalo zatvara sa cirusima. To je često problem u ovim krajevima  Undecided al ne bih da se žalim jer ipak je bilo dovoljno da se priključim drugom ciklusu, spičim do baze na nekih 1650m i krenem lagano u prelet preko ravnice.

Termika je uglavnom bila vrlo lagana, prosečni stubovi su bili oko 1-1.5 dok su oni bolji, negde više bili i do 2-2.5, al ređe. Prvi deo preleta je bio sa vetrom sa zapada a kasinije kako sam zalazio dalje u ravnicu vetar je okretao više ka jugozapadu. Od kako sam u Alzasu naučio sam da budem strpljiv sa termikom. Zna često da te vucara u nuli sve dok ne krene novi ciklus te moraš čekati i vrteti niz vetar. Obrneš krug, pa ga pustiš sekundu niz vetar pa ponovo krug. Jedino je tako funkcionisalo. U međuvremenu tokom glajda sam se zanimao fotoaparatom i pričanjem - uglavnom sam sa sobom. Ponekad se i sam začudim šta sve lupetam dok sam sam u preletu. Kad sam preleteo Rajnu i doleteo do ispod Heidelberga našao sam se na 50-100m iznad zemlje, sa jakim vetrom koji me nanosi na dalekovod i šumu gde nema sletanja tokom neki km. Krenuo sam da ciljam sletište kad ono - međutim Cheesy hehe Prvi stub je mnogo zanosio i bio isuviše iseckan da reskiram zanos iznad šume, izlazim iz njega ulazim u drugi odmah do prethodnog. Ovaj me digne malo al isto je bio nesiguran. Treći stub je već bio bolji te se odlučim da ga zadržim u narednih 60 sekundi(trik koji sam naučio u skorije vreme) i s njim sam se izborio do nekih 1000+ metara.
Sleće faza je već bila gašenje termike i lagano vrtenje nula ili slabih dizanja... Sve do sletanja sam se borio al na kraju, kao što znate, svi moramo završiti na zemlji Cheesy

Nakon srećnog preleta sledio je stop te sam promenio 5 vozača do Strazbura  - za svakog mogu još da napišem ovoliko koliko sam kuckao do sada al s obzirom da je ovo letački forum a ne autostoperski, suzdržaću se  plez

Evo slika :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150249242408071.333006.736153070&l=a4d1d37c2f&type=1

Kao i track log:
http://www.bogvetra.com/?p=olc&oa=flightinfo&season=11&fid=70077

Pozz
Djole
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« Odgovor #3 poslato: 25 Jul 2011, 20:08:27 »

Super izvestaj batice!! Hvala! E da da te pitam, sta je bilo sa onom torbom sto si prosli put zaboravio u onim kolima?  Cheesy  Cheesy
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 25 Jul 2011, 20:26:46 »

uuuuuu - zar nisam okončao taj izveštaj?? -našla ga je ona riba i ispala kraljica pa se javila!! ufff
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!