Pumba
Urednik foruma

Van mreže
Model: Factor
Marka: Nova
|
 |
« poslato: 10 Jul 2011, 23:00:03 » |
|
Posto sam se skuvao, smorio pade mi na pamet da vas priupitam. Dakle, kao sto naslov kaze, kad bi ste imali neogranicen budzet za pg opremu sta bi kupili ovog trenutka. Pustite masti na volju  Evo mog spiska: -Krilo Nova Factor 2, ovim mojim sam jako zadovoljan i vrlo tesko bi se odlucio za nesto drugo. -Sistem Advance Impress 3, samo zbog dve stvari: mala tezina i nema dasku - moze kompaktno da se spakuje. Inace za sve ostalo moj Samuraj mi je extra. -Speed krilo XT16 -Sistem Ozone Oxygen1 (reversible) Oprema za pesacenje, pentranje po planinama i putovanja: -Lightweight krilo, e sad tu nisam siguran, Ozone Swift (ima dobre performanse a moze da se relativno koristi i kao obicno krilo) ili nesto slicno -Reversible sistem Charley One ili Sky Reverse2 -Lightweight rezerva, verovatno Sky-eva
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže
Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 10 Jul 2011, 23:41:57 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis. Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes 
|
|
|
Pumba
Urednik foruma

Van mreže
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 10 Jul 2011, 23:50:51 » |
|
Hehe, imam holder za pivo  TI si bas pustio masti na volju, Ako, ako... Znaci Delta?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže
Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 11 Jul 2011, 00:33:25 » |
|
Ma da, chini mi se ta delta kao dobar glajder. Al sto se tiche sistema, da imam para, nashao bih lepo svog "krojacha", pa seo u kalup da napravim otisak, ko vozachi formule sto im izradjuju sedishta po njihovim dimenzijama. E onda bih izabro neke skroz ultra materijale i ubacio ipak 17cm protektor. Pa nek ima sve ukupno i 4 kile, tj 5 ipo sa rezervom, i ja sam zadovoljan. Gledo sam na diskaveriju kako prave ta sedishta za formule. Uzmu veliku kesu punu sitnih kuglica od stiropora i naspu lepak unutra, pa dobro izmeshaju i zatvore. Onda shofer sedne na kesu, i tako sedi pola sata, i ostaje otisak lichne i personalne guzice, 1 kroz 1 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis. Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes 
|
|
|
wizz
Roda

Van mreže
Model: summit2
Marka: up
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 11 Jul 2011, 07:11:11 » |
|
Ja imam tu Deltu i to mi je bio san  Sistem definitivno moram da menjam. Imam UP Boulder i odradio je svoje pa cu morati da ga menjam u dogledno vreme kad dodjem do para. Bas sam i razmisljao nesto na tu temu... Koja je preporuka? Fast pro u svim varijantama mi se nesto i ne svidja zbog kopcanja na sve strane. Kad gledam Milanceta kako se sprema i kako na kraju izgleda kao robot, sve mi je to mnogo komplikovano. Postoji li zatvoreni sistem koji je malo jednostavniji? I laksi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Pumba
Urednik foruma

Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 11 Jul 2011, 08:46:38 » |
|
Wizz, imas Tanta koji je jednostavniji i laksi. Ali ko sto verovatno znas, on ima ono " medjunozno " kacenje koje nije previse prijatno. Ima i Tanto light koji je Svetlana uzela i koji je jos laksi. Ja sam Samurajem vrlo zadovoljan ali kod njega imas 7 stvari da zakacis pre poletanja. Mada i nije mi neki problem. Cena mu je sigurno velika prednost. Skoro pa duplo jeftiniji od sistema drugih firmi. Meni se Advance Impress 3 svidja, 4,7kg moja velicina, nema dasku. Cena je verovatno visoka i mislim da ce tek krajem leta da ga puste u prodaju. Najlaksa varijanta je Advance Lightness uz koji dobijes i lagan ranac. Sistem + ranac = 3kg za M velicinu mislim. Problem je sto ima protektor od samo 10 cm. Inace, meni vrlo, vrlo primamljiva opcija. Krilo 6kg, sistem i ranac 3kg, rezerva 2kg = 11kg, kaciga, stanica, vario = 1kg. Cela oprema 12kg. Oba advance-ova sistema imaju ono neprijatno kacenje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
raketa
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 11 Jul 2011, 09:14:04 » |
|
Ma da, chini mi se ta delta kao dobar glajder. Al sto se tiche sistema, da imam para, nashao bih lepo svog "krojacha", pa seo u kalup da napravim otisak, ko vozachi formule sto im izradjuju sedishta po njihovim dimenzijama. E onda bih izabro neke skroz ultra materijale i ubacio ipak 17cm protektor. Pa nek ima sve ukupno i 4 kile, tj 5 ipo sa rezervom, i ja sam zadovoljan. Gledo sam na diskaveriju kako prave ta sedishta za formule. Uzmu veliku kesu punu sitnih kuglica od stiropora i naspu lepak unutra, pa dobro izmeshaju i zatvore. Onda shofer sedne na kesu, i tako sedi pola sata, i ostaje otisak lichne i personalne guzice, 1 kroz 1  Brabonjak ako hoces takav sistem onda je tvoje rjesenje Kortel Kanibal Race... SVE moze da se podesi 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Trazim shemu da se preselim u Interlaken  predlog?
|
|
|
Ivy in the sky
Orao

Van mreže
Model: Rush
Marka: Ozon
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 11 Jul 2011, 10:56:18 » |
|
Dakle, kao sto naslov kaze, kad bi ste imali neogranicen budzet za opremu sta bi kupili ovog trenutka. Pustite masti na volju  elektricnu jedrilicu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivot je lep!!
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
Model: Electron
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 11 Jul 2011, 11:28:51 » |
|
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11 Jul 2011, 11:35:27 live to fly »
|
Sačuvana
|
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti 
|
|
|
wizz
Roda

Van mreže
Model: summit2
Marka: up
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 11 Jul 2011, 13:03:53 » |
|
Kako DOBRO izgleda ova jedrilica!!! Jedini problem u jedrilicama je sto si spakovan na jako malo prostora. Mi dugacki jedva bi se smestili.  ti ipak daje sirinu i ne bih se menjao za avione i jedrilice. Mislim da nam piloti aviona zavide (samo sto ne smeju to glasno da priznaju) 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ivy in the sky
Orao

Van mreže
Model: Rush
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 11 Jul 2011, 13:27:13 » |
|
to jeste,malo i zatvoreno i vruce ali u masti i sa neogranicenim sredstvima bi sigurno mogao da trazis castm mejd i sa prozorcetom 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivot je lep!!
|
|
|
Miša
Albatros

Van mreže
Model: Sport 3
Marka: Airwave
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 11 Jul 2011, 14:35:18 » |
|
1. DŽIP sa 1000 litara goriva po sezoni i jedna mlada "cicika" da ga vozi  2.Novi sistem veza i sedišta sa odbacivim glajderom i automatskim otvaranjem rezerve (krilo) 3.Novi vario 4.Nova laka kaciga ........................ ........................ i još kad se setim Poz. skromni Miša
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
coik
Urednik foruma

Van mreže
Model: Summit XC
Marka: UP
Coik
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 11 Jul 2011, 15:40:47 » |
|
pa gde to da nas pitas?  ... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
raketa
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 11 Jul 2011, 16:29:00 » |
|
Ovako: 51% akcija Ozone-a, 51% akcija Woody Valley-a i Kortela, 51% akcija Gin-a, 51% akcija Flytec, Brauniger ili Compass italy, 51% akcija Charly Produkte, eh, onda bi lako dalje 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Trazim shemu da se preselim u Interlaken  predlog?
|
|
|
|
|
|