Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

23 Maj 2012, 15:50:29 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vasa oprema iz snova, ili kad bi imali neogranicen budzet...  (Pročitano 743 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« poslato: 10 Jul 2011, 23:00:03 »

Posto sam se skuvao, smorio pade mi na pamet da vas priupitam. Dakle, kao sto naslov kaze, kad bi ste imali neogranicen budzet za pg opremu sta bi kupili ovog trenutka. Pustite masti na volju Smiley

Evo mog spiska:

-Krilo Nova Factor 2, ovim mojim sam jako zadovoljan i vrlo tesko bi se odlucio za nesto drugo.
-Sistem Advance Impress 3, samo zbog dve stvari: mala tezina i nema dasku - moze kompaktno da se spakuje. Inace za sve ostalo moj Samuraj mi je extra.

-Speed krilo XT16
-Sistem Ozone Oxygen1 (reversible)

Oprema za pesacenje, pentranje po planinama i putovanja:
-Lightweight krilo, e sad tu nisam siguran, Ozone Swift (ima dobre performanse a moze da se relativno koristi i kao obicno krilo) ili nesto slicno 
-Reversible sistem Charley One ili Sky Reverse2
-Lightweight rezerva, verovatno Sky-eva
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #1 poslato: 10 Jul 2011, 23:41:57 »

Elektro paramotor i podosta li-polymera Smiley
Ozone delta u vishe velichina glajder
Ultralajt rezervicu desant
Airbagove na ampule pod pritiskom, da se ugrade na sistem; i mozda na ruchku za rezervu da aktivira okidach, ili ipak odvojeno da ide Evil
Holder za pivo Afro
Vishe kamera u krugu od 15ak km od poletishta i niz vetar, da snimaju meteo situaciju sa strana, pa da na displeju u kokpitu u realtime vidim kakvi se to oblaci formiraju iznad glave police
Gliser sa vitlom (kanap 3km) laugh laugh laugh
U shtek za svaki sluchaj imati spremno jedno akro krilo, spid glajder, skydive opremu.. glajder
 Grin Afro
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 10 Jul 2011, 23:50:51 »

Hehe, imam holder za pivo Smiley TI si bas pustio masti na volju, Ako, ako... Znaci Delta?
Sačuvana

Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #3 poslato: 11 Jul 2011, 00:33:25 »

Ma da, chini mi se ta delta kao dobar glajder.
Al sto se tiche sistema, da imam para, nashao bih lepo svog "krojacha", pa seo u kalup da napravim otisak, ko vozachi formule sto im izradjuju sedishta po njihovim dimenzijama. E onda bih izabro neke skroz ultra materijale i ubacio ipak 17cm protektor. Pa nek ima sve ukupno i 4 kile, tj 5 ipo sa rezervom, i ja sam zadovoljan.
Gledo sam na diskaveriju kako prave ta sedishta za formule. Uzmu veliku kesu punu sitnih kuglica od stiropora i naspu lepak unutra, pa dobro izmeshaju i zatvore. Onda shofer sedne na kesu, i tako sedi pola sata, i ostaje otisak lichne i personalne guzice, 1 kroz 1 Grin
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
wizz
Roda

Van mreže Van mreže

Model: summit2
Marka: up

« Odgovor #4 poslato: 11 Jul 2011, 07:11:11 »

Ja imam tu Deltu i to mi je bio san  Wink Sistem definitivno moram da menjam. Imam UP Boulder i odradio je svoje pa cu morati da ga menjam u dogledno vreme kad dodjem do para. Bas sam i razmisljao nesto na tu temu... Koja je preporuka? Fast pro u svim varijantama mi se nesto i ne svidja zbog kopcanja na sve strane. Kad gledam Milanceta kako se sprema i kako na kraju izgleda kao robot, sve mi je to mnogo komplikovano. Postoji li zatvoreni sistem koji je malo jednostavniji? I laksi?
Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 11 Jul 2011, 08:46:38 »

Wizz, imas Tanta koji je jednostavniji i laksi. Ali ko sto verovatno znas, on ima ono " medjunozno " kacenje koje nije previse prijatno. Ima i Tanto light koji je Svetlana uzela i koji je jos laksi. Ja sam Samurajem vrlo zadovoljan ali kod njega imas 7 stvari da zakacis pre poletanja. Mada i nije mi neki problem. Cena mu je sigurno velika prednost. Skoro pa duplo jeftiniji od sistema drugih firmi. Meni se Advance Impress 3 svidja, 4,7kg moja velicina, nema dasku. Cena je verovatno visoka i mislim da ce tek krajem leta da ga puste u prodaju. Najlaksa varijanta je Advance Lightness uz koji dobijes i lagan ranac. Sistem + ranac = 3kg za M velicinu mislim. Problem je sto ima protektor od samo 10 cm. Inace, meni vrlo, vrlo primamljiva opcija. Krilo 6kg, sistem i ranac 3kg, rezerva 2kg = 11kg, kaciga, stanica, vario = 1kg.  Cela oprema 12kg. Oba advance-ova sistema imaju ono neprijatno kacenje.
Sačuvana

raketa
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Ozone
Marka: R10.2

« Odgovor #6 poslato: 11 Jul 2011, 09:14:04 »

Ma da, chini mi se ta delta kao dobar glajder.
Al sto se tiche sistema, da imam para, nashao bih lepo svog "krojacha", pa seo u kalup da napravim otisak, ko vozachi formule sto im izradjuju sedishta po njihovim dimenzijama. E onda bih izabro neke skroz ultra materijale i ubacio ipak 17cm protektor. Pa nek ima sve ukupno i 4 kile, tj 5 ipo sa rezervom, i ja sam zadovoljan.
Gledo sam na diskaveriju kako prave ta sedishta za formule. Uzmu veliku kesu punu sitnih kuglica od stiropora i naspu lepak unutra, pa dobro izmeshaju i zatvore. Onda shofer sedne na kesu, i tako sedi pola sata, i ostaje otisak lichne i personalne guzice, 1 kroz 1 Grin

Brabonjak ako hoces takav sistem onda je tvoje rjesenje Kortel Kanibal Race... SVE moze da se podesi Cheesy
Sačuvana

Trazim shemu da se preselim u Interlaken Cheesy predlog?
Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Rush
Marka: Ozon

« Odgovor #7 poslato: 11 Jul 2011, 10:56:18 »

Dakle, kao sto naslov kaze, kad bi ste imali neogranicen budzet za  opremu sta bi kupili ovog trenutka. Pustite masti na volju Smiley

elektricnu jedrilicu
Sačuvana

Zivot je lep!!
live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Electron

« Odgovor #8 poslato: 11 Jul 2011, 11:28:51 »

Definitivno elektricnu jedrilicu,dvosed,sa mestom za nesto malo prtljaga...a kad bih bas imao para kupio bih i jos koju za moje drugare pa svi zajedno u jatu da letimo svetom!!!!    Afro leteti Grin

« Poslednja izmena: 11 Jul 2011, 11:35:27 live to fly » Sačuvana

Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti Smiley
wizz
Roda

Van mreže Van mreže

Model: summit2
Marka: up

« Odgovor #9 poslato: 11 Jul 2011, 13:03:53 »

Kako DOBRO izgleda ova jedrilica!!! Jedini problem u jedrilicama je sto si spakovan na jako malo prostora. Mi dugacki jedva bi se smestili.  glajder ti ipak daje sirinu i ne bih se menjao za avione i jedrilice. Mislim da nam piloti aviona zavide (samo sto ne smeju to glasno da priznaju)  laugh
Sačuvana
Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Rush

« Odgovor #10 poslato: 11 Jul 2011, 13:27:13 »

to jeste,malo i zatvoreno i vruce
ali u masti i sa neogranicenim sredstvima bi sigurno mogao da trazis castm mejd i sa prozorcetom  Smiley
Sačuvana

Zivot je lep!!
Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #11 poslato: 11 Jul 2011, 14:35:18 »

1. DŽIP sa 1000 litara goriva po sezoni i jedna mlada "cicika" da ga vozi Grin
2.Novi sistem veza i sedišta sa odbacivim glajderom i automatskim otvaranjem rezerve (krilo)
3.Novi vario
4.Nova laka kaciga
........................
........................
i još kad se setim
Poz. skromni Miša
Sačuvana
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« Odgovor #12 poslato: 11 Jul 2011, 15:40:47 »

pa gde to da nas pitas?  shocked ... 
 Smiley
Sačuvana

raketa
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Ozone
Marka: R10.2

« Odgovor #13 poslato: 11 Jul 2011, 16:29:00 »

Ovako:

51% akcija Ozone-a,
51% akcija Woody Valley-a i Kortela,
51% akcija Gin-a,
51% akcija Flytec, Brauniger ili Compass italy,
51% akcija Charly Produkte,

eh, onda bi lako dalje Cheesy
Sačuvana

Trazim shemu da se preselim u Interlaken Cheesy predlog?
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 11 Jul 2011, 16:37:21 »

Miso, odlicna ideja za odbacivo krilo i onu Raulovu rezervu sto je kao krilo. Dodajem na moj spisak odma. A i onih 1000l goriva je dobra ideja.

@Raketa: ja kad napisah da pustite masti na volju nisam mislio da imate toliko maste Smiley Smiley Smiley. Ako ti se ostvari zelja, oces mene da zaposlis ko vazduhoplovnog inzinjera, plz, plz plz? Smiley Smiley Smiley

@Coik: nemoj sad da nas drzis u neizvesnosti Smiley
« Poslednja izmena: 11 Jul 2011, 16:39:32 Pumba » Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!