Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

23 Maj 2012, 15:43:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Missing Xavier Murillo  (Pročitano 487 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
coik
Urednik foruma

Na mreži Na mreži

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« poslato: 06 Jul 2011, 17:41:36 »

The Paragliding World Cup Association has launched an appeal to help fund search and rescue for Xavier Murillo. Thank you
Xavier is Missing: Paragliding World Cup boss Xavier Murillo went missing while paragliding in Peru on Friday 1 July. He hasn't been seen since and an extensive search is ongoing.

The Paragliding World Cup Association (PWCA) is appealing for donations to help fund the aerial search. Please donate what you can. Donations are through PayPal – you don't need a PayPal account, only a card.

To donate to the Xavier Murillo Search and Rescue Fund please click here

Xavier has been a hugely influential figure in the development of the sport of paragliding. Flying for over 25 years, Xavier first flourished as a talented photographer whose many pictures have graced the pages of Cross Country magazine since it began.

His passionate involvement in the Paragliding World Cup has forged it into the professional organisation it is now.

Xavier has always had a hand free to help pilots of all levels.

Now Xavier needs us.

Xavier's insurance for the expensive process of search and rescue in a place like the Andes is limited. After one sweep of a spotter plane it is already almost exhausted. Xavier is out there somewhere and needs our help to find him and bring him back before it's too late.

The PWCA has organised a Search and Rescue Fund for Xavier. Please donate as generously as you can. Whatever you can afford – every donation will make a difference.

DONATE to the Search and Rescue Fund.

For more on this story click here

http://www.xcmag.com/2011/07/xavier-is-missing-kiwi-johnson-reports-from-peru/

Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #1 poslato: 07 Jul 2011, 22:28:29 »

Na zalost, covek koji je ucinio mnogo za paraglajding - Xavier Murillo je nadjen mrtav. Jos nema detalja sta se tacno desilo. Vrlo tuzni dani za paraglajding imajuci u vidu i dogadjaje u Spaniji. Rest in peace.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
coik
Urednik foruma

Na mreži Na mreži

Model: Summit XC

Coik

« Odgovor #2 poslato: 07 Jul 2011, 22:54:58 »

Ne mogu da verujem  Angry  Cry ... odgledao sam tonu snimaka, sa svih takmicenja u poslednjih par godina sa PWC i uvek mi je bio zanimljiv taj cikica, koga svi pomno slusaju, koji daje taskove, odgovara na pitanja, pravi sale.... Saznao sam da je bio alpinista i da je pored toga sto je  profesionalno radio u organizaciji svetskog kupa,  bio veliki borac za zastitu zivotne sredine. Mnoge naslovne stranice nekih letackih casopisa su bile ukrasene bas njegovim slikama

...  A i sve ovo sa takmicenja u Spaniji.. jbt ovi nasi ko da su otisli na prvu liniji fronta a ne na svetski kup u paraglidingu, dvoje poginulih 9 rezervi??? Zelim nasim momcima da se vrate nasmejani i vedri, rezultat trenutno ko *ebe, ali svaka cast Dusanu  za rezultat a i Vlajku. Zeljka ne poznajem dovoljno dobro, ali zelim da mu kazem da ih pazi!!! 
Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 07 Jul 2011, 23:11:00 »

Ma brate kakva je situacija meni bi bilo draze da se vrate. Posle svega gubi se smisao. Ovo je prevazislo i ekstremne sportove. Ko moze da bude normalan i da juri rezultat u takvim uslovima. Prevelika cena za par bodova i mesto na listi. Mark Haynmen je odustao jos pre pwc-a, Mads je danas napustio takmicenje. Ako vrhunski svetski piloti sa ogromnim znanjem u odnosu na vecinu pilota smatraju da je suludo nastavljati sta je sa onima koji su tamo sa mnogo manje iskustva od njih?! Letenje po principu valjda cu da prezivim! Licno, ako dvoje ljudi u jednom danu pogine, bude 8-9 rezervi smatram da je nehumano terati ljude da lete u takvim uslovima. Sa kakvim mislima u glavi mozes da letis posle toga? Mozda ja nemam sportskog duha ali ako vidis kako ti dvojica kolega gine u jednom danu i jos njih jedva izvuce zivu glavu smatram da je nenormalno da sutra dodjes i juris i neke poene na papiru.
Sačuvana

Flying_man
Menadžer foruma

Na mreži Na mreži

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #4 poslato: 07 Jul 2011, 23:46:00 »

Evo da citiram Zeljka Vranica sa hrvatskog foruma
Citat
Mads Syndergaard, koji piše blog na CrossCountry-ju o SP odlučio je napustiti prvenstvo bez obzira na odluku koja će biti donesena. Ajde, bila bi to uvjerljivija gesta da nije zeznuo prvi task pa više nema šanse za vrh, no ljudi često nisu u poziciji napraviti dobru stvar bez sumnje u druge pobude. Iako veli da obožava letjeti svog dvolinera, razumije da je rizik prevelik.
Sačuvana

Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #5 poslato: 08 Jul 2011, 00:15:19 »

Ma dhv2 maximum, mada se chak i "slabija" krila mogu katastrofalno zguzvati ako se pilot zezne oko meteo situacije.
Ko nece uzivanje u svemu lepom shto pruza paraglajding, nego nekakvu bzinu, nek brate skuplja lepo pare za jedrilicu pa onda moze loviti i planinske talase ako hoce.
Suludo je kako adrenalin + marketinshki trikovi + lova, ubedi ljude da je ok rizikovati zivot!
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 08 Jul 2011, 00:27:30 »

Slicna prica je bila i sa Mark-om da nije mogao da nadje krilo za svoju tezinu za takmicenje pa da je zato odustao. 140kg sa opremom ako sam dobro razumeo. Samo oni znaju zasto su odustali. Meni nije nerealno da su odustali zbog razloga koje su naveli.

Po meni nije suludo razvijati i leteti na open class krilima. Zahvaljujuci njima su 1-2 i ostala krila takva kakva jesu. Bez njih pg ne bi bio to sto jeste. Ja imam utisak (mozda pogresan jer se ne takmicim) da je najveci problem sto ljudi guraju do krajnjih granica pa i preko. Po onome kako Zeljko pise meteo uslovi su extremno zahtevni. Vecina nas verovatno ne bi ni razmisljala o letenju po takvom vremenu.
Sačuvana

raketa
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Ozone
Marka: R10.2

« Odgovor #7 poslato: 08 Jul 2011, 08:58:51 »

Ma dhv2 maximum, mada se chak i "slabija" krila mogu katastrofalno zguzvati ako se pilot zezne oko meteo situacije.
Ko nece uzivanje u svemu lepom shto pruza paraglajding, nego nekakvu bzinu, nek brate skuplja lepo pare za jedrilicu pa onda moze loviti i planinske talase ako hoce.
Suludo je kako adrenalin + marketinshki trikovi + lova, ubedi ljude da je ok rizikovati zivot!

Brabonjak druze pumba je dobro odgovorio na tvoj post. Nije tu problem do glajdera i do njegovog post-kolaps ponasanja ili ne.
Najveci je problem je do nas....
Sačuvana

Trazim shemu da se preselim u Interlaken Cheesy predlog?
dino
Roda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 11 Jul 2011, 18:31:36 »

Sve polako gubi smisao! Nema tu vise ni trunke uzivanja. Slicna prica je i sa ostalim profesionalnim sportovima ali tamo je glava ipak van torbe!
Kako neko ima zelju da nastavi posle takvih taskova i takvih rezultata?
Nase momke pozdravljam i raduje me sto se vracaju!
Sačuvana
Dragan
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Trango xc

« Odgovor #9 poslato: 11 Jul 2011, 23:01:18 »

Kako neko ima zelju da nastavi posle takvih taskova i takvih rezultata?

To sam i ja cesto razmisljao kad sam isao po takmicenjima da ih gledam sta rade i da letim za svoju dusu. Pa i zadnje takmicenje u Kraljevu na pocetku trke je bilo tako turbulentno da je bila i jedna rezerva, i Ovuka je trazio da se prekine trka  ali organizator to nije razmatrao. Nacin razmisljanja komp pilota je, vozi ako si musko, i to je to. Ljudi posle mnogo sati u vazduhu pogotovo na trkama veoma lako pomeraju granice svojih mogucnosti iz navike, ma ja sam prolazio i gore, i onda kad zveknes jbg.. nisi imao srecu. znam to sigurno jer imam jednog takvog. Samo Bog nek nam je na pomoci za ostalo se vidi (da ne kazem pamet), ajd u zdravlje.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!