|
Dule-IGALO
Gost
|
 |
« poslato: 05 April 2011, 18:21:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
Dule-IGALO
Gost
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 15 April 2011, 14:33:38 » |
|
OTVORENO DRŽAVNO PRVENSTVO CRNE GORE U PARAGLAJDINGU u disciplini precizno slijetanje paraglajderom na cilj MONTENEGRO OPEN paragliding cup Herceg Novi 2011
Poštovani, Po odluci komisije za paraglajding VSCG održane 30.3.2011. Paraglajding klub „ADRIAFLY“ iz Herceg Novog organizuje otvoreno državno prvenstvo u paraglajdingu u disciplini precizno slijetanje paraglajdingom na cilj. U saradnji Paraglajding Komisije Vazduhoplovnog Saveza Crne Gore takmičenje će biti održano u Herceg Novom od 29.04 – 01.05 2011. Startno mjesto, odnosno poletište nalazi se na Dizdarici na visini od 900 mnv. dok je cilj - sletište, u Zelenici 5 mnv. Alternativno sletište je livada u selu Žlijebi. Ovaj lokalitet posjeduje izvanredne uslove za ovakvu vrstu takmičenja, kako sa aspekta uslova za takmičenje tako i sa bezbjednosnog aspekta što je ove godine i potvrđeno od strane Agencije za Civilno Vazduhoplovstvo Crne Gore. Kako je od novembra 2006. godine Crna Gora punopravni član FAI tako je i ovo takmičenje kategorisano kao FAI 2 takmičenje gdje bi učesnici mogli da sakupljaju FAI bodove. Shodno karakteru, takmičenje će se odvijati u dvije kategorije – takmičari iz Crne Gore će biti u konkurenciji za plasman Državnog prvaka dok će zajedno sa ostalima biti u konkurenciji u otvorenoj kategoriji. Treba napomenuti i to da će takmičari iz Crne Gore koji se najbolje plasiraju na ovom takmičenju dobiti bodove kako bi se kandidovali za reprezentaciju Crne Gore koja bi učestvovala na međunarodnim takmičenjima 2011. god.
PLAN REALIZACIJE TAKMIČENJA:
Petak 29. 04: Trenažni dan Subota 30.04: Takmičenje u paraglajdingu, disciplina precizno slijetanje na cilj Nedjelja 01.05: Rezervni dan, revijalno letjenje na Dizdarici Ko može učestvovati na takmičenju? - Pravo učešća na takmičenju imaju svi piloti koji se prijave od dana objave poziva pa do 30.04. - Obavezna je FAI sportska dozvola sa važećom markicom za ovu godinu. - Svi piloti su dužni da u sastavu letačke opreme poseduju rezervni padobran i kacigu. Kotizacija: 15 eur. Kotizacija se uplaćuje lično u Herceg Novom 29.04. u toku trenažnog dana ili na dan takmičenja, 30.04. do 09:00h.
DNEVNI RASPORED: PETAK 29. April. 2011. Godine: 11:00 Trenažni dan (organizovan prevoz do startnog mjesta) 19:00 Svečano otvaranje na gradskom trgu „Belavista“
SUBOTA 30. April 2011..godine
07:30 do 08:30. Dolazak takmičara, prijave takmičara, izvlačenje startnih brojeva, podjela lanč paketa, otvaranje takmičenja. Mjesto okupljanja: Sletište Zelenika (GPS: lat42.458200 lon18.578500) 09:15 --------------- Brifing, polazak na start 10:00 --------------- Početak takmičenja sa starta Dizdarica 16:30 --------------- Završetak takmičenja 18:00 --------------- Okuplljanje u restoranu Monte Carlo Vidikovac (Švedski sto) 18:30 --------------- Proglašenje pobjednika, dodjela nagrada, pehara i zahvalnica
*U slucaju da se ne odradi potrebni minimum od 3 takmičarske serije u toku subote takmicenje se nastavlja u nedelju po sledecem rasporedu: 09:15 --------------- Brifing, polazak na start 10:00 --------------- Početak takmičenja sa starta Dizdarica 12:00 --------------- Završetak takmičenja
NEDELJA 01. Maj 2011.godine Revijalno letjenje i druženje na Žlijebima. (organizovan prevoz)
Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene plana.
Organizator će obezbijediti: - Prevoz obuhvaćen programom, radio vezu, kvalifikovane sudije uz elektronsko mjerenje i obradu podataka lanč pakete, medicinsku ekipu, pehare, medalje i diplome, zahvalnice, kao i novčane nagrade u iznosu 300, 200 i 100 eura za prva tri mjesta u otvorenoj konkurenciji. Odradiće se najmanje tri a najviše šest takmičarskih serija s tim što bi u slučaju pet kompletno odrađenih serija najlošija serija bila brisana.
Žalba uložena na takmičara ili rezultat košta 30 EUR, kako bi bila validna. Ukoliko se utvrdi da žalba ima osnova, novac se vraća. Pozivamo vas da i vi budete naši gosti i svojim prisustvom uveličate predstojeće takmičenje. Dobrodošli! Unaprijed zahvalni organizatori manifestacije pg klub Adriafly pg komisija VSCG
Dopunske Informacije za učesnike:
Poletište Dizdarica nalazi se na 900 metara nadmorske visine, iznad sela Žlijebi u Herceg Novom, na putnom pravcu Herceg Novi Trebinje, dvadeset minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama. Sletište Zelenika nalazi se u neposrednoj blizini stadiona FK „Orjen“ u Zelenici.
Smještaj kojim organizator raspolaže:
Smještaj Zelenika: Apartmanski smještaj nalazi se u neposrednoj blizini sletišta u Zelenici. Apartmani su kompletno opremljeni i cijena iznosi 5 eura po ležaju. Smještaj Herceg Novi: Jedan devetokrevetni apartman u centru Herceg Novog po cijeni 10 eura po ležaju i četiri dvokrevetne sobe po cijeni 8 eura po ležaju.
Takođe organizator je obezbjedio informator i plan grada za sve učesnike.
Kontakt telefoni: Simović Dušan +38267/635-555 Stevović Dušan +38268/204-502 Marković Tomislav +38267/391-087 Ćorić Milan +38267/332-956 Martineti Ivan +38269/260-709
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dule-IGALO
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 24 April 2011, 09:07:14 » |
|
Pripreme za takmicenje su u zavrsnoj fazi, prognoza obecava, pozivamo vas da nam se pridruzite. Tradicionalno zivo u HN tih dana: http://www.terradamare.it/
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Danilo BP
Golub

Van mreže
MNE Open 2011
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 03 Maj 2011, 18:37:04 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
I believe I can fly I believe I can touch the sky I think about it every night and day Spread my wings and fly away I believe I can soar I see me running through that open door I believe I can fly
|
|
|
|
|
ckibi
Roda

Van mreže
Model: tattoo
Marka: nova wings
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 04 Maj 2011, 17:13:18 » |
|
Izbacite zvanične rezultate.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dule-IGALO
Gost
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 04 Maj 2011, 20:48:55 » |
|
Evo i rezultata:
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Boreas
Golub

Van mreže
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 07 Maj 2011, 22:15:07 » |
|
Montenegro Open 2011 Prvo pa muško, odrznao je prvo takmicenje na herceg novskoj rivijeri, veliko, bogato, ozbiljno i jako takmičenje sa besprekornom organizacijom takvo da ne zaostaje za Svetskim kupom. Teren kao iz priče, visinska razlika 900 m, neverovatan pogled na Boku nevjestu Jadrana, sletanje na pokosenu livadu a ne na peščanu plažu, retransport udobnim klimatizovanim mimi busevima, nagrade, bogata večera... Sve čestitke organizatoru. Najimpresivnije je poletiste, na kome je nasuto i dobro isplanirano cca 400 kubika zemlje, tako da je moguc start i pri slabom ceonom vetru ili bez njega, mada maestrala ima na pretek do kasnog popdneva. Takmičara preko 40 , preko 50 % sa rejtingom pa ce biti i gomila bodova, svi su na dobitku. naravno i naša disciplina ACC postala je bogatija za 20 novih takmicara iz zemlje domacina i pilota iz V. Britanije i okruženja a sto je najvažnije Hercegnovska rivijera je obogatila i proširila turisticku ponudu. Jednonm rečju nova Meka pilota iz cele Evrpe je upravo stvorena. Opštinski oci na celu sa gospodinom Mandićem su prepoznali mogučnosti koje nudi paraglajding turizam i dali su nesebišnu podršku entuzijastima okupljenih oko dvojice Dušana i trud se isplatio. Evropa je dobila svetsko letilište. Montenegro Open 2011. je prvo u nizu koje je odzano ovog proleca a bicemo uskoro svedoci Svetskih kupova i Evropskog prvenstva vrlo vec narednih godina jer Herceg Novi ima sve uslove za to.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dragan
Roda

Van mreže
Model: Trango xc
Marka: UP
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 08 Maj 2011, 10:38:37 » |
|
Ovo sam odavno zeleo da cujem, vec deset godina uzastopno preko leta idem u Becice na more a pre svega na letenje i taman sam resio da mi je vise muka od tog mesta i da ne odlazim tamo, jer mi je vise bilo dosta sikaniranja na sletanju od ljudi koji su neki vlasnici parkinga travnjaka pred hotelom gore poletista, tako da kad sletis na plazu oni KISOBRANDZIJE te jure ko da si gubav u hotelu Naftagas kad vide da sletis puste vodu za zalivanje ispektori DCV te jure traze dozvolu (sto je u redu) a nisu odredili gde je mesto za sletanje, mislim BRUKA JEDNA, sletis na parking psuju te zasto bas kod mog auta sleces i to vise nije uzivanje kad sletis BEZI a nikad nisam ni mrava zgazio pri sletanju, i onda sam rekao DOSTA vise ne idem tamo ima i druga mora i letilista. A sad kad sam cuo za ovako uredjenje paraglajdinga u Herceg Novom odusevio sam se, nadam se da su uvideli potencijal sporta i da ce se dobro pripremiti za predstojecu turisticku sezonu. Zamolio bi kolege drugare letace iz oganizacije ovog letilista da nas obavestavaju o uslovima i poletista i sletista na tom terenu kako bi nesmetano mogli da dodjemo na leto na odmor i tamo letimo i druzimo se. POZZ. i hvala DS..
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 08 Maj 2011, 10:49:40 Dragan »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Danilo BP
Golub

Van mreže
MNE Open 2011
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 10 Maj 2011, 16:54:54 » |
|
evo još jedan video iz Herceg Novog
Hvala hvala 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
I believe I can fly I believe I can touch the sky I think about it every night and day Spread my wings and fly away I believe I can soar I see me running through that open door I believe I can fly
|
|
|
|
|
|
Dule-IGALO
Gost
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 18 Maj 2011, 20:56:24 » |
|
Hvala Dacu i cika Branku za trud i video materijal, a Bujketu za izvjestaj. Drago nam je da je sve bilo bezbjedno i da su svi otisli zadovoljni.
U prilogu su i jos neki izvestaji i utisci pristigli na adresu VSCG, PG komisije CG i opstine HN. Poslali: Zoran Petrovic, Matjaz Feraric i Robin Brown.
Poz.D.
|
|
|
|
|
Danilo BP
Golub

Van mreže
MNE Open 2011
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 26 Maj 2011, 00:11:58 » |
|
kel ovo sve znači da je bilo  ? ja znam da jeste 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|