Ja bih malo da branim dilere ako mogu.Slazem se da svi cekaju , ali se ne slazem da svi jure, jer znam primer da kod Bujica stoje necije rukavice koje je neko narucio i nema ga, a problem je isporuka.Tako da mislim da svako ko je narucio kod nekoga nesto mora i da se interesuje i da juri to sto je narucio.Znam reci cete da to nije fer ili nesto slicno , ali ovo je zemlja SRBIJA i svi zivimo u njoj pa tako treba i da se ophodimo.
Druze Gavrane,
ja sam od Bujketa narucio:
UP Speedarm (onaj ninja)
UP Magic Bag
Up Rukavice
Dogovoreno je da moj ujak iz Beograda pokupi svu tu opremu u Beogradu od Bujketa. Poslije jedno 7 puta cimanja mog ujaka, uspjeli su nekako da se nadju - ujak moj i neka zena, a ne kako je bilo dogovoreno -ujak-bujke.
Meni roba dosla, tj. speedarm i magicbag ali od rukavica ni traga.
Onda sam druze jedno par mjeseci cimao bujketa (via email) za te rukavice ali od odgovora ni traga. Na kraju mi se javi Bujke poslije ko zna vise koliko vremena i kaze da je narucio rukavice, i da moze da mi posalje autobusom za Banja luku ili da mu posaljem adresu mog ujaka u Beogradu pa ce da posalje postom. Razlog sto mi prve rukavice nije dostavio je taj da je jednom bio na letenju i da je bilo hladno i da je uzeo ove moje neotpakovane, pa nece da mi salje polovne, vec ce da mi naruci nove. Kontam stavrno fino od njega, posto je mogao poslije tog letenja samo da ih vrati u vrecu i to niko ne bi provalio.
Za autobus verziju sam mu rekao, salji kad god hoces samo mi sms-om posalji koji je autobus i ja cu da sacekam na stanici.
Adresa za dostavu u Beogradu opet kod ujaka (putem poste) mu je poslata barem 5 puta.
E sad druze Gavro da ti objasnim nesto oko dilerstva i prodavanja opreme, posto sam i ja sam uvoznik za par paraglajding brendova (WV, Flytec, Airwave) a paraglajding klub ciji sam clan je za jos neke (advance itd.)
Musterija prilikom narucivanja opreme se dogovori sa dilerom za dostavu. Moj dogovor je bio da se dostave u Beogradu posto je to i Bujketu i meni odgovaralo.
Ja sam uvezao odredjen (dosta sistema od WV) broj opreme iz inostranstva i imao sam samo jedan slucaj kasnjenja od 30 dana. Objektivni razlozi kasnjenja su bili i musterija je pored sistema koji je platio, dobio besplatno jedan speedarm kao znak paznje i izvinjenja zbog kasnjenja.
Nije meni problem 30 evra koliko su rukavice. Ali ako se nesto dogovori-ugovori, onda je red da se i po ugovorenim uslovima ta transakcija realizuje.
Jasno je meni da u pg dilerstvu nema hljeba, ali mi nije jasno kako ljudi gube potencijalne buduce musterije zbog nekih sitnica.
Isto tako uzeo sam od nekod drugog dilera neki predmet, koji nije ni priblizno kvalitetan, funkcionalan kao sto ga hvali, i mogu da kazem da nije do koljena svim ostalim konkurentima. Isto tako taj diler je izgubio potencijalne buduce musterije.
Na kraju, jebo rukavice, kupio sam 3 komada u medjuvremenu ali jednu stvar mrzim a to je da me neko pravi budalom....
Aj pozzzz
Raketa
PS
Musterija je uvijek upravu....