Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

23 Maj 2012, 13:25:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Havarije glajding  (Pročitano 512 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
PilotProject
Gost
« poslato: 14 Januar 2011, 23:12:49 »

Dragi moji izvinite samo bih da pojasnim u nadi da ce vecina uzeti u obzir ove snimke,da ce ih prostudirati sta sve moze da nas snadje i ako nekad dodje do toga da smo mentalno spremni na to.....
nije namera nikog traumirati ovim nego je u pitanju POJASNJENJE ......
pozdrav
PP

sta iz igrarije proizilazi..............

neodlucnost pri fullstalu.....
« Poslednja izmena: 15 Januar 2011, 20:50:15 PilotProject » Sačuvana
dusan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 14 Januar 2011, 23:56:32 »

Šta reći?! U prvom snimku likovi su imali puuuno sreće, ali verovatno im je pomoglo i iskustvo da se izvuku...Sad su platili školu, pa valjda neće više.
Što se tiče drugog snimka, nisam kompetentan da analiziram šta se desilo i da li je moglo biti drugačije. Nadam se samo da je lik izvukao živu glavu.
Sačuvana
PilotProject
Gost
« Odgovor #2 poslato: 15 Januar 2011, 20:41:18 »

GRESKA PILOTA !!!

niko nezna zasto i kako dodje do ovog incidenta....... i opet greska pilota...
« Poslednja izmena: 15 Januar 2011, 21:02:19 PilotProject » Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #3 poslato: 15 Januar 2011, 21:20:35 »

Ovo krilo na prvom klipu (zuto) ima prekomeran, da ne kazem sulud reflex. To je imalo bitan udeo u agresivnosti kolapsa. Naravno pored pilota.

Na drugom klipu stvarno ne razumem sta je moglo da natera pilota da uradi tako nesto.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
PilotProject
Gost
« Odgovor #4 poslato: 15 Januar 2011, 22:13:34 »

dusane,na drugom snimku je vise gresaka pilota,
prvo mala visina da bi se covek opustio i igrao manevra,
drugo krilo odlazi u kravatu koja i nije bas masna bilo je dovoljno umesto rezerve iako blizu zemlje ali jos uvek dovoljno nakratko fullstal odraditi da bi se prodrmalo krilo,
trece pilot izbacuje rezervu samo je odkacio bez da je zavitla bar unazad ako ne u plavo - na sigurnosnom u austriji sam naucio jednu koja mi se uvek mota po glavi....REZERVU UVEK U PLAVO znaci ka nebu ako se tumbas i glava je ka zelenom bacaj u plavo i ovde na snimku pilot je u spirali samim tim usukuje i rezervu koja se kaci na dva mesta ramena i ovde je jos uvek bilo moguce ugasiti glajder da bi bar rezerva otisla iznad pilota.....ali lako je pametovati sad svi znamo to.......
da budem iskren uvek sam umeo da sacuvam hladnokrvnost i bezbroj puta sam preteko samo zahvaljujuci drskosti ......
nisam dzabe pokrenuo ovu temu......nista nas nemoze iznenaditi zato i jeste SITRE - sigurnosni seminar koji treba obnavljati svake 2-3 godine a hvala Bogu tu je GUGI maestro pa izvolite...SITRE je jeftiniji od zivota imajte to na umu !
allways happy landing
PP
Sačuvana
dusan
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 15 Januar 2011, 23:33:34 »

Zahvaljujem na analizi Smiley
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!