Vec dugo razmisljam o tome da li da pokrenem jednu temu ili ne. Iskreno sam verovao da je to proslost, medjutim, neki dogadjaji su me naveli na suprotno misljenje. O tome se vec pisalo ovde, izgleda ne dovoljno. Rec je o prodaji starih competisn krila pocetnicima. Svedok sam bar 3 takva slucaja. Necu navoditi nikakva imena, jer mi nije cilj da prozivam, vec da skrenem paznju na problem. Svaka veza i slicnost sa stvarnim dogadjajima i ljudima je medjutim namerna!
Pre nekih mesec dana mi se javio jedan momak iz GM. Videli smo se, popricali i rekao mi je da ima problem sa opremom. Rekao je da su mu prodali takmicarsko krilo iz 99 godine i neki sistem sa rezervom za 800e. Rekao je i to da je pocetnik i da nema ni munata u vazduhu. Rekao sam mu da primi moje iskreno saucesce

i da nazalost nije ni prvi ni poslednji kome se to desilo. Kasnije sam u razgovoru sa nekim drugim letacima saznao da to krilo neki iz miloste zovu leteci sanduk... Jednom smo pri povratku sa Crnog vrha, svratili kod njega da krilo i vidimo

Gradient safir 2000. Generalni savet je bio da se ne zeza sa zivotom.
Rekao nam je da je to vec uradio i da je imao nezgodu i da se okacio na drvo. Na svu srecu prosao je bez povreda. Mi njemu vise nista nismo rekli, sve mu je bilo jasno. Sada je nabavio 1-2 krilo, polako uci ground heandling i sprema se za obuku!!
Elem, sinoc se cujem sa jednim mojim drugarom i bezveze, spomene kako sece starog airwava. Kaze bice vetrokaza

Setim se tog krila, kao i problema koje je imao sa njim. Evo i par slika kako treba sa takvim krilima. Namerno bez imena, ali akteri ce se prepoznati.