Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

23 Maj 2012, 04:33:10 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Novi sistem rezervi  (Pročitano 1546 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« poslato: 27 Avgust 2010, 15:25:31 »

RR Base System Part 2
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #1 poslato: 27 Avgust 2010, 15:40:50 »

idem ove godine na Coupe Icare da vidim i to čudo Cheesy
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
uroskv
Golub
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 27 Avgust 2010, 22:20:46 »

Za ovo treba visina!! Huh? >:Dodbacuje se krilo kao u padobranstvu!!krilo koje je odbaceno vuce rezervu!!!.A STA NA MANJIM VISINAMA?Huh??
Sačuvana
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #3 poslato: 28 Avgust 2010, 08:02:14 »

Pa za manje visine imas i klasicnu rezervu koliko sam uspeo da vidim na snimku.
Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #4 poslato: 28 Avgust 2010, 08:29:09 »

Mislim da ce ovaj sistem brze da se otvori nego obicna rezerva. Tako da je i na maloj visini bezbednija varijanta. Kad se obicna rezerva otvara ona prvo "padne" ispod pilota pa onda pocne da se otvara - to traje. Video sam otvaranje uzivo na maloj visini, ovo je sigurno brze i izgubljena visina nije velika. Barem je takav moj utisak sa ovog klipa.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Taki
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Makalu
Marka: UP

« Odgovor #5 poslato: 18 Oktobar 2010, 09:25:09 »

Koja je cena ove rezerve
Sačuvana
PilotProject
Gost
« Odgovor #6 poslato: 18 Mart 2011, 14:14:19 »

Pozdrav
e ovako,duga je to prica....
prvo
ove nove ROGALO rezerve sto sad konstruisu i pripisuju sebi kao njihov izum svi ama bas svi.....situacija je ovakva :

negde 1990 i neke je konstruise firma u cehoslovackoj mislim da je to bila firma ANEX na karlovom trgu u pragu kod kojih sam odmah potom bio licno da se uverim i njuskam sta se to radi .....

nekada davno ovaj vid padobrana ili rezerve nastao je jos u rusiji davne 60tih godina....lezala je na ledu sve dok je nije uvideo vonblon-austrija te pokrenuo proizvodnju i prodaju s tim sto je pripisao sebi kao veliki izum i sve to pre samo max 10tak godina......i jos povrh svega na drzavnoj TV ORF 2 vonblon angazuje Mike kunga kao test pilota i promotera ove rezerve kao spasilacku rezervu za radnike u neboderima i pokrecu veliku akciju svega u Japanu i USA ali cvrc milojko !

zatim krece i firma junkersprofly sa istim projektom......nastala je neka vrsta euforije i svi su je sebi pripisavali kao njihov izum - ( e sad ima onih koji ce reci da sam i ja nesto pokrao i iskopirao ideje te da se odmah ogradim DA ALI IPAK JA ZNAM STA MOGU A STA NEMOGU PA STOGA I POKRADEM IDEJE IZ VISE SEKTORA DA BI IH INTEGRIRAO TAMO GDE HOCU npr.paramotori.....ALI NIKAD NISAM SEBI PRIPISIVAO IZUME ILI NESTO STO NIJE MOJE ovo samo da distanciramo neke stvari....)
itako to ide dalje proizvodnja atest prodaja......sve dok jednom prilikom na sajmu UL i paraglajdinga i sta znam svega junkersov test pilot je baca u letu glajderom,potom se ista umrsi i cvrc milojko ide druga regularna okrugla rezerva napolje .....
potom pocinju da se pojavljuju i test videoklipovi na kojima se vidi.....sranje......
pa zatim i video snimci klijentele gde jedan pilot otvara ROGALO blizu neke stene i sta se desava....desava se to da ROGALO otvara i krece u letnu fazu......ALI KA STENI gde pilot dolazi do povreda kaceci se na stenje -imao srecu jadnicak........
PROBLEM REZERVNOG PADOBRANA,JE BIO ON ROGALO ILI CETVRTAST JE U TOME STO JE PRI OTVARANJU NEURACUNLJIV U KOM CE PRAVCU OTVORITIp pa ti sad vidi sta ces ako se zadesis oko drveca sume stenja i sl.
NAZALOST OPET KRECE EUFORIJA NECEG STO NIJE TO TO PA OPET SE JAVLJAJU PROIZVODJACI ROGALO rezervi - IMA ONA I SVOJIH PREDNOSTI ALI TO JE NA DRUGIMA A NE NA MENI DA PAMETUJEM.......
da ROGALO prvo proizvode ANEX zatim JUNKERS PROFLY ZATIM VONBLON ovo je pravi redosled razvoja.......
nadam se da sam pripomogao i pokrenuo na razmisljanje kako proizvodjace tako pilote tj korisnike u NEBODERIMA  plez
pozdrav
pp zux

« Poslednja izmena: 18 Mart 2011, 14:56:07 PP » Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 18 Mart 2011, 15:00:55 »

Rogalo krilo potice jos iz 1948. NASA je imala nameru da ga koristi umesto padobrana za povratak kosmickih letilica na zemlju zbog upravljivosti.
Sačuvana

Miša
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Sport 3
Marka: Airwave

« Odgovor #8 poslato: 18 Mart 2011, 15:32:52 »

Ajde da i ja neku prozborim...moji orlići znaju da sam ja stari olinjali padobranac i da tek neku godinu letim paraglajder (čitaj:nije mogao ređi vazduh da mi izađe iz vena)...za mojih preko 500 skokova otvarao sam 5 puta rezervu u cilju spašavanja isvaki put sam odbacivao prvo glavni padobran pa tek onda vukao ručicu rezerve jer se time izbegava mršenje sa kupolom glavnog padobrana...doduše moja rezerva je bila okrugla...nekako u vremenu kada sam ja polako prestajao sa skokovima pojavljuje se krilo rezerva koja se automatski otvara kada se odbaci glavna kupola...da sumiram dajem VELIKU prednost ovom novom sistemu jer u padobranstvu skoro svaki napredak je uslovljen prethodnim tragedijama i bolje je da rezerva bude krilo jer klasična okrugla rezerva mnogo curi i udar je veoma jak pogotovu pri vetru...sa krilom biraš mesto prizemljenja i okrećeš u vetar jer ne zaboravite da mi obično letimo po planinama i ostalim vukoj......a. Oprostite ako sam gnjavio...neću više. Poz. Miša.
Sačuvana
PilotProject
Gost
« Odgovor #9 poslato: 18 Mart 2011, 19:41:11 »

pumba svaka cast nisam  sumnjao u tebe ......volio bi da koju prozboris jer ipakse sve ovo tice tebe i mene konacne potrosace.....pozdrav karmavise
miso svaka cast svako iskustvo ovde podeljeno je ISKUSTVO.....da slazem se sa tobom da sam za nove tehnologije ali moram priznati da nisam po cenu korisnika....svakako da svi mastamo o upravljivoj-samo mali primer...letim Paratrajk iznad kragujevca tj.GRADA,visina dovoljna od silne euforije da vec drugi test leta je pun pogodak zaboravio sam skroz na gorivo......na brzaka odaberem par alternativa 1 daleko negde zastavin poligon,ispred vojna kasarna i odma tu ispod blizu i park...krenem ka zastavi i gubeci visinu ulazim u mesovitu turbulenciju termikom i dinamikom uslovnu,naravno usledila su podvijanja....jos nesiguran u konstrukciju i svoje eksperimente razmisljam nedo Bog sad da moram zveknuti rezervu-gde kad ispod neboderi a ona okrugla tj neupravljiva.....
mislim da je jasno......zato smo tu da radimo ono sto volimo i podelimo medjusobno.....
« Poslednja izmena: 18 Mart 2011, 19:52:07 PP » Sačuvana
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 18 Mart 2011, 20:40:25 »

PP, kao sto sam rekao gore meni se ovaj novi sistem jako svidja. Deluje mi da je otvaranje brzo i sa malim gubitkom visine. Upravljivost je veliki plus sto se mene tice, jer bi meni licno u situacijama kad bi trebalo da bacim rezervu na odluku da li da odmah bacim ili da probam da ispravljam jednim delom uticao teren. Ako su ispod mene ostre stene ili dalekovodi verovatno bi to uticalo da se teze odlucim da bacim rezervu. Ovo premisljanje moze da dovede do velike razlike u konacnom ishodu. Ovako kad znam da mogu da izaberem da li cu sa rezervom bas na dalekovod ili pored dalekovoda mnogo lakse bih se odlucio za bacanje rezerve.

E sad, nisam padobranac, nemam iskustva sa upravljivim rezervama. Znam samo ono sto procitam po netu. Izneo sam samo moje misljenje i vidjenje stvari.

Pozdrav svima
Sačuvana

Dragan
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Trango xc

« Odgovor #11 poslato: 18 Mart 2011, 22:55:01 »

Da se i ja nadovezem jer ne mogu da odolim da podelim moje misljenje sa vama o ovoj temi. Sto se tice malih visina tipa 10 -15m iznad zemlje sto se cesto desava na padini i pri poletanju, svaka rezrva je neupotrbljiva u vecini slucajeva pravi gore, a gledajuci povrede koje se u paraglajdingu desavaju na malim visinama sa cak i smrtnim ishodima mislim da u sistem moze da se ugradi airbeg dovoljno velik da se aktiviranjem rucice naduva i vecim delom zaklopi pilota na princip naduvavanja jastuka u autu u delu sekunde. Sigurno bi spasilo mnoge zivote, normalno samo za male visine kad je sekunda dve u pitanju, a takvih je situacija u nasem sportu mnogo. Normalno ne zanemarujuci normalnu rezervu. Mozda ce neko od onih sto prave ove stvari da se seti i konstruise pa makar izum pripisao i sebi Wink Znam daje Apco Izraelski pravio jos devedesetih nesto slicno tome ali su tad sistemi bili obicna daska pod guzu a kad se to aktiviralo dobije se airbag slican danasnjim sistemima sa protektorom, mislim da to samo treba unaprediti Poz DS..       
« Poslednja izmena: 18 Mart 2011, 23:11:42 Dragan » Sačuvana
PilotProject
Gost
« Odgovor #12 poslato: 18 Mart 2011, 23:26:00 »

da dragane,donekle si u pravu a mozda i skroz...samo bih ukazao na to da sam 1994 skakao Bungee jump i testirao tako rezervu koja se otvarala na samo 15tak metara iako kazu minimun 50 metara....ima taj klip negde na youtube sam ubacio pogledaj...
otvaranje rezerve je relativna stvar neke i nekad ranije neke i nekad kasnije nisam ti pametan ima tu par faktora.....
sta sam hteo ovim reci,neoklevaj ako stvarno preko potrebna bolje sa rezervom nego bez glajdera ili pak da te glajder omlati o livadu I OVO JE OPET SAMO MOJE MISLJENJE KOG SE DRZIM....bem li ga.....
Sačuvana
Dragan
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Trango xc

« Odgovor #13 poslato: 18 Mart 2011, 23:52:07 »

Gledao sam taj snimak tvoj sa rezervom na bandziju i jeste odradila posao, i ja sam jednom otvorio rezervu na deset metra pred sletanje da vidim sta ce da bude i spustila me zadnji metar, bese to davno, sad mi ta glupost nebi pala na pamet , a kasnije sam gledao tvoj snimak isto si otvarao rezervu pred sletanje cini mi se na Zlatiboru i bilo je bap, pa sam onda video da sam dobro proso. Ko sto kazes nikad se nezna kad je otvoris kako ce stvari da krenu samo boz pomoz a neki bi rekli sreca
« Poslednja izmena: 20 Mart 2011, 00:02:26 Dragan » Sačuvana
vuisa
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Blue
Marka: TeamFive

« Odgovor #14 poslato: 19 Mart 2011, 23:02:46 »

Sto se tice ovog sistema za rezervu , mislim da je perfektan iz vise razloga koje ste neke vec i sami pomenuli a to su glavne prednosti sto i snimak kaze....

u ovoj gore recenici nisam nista bitno rekao  da bude korisno ,

ali sacu

RR nova firma Raula Rodrigeza  pravi prezentaciju proizvoda u jednu ruku vec vidjeno ,mislim na padobrance ...paraglajder  dodje kao pilot padobrance koje izvlaci padobran iz kontejnera, znam ovo sto nisam negde procitao nego sam bio padobranac u vojsci i civilstvu ....i to je perfektno resenje veliki potisak pravi glajder ma koliko ga bilo otvorenog iznad glave ,kolko ga odbacite u vezi ste sa kupolom rezerve jer su zakacene ,sama duzina konopzaca rezerve je vreme orvaranja .... dok u padobranstvu  srcka radi dali ce se odbaciti pravilno glavno krilo i imali vremena za rezervu ako sam u pravu....

ali neznam dali su svi paraglaideristi videli RR ov sistem veza koji on prodaje i rekomenduje uz ovu gore rezervu koja moze biti bilo koja rezervna kocka za padobranstvo  da sve ovo radi kao sto se vidi na snimku...opet se mora modifikovati iz padobranstva rezerva da bi uklopili u celu motoriku otvaranja iz sistema za paraglajding....

KALEMLJENJE NE POKUSAVAJTE !!! ...

ovo sam  video  ko pozorisnu prestavu iz prvog reda....sve mora biti namenski odradjeno kao sto su ovi momci eksperti ispitali napravili i cak reklamni film radili iznad vode, A GOVORI SE O VELIKOJ BEZBEDNOSTI ....

pozdrav
« Poslednja izmena: 20 Mart 2011, 04:39:25 vuisa » Sačuvana

No Dread On The Way To The Top
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!