Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

10 Februar 2012, 18:38:29 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Belegiš 17.07.2010  (Pročitano 366 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
rolex
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Mentor 2
Marka: Nova

« poslato: 18 Jul 2010, 21:14:56 »

Pošto smo bili sprečeni da se pridružimo paraglajderistima na Tupižnici, Taki i ja se dogovorimo da skoknemo do  Vinče. Prognoza dobra, istok taman za jedrenje. Međutim, kako se bližilo dogovoreno vreme, proverom trenutnih podataka zaključimo da je je u pitanju čist jugo-istok. Menjamo plan i krećemo za Belegiš. Leteo sam već jednom tamo i znam da bi trebalo da bude ok. Kada smo stigli, oko 17h, dočekuje nas trava na startu od najmanje metar i vetar sumnjive jačine. Posle tantalovih muka uspevam da poletim ali i iscurim odmah.
Dok sam se spakovao i došao do gore, vetar je pojačao taman koliko treba. Od čoveka koji živi u kući desno od starta uzimamo kosu i malo rašćišćavamo poletište. Opet polećem i ovog puta ostajem oko sat vremena.
Taki poleće, ali pošto je imao umršenu komandu odlučuje da sleti i odustaje od daljih pokušaja. Moglo je da se jedri na potezu od skoro 1km desno od starta. Evo i video snimka:
Belegis paraglajding
« Poslednja izmena: 19 Jul 2010, 08:20:32 rolex » Sačuvana
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« Odgovor #1 poslato: 18 Jul 2010, 23:11:26 »

Supe klip, vidim imao si ispod i bazen Smiley Sigurno i publiku u toplesu  Cheesy  Cheesy  Cheesy
Sačuvana

rolex
Roda

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 19 Jul 2010, 16:58:48 »

Pa nije baš u toplesu ali u bikiniju da Smiley
Sačuvana
Branko76
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Epsilon 4
Marka: Advance

Advance

« Odgovor #3 poslato: 19 Jul 2010, 19:32:28 »

Ne mogu više ljudi ni da se kupaju na miru  Evil

Reci mi da li se može leteti odatle do Surduka, teren mi deluje isti, samo neznam kako je tamo padina orjentisana?
« Poslednja izmena: 19 Jul 2010, 19:34:43 Branko76 » Sačuvana

snovi o letenju polako postaju stvarnost...
rolex
Roda

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 19 Jul 2010, 19:42:09 »

Ovaj start je za jugoistok a Surduk je za severoistok. Iz toga zaključujem da nije moguće sa Belegiša doći do Surduka ali mislim da tamo može da se nađe neki start pa da se pegla ta padina. Problem je što je tamo kopneni deo uzak pa se mora biti oprezan da se ne bi iscurelo u Dunav.
Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #5 poslato: 22 Jul 2010, 16:10:22 »

Ovaj start je za jugoistok a Surduk je za severoistok. Iz toga zaključujem da nije moguće sa Belegiša doći do Surduka ali mislim da tamo može da se nađe neki start pa da se pegla ta padina. Problem je što je tamo kopneni deo uzak pa se mora biti oprezan da se ne bi iscurelo u Dunav.

Kao prvo bravo za letenje i snimak. Razlickovo brdo je ekstra što je pored Dunava i mene malo podseća na terene kraj mora na Malti Wink
Drugo ako jedan dan bude duvao dobar istok koji prelazi u JI ili suprotno onda se moeže napraviti taj jedreće prelet Cheesy
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!