Nemam pojma kako da pocnem.....Pokusacu ovako.....
Sinoc mi javlja Ivan da je u lplanu letenje na Gucevu...Kobra ima tandem letove pa se setili da zovnu.Nemam pojma kako ce biti sobzirom da sam leteo oko 15h i to je bio samo malo produzeni desant ali ipak prihvatam poziv.

Nista dogovaramo se u 9h 9i30 ujutro su u banji....Ne uspevaju da budu tacni jel Kobra po obicaju8 nesto zaboravi a NAPOLJU NA NEBU GLEDAM KUMULUSE I SLUSAM NEKI HAUS ZA PRAVLJENJE PIHTIJA NEBIL SE RAZBUDIO....
Konacno stizu u BAnju nalazenje kod DZILA jako lep kafic na SLETISTU....KRECE KOMBINACIJA Kobra ima ljude za tandem 2 osobe auto KORSA (Ivanova) 5ljudi 3 opreme a KORSA mala a puno tereta!!!
Prihvatam zrtvovanje penjenje bez letenja nema mesta za glajd..idem gore sa sve kosom racunajuci malo ce se pokositi trava ali KOSA JE TUPAAAAA i nista od toga(da sam znao bacio bi je u prvoj krivini otpala mi ruka drzeci je kroz prozor)!!!!!! Kobra polece prvi tandem u 11h i desant nista nema jos razvoj krece!Ivan je odjurio sa korsom dole i kupi Kobru i drugog putnika.....Stize moja opaka zver koja se zove TRANGO idemo kobra sa tandemom krece ja 5 minuta iza njega ali vidim tandem curi PADA MI MISAO NA PAMET SAMO NE DOLE NECU DOL!!!!!!!!! Nemam vario ali stub je tako jak lep poceo da dize i znam moram vrteti.nema sanse ici za banju sve ide dole izlazim na nekih 200m iznad vrha toooo josss idem idem i kao neko da je zavrnuo ventil nema stuba sa nekih 250m krecem za banju.

Idem pomiren sa danom gubitka kobra sleteo na alternativnu livadu na pola brda sretan sam idem do banje KAFICA i polazak gore... Cekam zovem Ivana nema ga vise od 40min od kako sam sleteo kaze ceka Kobru i nesretnog putnika koji nije racunao na setanje!!!!
Krece u kaficu rezanje diska za putnike tandema Ivajn i ja vec kuvamo gledamo KUMULUSE KAKO PUCAJU do bola za letenje i traje rasprava kao kod pitbula penjenje KOBRA ajmo ajmo cek zastoj cekaj nesto stalno nesto!! Konacno zovem taxi da idemo gore stize prevoz ZOKI TAXI covek koji nas bar mene stalno vozi gore!! Polece Kobra zuri mora zenu negde da vodi (sta ce robija) polecem ja i nesto napipavam medjutim opet neki GREMLIN zavrnuo ventil, Ivan polece iza mene 4 do 7min ja tonem sve trulo gremlin na glajdu sedi nece da sidje tonem DESANT SIZIM dok ivan iza penje i kad se okrecem ka njemu u nekom balonu vidim tv prenos utakmice FRONTALAC LIVE sa BUMERANGOM 4!!!Cupaj se pomislih i iscupao se i zagrizao je neki stub dok ja kao kanta tonem!!! Slecem i gledam Ivana kako cepa stub izlazi na 1440m a ja pijem NES !!! Stize i Ivan na sletanje pricamo kako je bilo i cekamo sta sada

....
Zvoni phon stize MAVRAK SASA za pola sata Darx i Sanja zovu stizu i oni sa brda ali ne lete pricamo cekamo sasu ja i ivan....Krecemo stigao kombi darko ide za bg nece sa nama kao turista posto nema letelicu...Prica se u kombiju teoretinje o FRONTALCU ko je sta imao itd.....Sasa u jednom momentu pita jel to darko iza nas jest IPAK JE KRENUO na CIST VAZDUH.....
Krecemo sedenje kod spomenika i cekamo malo da pojaca vetar i da se kumulusi navuku i krecu uslovi...Pocinje letenje MAVRAK SASA polece idem ja pa ivan Sale cupa padinu ja za njim ivan polece to 3 nas konacno na grebenu
Izdvaja se Ivan ima vario i trazi nalazi stub na 50m od mene idem i ja sasa se ne odvaja od PADINE DRZI GA.....Ivan i ja penjemo super 3.2m/s idemo ako ne i vise busim ga bolje malo penjem jak vetar ostro okrecem stub ucentrirao sam idemo niz vetar malo ali penjemo NAJ VAZNIJE zavrsavamo na 1000m ali nema opet nam neki gremlin ugasio stub VALJDA nismo se pretplatili!

Idem kaSasi na padinu daj sta das ivan trazi nesto kad nadje jurnem kod njega Stomak rastura misici i mene i ivana ali jbg vrtimo!!!! Sasa nista ne radi samo padina Ivan i ja jurimo malo termika malo padina Ivan odustaje ne moze vise bole ga trbusnjaci...Odlazi svaka cast ostajemo ja i Mavrak na padini pocinje zezanje ko ce duze....Jedrenje tanko tek da drzi ali i da penje malcice u nekom naletu..Mavrak pravi gresku padinu ostro zaokrece i curavela i gremlin seda na glajd i curavela...idem i ja gore nazad na greben trim do kraja kao labina sporo idem vidim da ce prokinuti ide oblak zadnja sansa...i krece vetar u 3 krugu tooooo tooo jos jos i penjem se iznad vrha na nekih 120m...drzim visinu super samo sam ostao i krecem padiranje lomljenje malo zezanje idem samo gore nikako dole sat vremena i vise mislio i doviknem nekima koliko sati ima kazu uuu racun u glavi ja sam 3 sata u vazduhu super idem jos malo letim koliko moze zedan umoran i cuje se nesto tuuup kao da je udarilo mene.....Nemam pojma sta alisav zbunjen nemam pojma sta je kao da mi glajd nije u redu subuce nesto suska gledam nista ne vidim.....Medjutim drugar koji je kod spomenika kroz salu dobacuje vidi sta imas u krilu?

?

nemam pojma sta me zeza vec gledam gore imam i sta da vidim nesto se krece po njemu ili u njemu neko CUDO i ima sta da vidim GOLUB IZLAZI IZ MOG GLAJDA nebi da pisem sta sam mu sve rekao mozete zamislit reakciju moju...idem nekako cuvampadinu sav u stresu kad opet nesto suska golub seo na moj glajd ko da sam neka pista idem 0okret sis nemas kartu ima sta i da dozivim eve krivca orao ga juri ide golub ispog glajda sad orao oce da gta capi ali ne mere golub mi tek ispred kesona ili stabilizatora i tako 10tak minuta steka se.......Grabljivac odlazi ali Golub nikako i odlazi i on ali ja jos ostajem...nemam pojma koliko jos sam znam da sam sleteo oko 20h30min KONACNO odmor pakovanje odgovaranje na Pozive propustene i prica sa turistima koji su bili na vrhu kada sam poleteo i ne mogu da veruju koliko sam dugo bio u vazduhu....
Pozdrav IVANU KOBRI SASI DARKU(buraz ti imas mesec dana robije lep provod na njoj) SANJI (valjda si nesto snimila okaci koju slikicu) I vama koji ste imali robiju citati jedan dobar roman....