Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

23 Maj 2012, 04:07:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: PEGAZ OPEN '07  (Pročitano 3326 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Boris
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« poslato: 01 Avgust 2007, 10:04:09 »

Liga Srbije

Ivanjica, Srbija

17, 18, 19.08.2007

Visina kotizacije je 30 eura u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Uplatilac:

Ime i prezime, adresa, broj FAI sportske dozvole

Svrha:

Kotizacija za takmicenje

Primalac:

Paraglajding klub "PEGAZ", Ivanjica

Žiro raèun:

245-0210382701358-05

Uplate se mogu izvršiti najkasnije do 15og avgusta, popunjavanje prijave i uplata kotizacije moguæe je i na licu mesta dan ranije 16og avgusta a najkasnije 17og pre 09:30, tj. pre polaska na start a visina kotizacije se povecava na 40 eura ukoliko se odlucite za prijavljevanje neposredno pred takmicenje 15 ili 16.08.2007. Molimo takmièare da ispoštuju program takmièenja.

2007 PEGAZ KUP cross-country

PROGRAM takmièenja

Ivanjica 2007

Petak, 17.Avgust – 1 takmicarski dan
·          08h:00 – otvaranje staba

·          08h:30 – 08h:30  brifing pilota u stabu, odabiranje clanova komisija za zadatak, bezbednost, sudije

·          09h:00 – 09h:30 – transport do poletista

·          11h:00 – brifing za komisiju bezbednosti, zadatka i sudija

·          11h:30 – odredjivanje zadatka, brifing pilota

·          12h:00 – PROZOR OTVOREN!

·          16h:00 – kancelarija za bodovanje zadatka se otvara u stabu

·          18h:00 – raport (javljanje) pilota nakon sletanja

·          20h:30 – kancelarija za bodovanje se zatvara

·          21h:00 – nezvanicni rezultati.

Subota, 18.Avgust – 2 takmicarski dan

·          08h:30 – 08h:30  brifing pilota u stabu, odabiranje clanova komisija za zadatak, bezbednost, sudije

·          11h:30 – odredjivanje zadatka, brifing pilota, rezultati sa jucerasnjeg zadatka

·          20h:30 – kancelarija za bodovanje se zatvara

·          21h:00 – nezvanicni rezultati.

Nedelja, 19.Avgust – 3 takmicarski dan

·          11h:30 – odredjivanje zadatka, brifing pilota, , rezultati sa jucerasnjeg zadatka

·          19h:30 – zvanicni konacni rezultati takmicenja

·          20h:00 – ceremonija dodele nagrada i zurka

* Zalbe se prihvataju jedino u pisanoj formi u roku od 30 minuta nakon objavljivanja nezvanicnih rezultata.

** Protesti se jedino prihvataju u pisanoj formi sa depozitom od 10 eura 30 minuta nakon objavljivanja zvanicnih rezultata.

Smeštaj:

Smeštaj je obezbeðen u "Zavodu za rehabilitaciju " po ceni od 1000,oo din.  po osobi, u cenu je ukljuceno prenociste sa doruckom uz koriscenje bazena i tusa.

Moguce je i u privatnim smeštajima  po ceni od 900,oo din samo prenoæište i doruèak.

Kontakt  osobe:

063/1081804, rogec@neobee.net - Dusan

063/7070979, boris_xc@ptt.yu  - Boris

* untitled.JPG (7.31 KB, 308x113 - pregledano 2122 puta.)
* prijava.doc (34.5 KB - preuzeto 139 puta.)
Sačuvana

Glide as a sailplane!
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #1 poslato: 01 Avgust 2007, 15:14:52 »

Odlichno Boki, jel si ti uradio dizajn amblema takmichenja?
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Boris
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 01 Avgust 2007, 19:14:13 »

Pa dobro covece sta je sa tobom? Video sam slike krila koje si uzeo, dobar izbor.  

Za logo sam koristio Corel11, steta sto ne dolazis, propustices izlaske uvece po klubovima. Za letenje ne mogu nista da ti kazem jer to zavisi od vremena kao i svuda.

Baci mi koordinate poletista na Malti da pogledam na Google taj teren.
Sačuvana

Glide as a sailplane!
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 01 Avgust 2007, 20:02:50 »

Znam znam , i meni je zao sto propustam to takmichenje. Nazalost ili srecom, zavisi kako gledash, ja sam ovde na malti. Barem cu doci u Sicevo na ponavljanje DP-a.

Inache evo ti 4 markirana terena na Malti na kojima naj cheshce letim.
Pozz
Drz se Smiley
Djole

* Malta flying.kmz (1.49 KB - preuzeto 344 puta.)
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Boris
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 15 Avgust 2007, 12:03:32 »

Zdravo svima,

Posto sam clan paraglajding kluba "PEGAZ" i veza izmedju clanova sa ove liste i naseg kluba, imam zaduzenje da vas obavestim o sledecem:

Na zvanicni poziv inspektora Isakovic Miroslava iz Direktorata za vazdusni saobracaj sa nasim predsednikom paraglajding kluba, takmicenje je otkazano zbog ne registracije terena u Ivanjici 2007 god.

P.S.'Letenja ce biti ali kao i prosle godine uz opustenu atmosferu i druzenje, nagrade, majce, iznenadjenja."

P.K."PEGAZ"
Sačuvana

Glide as a sailplane!
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 15 Avgust 2007, 13:12:30 »

Boki, pa shta bi, sto nije registrovan teren? Jel ovo neshto zashta je postojala mogucnost ili je taj inspektor tek tako banuo? Prichaj nam shta se deshava i zashto...
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Boris
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 15 Avgust 2007, 14:28:20 »

Sta imam da ti pricam osim da su sve ciste gluposti, ljudi (predstavnici klubova) su izgleda jos pre godinu dana bili  upozoreni da ce doci do komplikacija kad tad ukoliko neko nije registrovao teren a prijavljuje takmicenje, a opet mi nejasno kako je neko mogao da dozvoli da se takmicenje prijavi i uvede u kalendar a da nema podatak da leteliste nije registrovano. :roll:

Zao mi je zbog ljudi koji su planirali da dodju, neki uplatili i kotizacije ali samo se zvanicno petoro takmicara prijavilo preko e-prijava. Vreme je u subotu bezveze kao i u nedelju, petak bi ostajao kao opcija ali uzalud od svega ovoga nema nista.

Kako nemam nikakvu ulogu u klubu osim clana, tesko da tu sta mogu da uradim.

Kako slusa Epsilon? Jesi nagovorio letace tamo da napravite vitlo na camac?
Sačuvana

Glide as a sailplane!
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 15 Avgust 2007, 20:20:09 »

Krilo je kul, leti ko ludo Cheesy u odlichnom je stanju. Vidish sad kad si mi pomenuo vitlo, ovde na Malti nije dozvoljeno letenje preko 150mAGL zbog aerodroma. Vitlo bi mogli samo da koriste za SIV kurseve sto ustvari i nije loshe Smiley
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Taki
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Makalu
Marka: UP

« Odgovor #8 poslato: 16 Avgust 2007, 16:36:55 »

Djole po kojoj bi se ceni moglo pronaci vitlo preko???
Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 16 Avgust 2007, 17:34:27 »

pa shta ja znam, mozda za oko 1000E
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Boris
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 18 Avgust 2007, 10:21:40 »

Zdravo svima,

Nakon uskracenog takmicenja ljudi su ipak dosli u zelji za dobrim druzenjem, vec u petak u osam izutra dobio sam poziv od ekipe iz Kragujevca koji su ispostovali dogovor o dolasku da kazem u minut i sve pohvale idu njima, zatim ekipa iz Cacka, nesto kasnije Kraljevo, Zlatibor, Mojkovac - Crna Gora (iz ove ekipe je dosao samo jedan covek ali je leteo i za ostale koji nisu dosli, opsirnije dole u tekstu), nadam se da nisam zaboravio nekog, ako jesam ispravicemo tu gresku jer sam sinoc ostao bas do kasno zbog sabora koji traje tri dana u Prilikama - dobar provod. Oko 12:00 sati krecemo na start posle internog dogovora sa pilotima koji su izrazili zelju da bi hteli da lete, naravno zasto da ne. Oko 13:00 stizemo na poletiste, sendvice delimo zajedno sa vodom  "golijska LEDENA" koja je inace bila i sponzor na svoj nacin. E posto su popakovali sendvice, tu smo ih zaskocili sa vrucim pecenjem i dobrom salatom, e tu se izgubilo malo vremena a kasnije se ispostavilo kao dobar takticki potez jer je vreme napredovalo u nasu korist kako je dan odmicao.

E sad ono konkretno:

Okac iz Kraljeva videvsi da niko ne pomislja prvi da krene, polece i na 60ak metara od starta ceka ga termal, naravno koristi ga onako kako treba, izlazi iznad starta na nekih dvesta metara, Sale krece za njim sa Boom5, vrte su tu iznad neko vreme i odlucuju da krenu na jednu stenu ispred Malica na nekih 1km u vetar, prelep prizor videti dvoje pilota da funkcionisu kao jedan a ne kud koji mili moji. Ostali se spremaju i polecu jedan za drugim, i polako nestaju u daljini prema Ivanjici, nekoliko ih je sletelo tu blizu, neko otisao do Prilika nadletao sabor i vratili se na pivo u kafanu, videvsi da je vreme ok za trening Gugi krece prema gradu, dolazi pre Capija sa Zlatibora koji je i prvi put u Ivanjici, Capi se odlucio na sletanje u grad na fudbalski stadion. Gugi se odlucuje da krene u Pravcu prilika ali dalji tekst o njegovom letu ostavicu da on ispise kako bi vam iz prve ruke slika bila bolja… Gospodin iz Mojkovca - Mrdak je kao sto sam rekao leteo za sve one koji nisu dosli od njegove ekipe, tako sto je sa Malica dosao do iznad Glijece, brdo iznad samog grada i vratio se do Milovica, naselje tik ispod Malica. Zacudjenim pogledom nakon dobijene informacije da se krece druga tura pita zasto niko nije javio da ide druga tura na brdo da ih saceka gore, da ne slece, naravno kroz salu nakon sletanja. Druga tura krece nabrdo. Dolaskom na poletiste oko 18:00 docekuje nas idealan vetar za jedrenje oko 5,6 m/s, to su svi dobro iskoristili kao relaksaciju dobrih sat vremena ako ne i duze… Nakon sto su se svi skupili doslo je vreme za proglasenje moralnih pobednika, posto je sve bilo spremljeno za takmicenje tu su bili pehari, medalje i majce da se podele. Pehari su otisli zajedno sa medaljama koje je urucio predsednik sporskog saveza u Ivanjici gosp. Misko Sofka leatcima koji su uspeli da prelate do Ivanjice. Plakete su dodeljivane dugogodisnjim posetiocima ovog tradicionalnog druzenja u Ivanjici za praznike uoci Preobrazenja 19.avgusta. Pozdravili smo letace nakon jos jedne porcije pecenja i pozeleli im srecan put…

Eto tako je protekao 17i avgust, za 18 i 19 je najavljeno lose vreme, nailazak fronta…

P.K."PEGAZ",

Ivanjica Cheesy

* gugi.jpg (55.03 KB, 640x853 - pregledano 1687 puta.)

* full speed ahead!.jpg (65.11 KB, 640x480 - pregledano 1956 puta.)

* okac KV.jpg (30 KB, 640x480 - pregledano 1958 puta.)

* poletiste.jpg (78.08 KB, 640x480 - pregledano 1963 puta.)
Sačuvana

Glide as a sailplane!
Boris
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 18 Avgust 2007, 10:31:31 »

Jos koji fotos...

* dzoni KV.jpg (78.31 KB, 640x480 - pregledano 1955 puta.)

* gugi2.jpg (31.85 KB, 640x480 - pregledano 1957 puta.)

* Vule KG.jpg (159.99 KB, 640x853 - pregledano 1688 puta.)

* capi.jpg (114.22 KB, 640x853 - pregledano 1687 puta.)
Sačuvana

Glide as a sailplane!
Vule
Golub
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 20 Avgust 2007, 18:54:18 »

Evo kako je to izgledallo iz ugla Kragujevcana!
Troclana ekipa u sastavu Rasa,Deny i Vule(Ja) uputila se put Ivanjice rano ujutro u zakazano vreme. Tu se u startu nalazimo sa Borisom koga prvi put vidimo i odmah se nagovestava prijateljska atmosfera.On se trudi da nas upozna sa terenom na kome ce se leteti i sve pohvale na strpljenu i mnogobrojnim odgovorima na sva pitanja koja mu postavljamo.Vremenom pristizu ostali i negde u podne krece se na start!Voznja "desetkom"je svojevrsna avantura koju je recima tesko opisati i protice u nasmejanoj atmosferi prisutnih.Dolazak na start je za nas koji nemamo visinske terene za letenje dozivljaj koji svojom lepotom pleni,ali uliva pomalo i strah od nepoznatog,s toga se ja odricem letenja i uzimam fotoaparat i kamkorder da bar nesto korisno uradim tog dana!Start je u jednom trenutku izgledao kao slavski astal jer su se domacini toliko potrudili da su pored svih djakonija spremili cak i belolucenu papriku!
         Posle obilne gozbe pocinje letenje, i samo je lepota vidjenog jedina uteha sto ne poleteh i ja tog dana.Krenuo je Okac,zatim Sale,a onda redom i svi ostali.Pravo je uzivanje bilo posmatrati te ljude kako vrte termiku i odlaze put nebeskih visina.Gugijevo centriranje stubova i sama tehnika letenja je izazivala uzdahe ostalih letaca na zemlji,dok su Okcove opaske mamile osmehe istih.Pred sam kraj prvog starta polece i predstavnik Crne Gore i demonstrira letenje koje ostavlja bez daha.Covek je sa toliko osecaja leteo da bi mu mogli pozavideti i pojedini orlovi.Uz to je i napravio duzinu leta koja je bila apsolutni rekord tog dana.Naravno za kraj prvog starta polece i Boris nas domacin i izvanrednom tehnikom malo energicnog letenja ostavlja start za sobom.Kasnije je bilo i drugog starta ali vec je opisano od strane domacina pa je suvisan svaki dalji komentar.
      Sve u svemu odlican dan pun desavanja lepog letenja i ljubaznoscu domacina.Jos jednom hvala Vam na gostoprimstvu i do nekog novog druzenja veliki posdrav iz Kragujevca!
   P.S. Borise posalji mi adresu,upravo sam zavrsio montazu video zapisa da ti posaljem DVD sa takmicenja!

* promo1.jpg (124.28 KB, 595x842 - pregledano 1626 puta.)
Sačuvana

eteti,leteti,lepo je leteti!
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 20 Avgust 2007, 21:37:38 »

Auuu momci , prvo svaka chast na izveshtajima. Stvarno su detaljni. Osetio sam ka da sam tamo sa vama. Naravno uz slike se sve to poboljshava.

Vule, aj ako imash neki kraci segment snimka okachi na YouTube. Ako ne nema veze Smiley

Pozz
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Boris
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 28 Avgust 2007, 09:47:09 »

Zdravo,

Vec duze vreme nisam bio kod kuce pa nisam ni gledao poruke, ali stigao sam da bacim pogled na DVD koji su nam prijatelji iz Kragujevca uradili. E sad mogu da kazem da je uradjeno onako kako dolikuje paraglajdingu i mislim da kompletan spot moze da stane rame uz rame sa snimcima preko, STVARNO MONTAZU SPOTA POHVALJUJEM MAKSIMALNO, odradjen je odlican spot!  Cheesy

P.S."Mozda se vidimo u Rashkoj?",

Hvala jos jednom,
Boris
Sačuvana

Glide as a sailplane!
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!