Branko76
Roda

Van mreže
Model: Epsilon 4
Marka: Advance
Advance
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 07 Jul 2007, 13:12:54 » |
|
Sta se desilo?Pa nocas sam mislio da cu imati nocne more, dugo sam razmisljao o tome i posle nezgode, i nocas dok sam lezao, i mislio o tome sve dok nisam zaspao. Evo kako se sve to desilo. Kada smo dosli na brdo duvao je poprilicno jak vetar,posle nekih sat vremena se malo stisalo, i u vazduhu smo se nasli Paja, Milica i moja malenkost.Nakon nekih sat vremena jedrenja doslo je do onog najgoreg, OPUSTIO SAM SE !!! Poceo sam da izvodim ostrije zaokrete, pa jedan pun krug, al na vecoj visini,i sporiji ulazak u sam zaokret, a onda sam hteo da izvedem jos jedan zaokret, ovaj put na manjoj visini i ulazak u brzi zaokret.EEE to me je moglo kostati zivota, jer sam hteo nesto da uradim sam na svoju ruku, a pre toga se nisam konsultovao sa iskusnijim letacima. Brdo mi je bilo sa leve strane, sa leve strane mi prolazi Milica, krecem u levi zaokret, po mojoj proceni sam visinski u odnosu na vrh padine bio na 7-8 metara, u zaokretu niz vetar gubim visinu, da se ne bi previse priblizio brdu idem naglo u ostri levi zaokret.U momentu kada mi je brdo bilo sa desne strane, osetio sam prklizavanje, levo strana krila mi je izgubila potrebnu brzinu, podvija se skoro do pola, i naglo krecem da padam sa okretanjem u desno.U tom momentu nisam znao gde mi je dupe , a gde glava, pokusavao sam desnom komandom da sprecim rotaciju i naduvam krilo.Mnogo toga mi je proslo kroz glavu za kratko vreme, rezerva? ma kakva rezerva na maloj visini, mislio sam da je gotovo, ali se nisam nikako predavao, uz puno srece na par metara od zemlje, moje krilo je ponovo licilo na krilo, i usporilo dovoljno da ostanem ziv, i lakse povredjen.Levo koleno sam jace nabio, i sada lezim , hladim ledom, i mislim o mojoj gluposti, i o tome koliko sam imao srece, i doziveo i preziveo jedno veliko letacko iskustvo.Nadam se da ce ovo moje iskustvo spreciti slicne ili iste greske svih onih koji ovo procitaju.Puno pozdravljam moje drage prijatelje Igora,Zorana, Micu i Paju, koji zamalo da imaju pune ruke posla, i da me sastavljaju i skupljaju po livadi. :-))
|