Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

09 Februar 2012, 09:15:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: 02.07.2007. Prvi pa odmah 40  (Pročitano 1015 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ekozelj
Patka

Van mreže Van mreže

Model: Firebird
Marka: Grid

« poslato: 04 Jul 2007, 23:33:18 »

Dok sam zimus sedeo u gipsu, kolena povreðenog na skijanju, postavio sam sebi cilj za ovu letaèku godinu. Hteo sam da odradim prelet od Tupižnice do mog Zajeèara što je najkraæim putem nešto oko 25 Km. Nisam ni slutio da æu to veæ polovinom godine i odraditi i to ne tom nego nekom drugom rutom koja iznosi oko 40 Km. Taj dan je baza, po reèima drugih letaèa bila na 3100 metara i duvao je slab jugozapad.
Kažem po reèima drugih letaèa pošto ja nemam vario sa altimetrom nego akustièni BRÄUNIGER-ov IQ Sonic koji je i ovaj put kao i mnogo puta do sada odlièno odradio posao. Pošto nemam ni GPS ceo prelet sam nacrtao na Google Earth mapu da vidite kako izgleda.
Naravno vec sam ušao u proceduru kupovine dobrog GPS-a da sledeæi preleti nabi kao ovaj ostali zabeleženi samo u mom srcu.
Inaèe ceo posao je odraðen za nešto manje od dva sata uglavnom pod punim spidom i sa dva kolapsa. Penjao sam dva stuba od kojih je prvi bio nešto ispod a drugi do baze pa i malo u oblak. Oko 80 % rute je bilo flatland. Nad moj grad sam stigao sa solidnom visinom pa sam ga malo nadletao i uživao u pogledu.

Sve u svemu PRIMIO SAM SE NA XC  Cool

* Prelet 02.07.2007..jpg (125.85 KB, 640x461 - pregledano 674 puta.)
Sačuvana
Sale
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Vista
Marka: APCO

« Odgovor #1 poslato: 05 Jul 2007, 10:06:52 »

Svaka cast, ovo je izvestaj kakav volim da procitam. GPS kupi da i mi vidimo prelet, ali ti srcani zapisi su u stvari ono zbog cega se leti.
Samo napred
Sačuvana

Cheesy
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #2 poslato: 05 Jul 2007, 12:03:53 »

Bravo. Mogu da zamislim kakav ti je bio osecaj kas si sleteo Cheesy

Inache i ja imam IQ Sonic. To je super stvar. Stvarno ga ne bi menjao ni za sta. Kad sam bio u subotici na takmichenju koristio sam IQ i obichan naj obichniji GPS. Mogu ti reci da u kombinaciji su super. Nema puno stvari da ti odvlachi paznju. IQ ti govori dal se penjesh il spustas dok ti gps daje visinu(ne mnogo precizno ali nema veze) i ostale podatke za navigaciju Smiley

Imash li neke slike mozda?

Pozz Djole
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #3 poslato: 05 Jul 2007, 12:37:04 »

Cestitam druze.

Zao mi je sto nisam bio stobom, a trebao sam. Ali problemi su problemi.
Procitaj vise o problemima.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!