Poštovani prijatelji i drugari letači,
Paraglajding klub JAT ovog vikenda organizuje jedan vrlo koristan kurs:
Seminar bacanja rezervnog padobrana od 22. do 24.01.2010 na KalemegdanuOvog vikenda održaće se seminar bacanja rezervnog padobrana
na žičari u organizaciji paraglajding kluba JAT. Organizator obezbeđuje
praktičnu i teoretsku nastavu na ovu temu kao i OPREMU(rezerve i sisteme da nebi svoje akali) što znači celog vikenda bacanje, pakovanje, teoretisanje...
Broj spuštanja na žičari nije ograničen te se za jedan dan letač može lepo uvežbati. Učesnici će biti obučeni kako da najbolje pakuju svoje rezerve što će uvežbavati nakon otvaranja iste na žičari.
Poslednje i stručno pakovanje vašeg rezervnog padobrana tokom seminara izvršiće Petar(naš akro pilot).
Ovim se upotpunjuje duga tradicija održavanja ovakvog seminara od strane PK JAT-a i podizanje/poboljšanje svesti, znanja i prakse oko bacanja r. padobrana.
Vreme održavanja:(možete doći bilo koj dan)- Petak od 12h do 19h
- Subota od 9h do 19h
- Nedelja od 9h do 17h
Kotizacija:Kao prvo, organizator bi želeo da napomene da će sav prihod od kotizacija(seminara) ici prvom i jedinom srpkom akro pilotu Peri(junior i naš drugar sa foruma) kako bi mu se omogućio odlažak u Nepal na dodatnu obuku, treniranje i takmičenje. Ovo je stvarno velika stvar jer trenutno ne postoji budžet za reprezentaciju srbije u AKRO letenju.
Za sve učesnike: 1.200dinara
za SVA TRI DANA(po volji)
Prijave:Svi zainteresovani mogu da se prijave na:
Voja
063 353 177 Želeo bi da dodam još jedno:
Prošle godine na sletanju u Vršću NA MOJE OČI - se brzim bacanjem rezerve spasao Ćomi. Na 40-ak metara iznad zemlje uhvatila ga je pijavica(đavolko) i zgužvala mu krilo. Ćomi je, videvši da je vrag odneo šalu, bacio rezervni padobran u roku od pola sekunde. Ja sam bio zapanjen. Iako je uspeo u međuvremenu da delimično sanira krilo, rezervni padobran ga je barem sprečio da se polomi facom/glavom u zemlju te je dečko sleteo na noge i ledja.
ON JE POHAĐAO OVAJ KURS NEŠTO PRE NEZGODE I REZULTAT SE SAM POKAZAO! (možete ga videti na prvoj slici u desnom delu - plavi duks - kako priča sa Pumbom)