Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

22 Maj 2012, 09:13:37 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Latinska izreka nedelje:
Vir bonus miser vocari, at esse non potest miser.
(Dobar čovek može biti nazvan bednikom,ali ne može biti bedan.)

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: PK Jastrebac Orlovac - Ozren i Leskovik  (Pročitano 1990 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Dishi68
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« poslato: 22 Jun 2007, 10:12:02 »

Za sada nemam GPS kordinate ovih terena. Sa Orlovca je bilo kraæih preleta a sa Leskovika za sada niko nije leteo.
Na blogu http://pgjastrebac.blogspot.com/  ima i fotki.

Start Leskovik na Ozrenu

http://pgjastrebac.blogspot.com/2007/05/start-leskovik-na-ozrenu.html

Iz pravca Sokobanje udaljen je taèno 11 km od Sokobanjskog starta Orlovac. Nalazi se na putu Sokobanja selo Jezero, na kraju visoravni pod livadama tkz. "Vlasina", a ispred sela Jezera, na udaljenosti 5 km od starta Orlovac, skreæe se desno šumskim putem 6 km. Nažalost šumski put je prilièno uništen od prošle godine izvalaèenjem drva iz šume, tako da je samo moguæe proæi terenskim vozilom i sam izlazak na start Leskovik bi predstavljao avanturu za sebe, ukoliko ne poðe neko ko zna put. Za sve informacije pitajte Dejana (063 472 115).
  Ovaj start je za Jug Jugo-Zapad i eventualno za Zapad (zbog dosta strmog starta). Do sada odavde nije niko leteo, mada je bilo pokusaja, ali zbog jacine i pravca vetra se odustalo.

Start Orlovac, SokoBanja
http://pgjastrebac.blogspot.com/2006/10/start-orlovac-sokobanja.html

Start je u pravcu Sever-SeveroIstok i nalazi se na putu Sokobanja selo Jezero.Prilazni put je odlican (po paraglajderistickim merilima). Iz Soko
Banje se krene solidnim asfaltnim putem na jug prema selu Jezeru oko
6 km a zatim se skrene na istok na zadnjem putokazu za izletište Kalinovica sa leve strane je šumski put  i taj zadnji kilometar se savladava
dobrim odrzavanim sumskim putem koji je prohodan i za putnicki auto
kad je suvo. Teba jos da se posece u pravcu Sokobanje posto je sasvim ocigledno da i po jacem vetru nece moci da se preleti suma ispred starta i da je trebalo mozda da se uradi krcenje u pravcu Sever -SeveroZapad. Start ima severnu ekspoziciju, nadmorska visina je oko 600m a visinska
razlika do Banje oko 300. Ovih dana letaèi iz niških klubova lete s ovog starta povodom 170 godina turizma u Sokobanji.
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #1 poslato: 22 Jun 2007, 20:36:00 »

kao prvo - dobrodoshao na forum.

kao drugo, odlicni opisi i tereni deluju super isto. Lepo je sve opisano na sajtovima koje si poslao. Ajd pa na jesen se verovatno vidimo na nekom od tih terena Smiley

Djole

P.S. Kako se zovesh?
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Dishi68
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24 Jun 2007, 11:57:55 »

Dejan Stojanoviæ, PK Jastrebac Aleksinac

Vidimo se u Siæevu
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 24 Jun 2007, 19:34:27 »

boga mi teshko cemo se videti u sicevu na takmichenju jer nisam u Srbiji do pocetka septembra. Smiley

U svakom sluchaju hvala na dodavanju terena na forum Smiley
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Dishi68
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 25 Jun 2007, 07:54:16 »

Citat: "juventus"
boga mi teshko cemo se videti u sicevu na takmichenju jer nisam u Srbiji do pocetka septembra. Smiley

U svakom sluchaju hvala na dodavanju terena na forum Smiley

Шта каже младост лудост на 3p@balkan?
Sačuvana

Dishi68
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 09 Oktobar 2007, 08:22:53 »

Nije loša ova ideja da se postave svi tereni na jednom mestu. Mada mi mislimo da ovo skoro i da nikko ne èita, ali za vreme državnog u Siæevu javio mi se naš gasterbajter sa terena tj. sa letilišta Orlovac na Ozrenu kod Sokobanje. Pošto je bio na godišnjem odmoru èovek je rešio da obiðe sve terene za letenje u Srbiji, a kako je bilo državno u Siæevu, ja ga normalno uputim tamo i zadnjeg dana takmièenja smo se i videli na Fakiru.

Ne bi bilo loše da se opisi terena prevedu na engleski i  da se postave na forumu paraglajding.org. Šta mislite o tome?
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 09 Oktobar 2007, 15:55:19 »

Deki,
Juèe sam bash pustio u promet Bazu terena Srbije. Mozes je naci na http://www.JuventusVentus.org/letenje/tereni/index.html

Aj molim te poshalji mi neke koordinate ovih terena koje si opisao da bi ih ubacio što pre.

pozz
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Dishi68
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 14 Februar 2008, 22:48:24 »

Citat: "juventus"
Deki,
Juèe sam bash pustio u promet Bazu terena Srbije. Mozes je naci na http://www.JuventusVentus.org/letenje/tereni/index.html

Aj molim te poshalji mi neke koordinate ovih terena koje si opisao da bi ih ubacio što pre.

pozz

Kako još niko nije leteo sa Leskovika zato i nemamo kordinate, a za Orlovac sa Sokobanjske strane Ozrena pitaæu one koji su leteli, pa æemo postaviti kordinate.
Sačuvana

JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 15 Februar 2008, 04:23:16 »

Mogu i Google-earth KLM ili KMZ fajlovi isto da posluže. Vidim imash na
"Picasa" postavljene slike iz GE-a sa oznaèenim startovima.
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!