|
dino
|
 |
« poslato: 16 Jun 2007, 14:37:56 » |
|
Dakle start Beocin - Donji Šakotinac se nalazi na nekih 15-tak minuta od Beocinske cementare. Tacne kordinate jos nemam! Mestani Šakotinca uglavnom znaju gde je to! Padina je okrenuta ka SI ali smo je leteli na S, SI i I! Sirina padine je nekih 250m sto je dovoljno za lepu grupu letaèa! Visinska razlika na mom AV Pilotu je nekih 170-180m! Sto se tice sletišta ono zavisi od godisnjeg doba! Jel ima kukuruza, deteline, zita i ostalog ili nema! U principu ima da se biraju usevi! Mestani su ok ali nisu nesto zainteresovani za letenje tako da ako nekog interesuje tacna lokacija neka se javi meni! Ja sam na nekih 32km od starta!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
Model: Electron
Marka: Ozon
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 16 Jun 2007, 14:40:05 » |
|
Pa ti si matori skroz zaboravio na nas iz NSa.Nadam se da vazi stari dogovor
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti 
|
|
|
JuVentus
Administrator

Van mreže
Model: Ares
Marka: Sky Paragliders
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 22 Jun 2007, 20:28:54 » |
|
momci, da li ste mozda vi ili znate nokoga ko je ishao da trazi terene po Frushkoj gori?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Sale
Orao

Van mreže
Model: Vista
Marka: APCO
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 22 Jun 2007, 21:13:30 » |
|
Ja znam sebe, Osmatram je sa svih strana, jer cesto prolazim tuda, ali slabo da sam nesto video. Imam plac blizu, a i svaki dan idem na posao u NS i bas se nadam da cu nesto ipak ugledati. Sve u svemu ljudi nadjose teren kod Beocina koji je sasvim pristojan. Svojevremeno je isla prica da cak postoji spremnost da se neka padina raskrci u svrhu pravljenja poletista, ali to bi morali Novosadjani da da zapnu uz nasu podrsku naravno. Video sam i jednu padinicu koja lici po visini na Titel, a nalazi se nadomak Vrdnika
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23 Jun 2007, 10:55:02 » |
|
Vrdnik,Beocin,Bukovac (za pocetnike),Ima volje u Novom Sadu da se pogura ideja kod gradonacelnice i ostalih institucija da se raskrci jedan deo padine nekog vrha na Fruskoj gori.Trebali bih prvo iskusni piloti poput dina i bijketa da kazu koji vrh?koja padina?da znamo sta da se napada.A onda svi zajednom kod Maje Gojkovic pa da vidimo sta moze da se sredi.Objasnili bih joj dobre stvari paraglajdinga u NSu i pozitivan uticaj na turizam i latacki sport u opste.ajde Dino kada se vratis iz Ukrajne javi se pa da se bacimo na posao.Mi cemo i klub osnovati ako bude bilo potrebno da stoji papirologija iza nas pa da se leti ovde kao i u vrscu ili negde u srbiji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti 
|
|
|
Branko76
Roda

Van mreže
Model: Epsilon 4
Marka: Advance
Advance
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 30 Jun 2007, 14:33:46 » |
|
Pozdrav ekipi po prvi put!! Podrzavam sve pametne predloge, i ja sam za to da se angazujemo oko sredjivanja terena za letenje na Fruskoj Gori, jer ona to i zasluzuje.Mislim da i grad i okolina u turistickom smislu moze imati koristi, i da bude jedna vrsta atrakcije, i ponude turistickoj organizaciji grada Novog Sada.Sto se tice Vrdnika, tamo stvarno postoji lep teren za padinu, slican Titelskom bregu, slike cemo pripremiti pa objaviti.Pozdrav od Branka iz Vrdnika. www.banjavrdnik.co.yu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
snovi o letenju polako postaju stvarnost...
|
|
|
JuVentus
Administrator

Van mreže
Model: Ares
Marka: Sky Paragliders
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 30 Jun 2007, 19:54:52 » |
|
Bane, slike sa terena u Vrdniku sam video. Izgleda lepo, tako da cekam da vidim to licho i da isprobam. Inache Vrdnik je ekstra svima toplo preporuchujem vikend pauzu tamo.
Dj
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 01 Jul 2007, 11:13:56 » |
|
Ajde da sednemo opstinskim vlastima na grbacu i izborimo se za start na fruskoj gori.Kada su mogli u soko banji to da urade sto mi nebih mogli i u novom sadu. Baki ja predlazem tebe,Slobu i moju malenkost da ubedimo Maju Gojkovic da nam pomogne oko toga. Samo moramo da drzimo Slobu na distanci,znas da je nezaustavljiv kada je zenski svet u pitanju 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko76
Roda

Van mreže
Model: Epsilon 4
Marka: Advance
Advance
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 02 Jul 2007, 14:35:58 » |
|
Slazem se sa tobom, njega cemo cuvati kao keca u rukavu, ako ne pomognu nase govorne sposobnosti, onda pustamo Slobu u akciju :-))
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
snovi o letenju polako postaju stvarnost...
|
|
|
Taki
Čovek ptica

Van mreže
Model: Makalu
Marka: UP
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 08 Avgust 2007, 09:58:14 » |
|
Ima li na sremskoj strani Fruske gore neki start ili lokacija pogodna za startovanje u blizini Sremske Mitrovice, Lezimira
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 08 Avgust 2007, 10:28:59 » |
|
Za sada nam je poznat samo start kod Beocina koji je vec izgustirao i u par navrata leteo Dino iz B.Palanke.Islo je jos par njih i nisam cuo nikakve lose reakcije.Trebalo bih se dogovoriti jedan dan sa Dinom i ko jos bude zainteresovan pa otici i licno se uveriti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Taki
Čovek ptica

Van mreže
Model: Makalu
Marka: UP
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 09 Avgust 2007, 12:16:06 » |
|
Ja sam inace rodom iz Shida pa kad putujem za Shid vidim da ima lepe visine tu preko puta Mitrovice i izmedju Rume i Mitrovice al ne znam dal ima sta uredjeno. Jbga kad nemam svoj auto da imam do sada bih ga nasao provereno. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nele
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 13 Decembar 2007, 21:51:17 » |
|
Nema razloga da se krci padina kad na Brankovcu imas bivsu skijasku stazu. Ja treniram biciklizam, pa lutam planinom dosta cesto. Na brankovcu ko ne poleti, taj treba da odustane od ovog sporta... ma tamo bre i skijasi polecu  Inace padina ima dosta zgodnih, a Beocin ima idealnih terena, prema repetitoru na Chotu... to je nedaleko od Brankovca... isti djavo. Kad grane prolece, otici cu ja biciklom da premerim uglove padina i snimim sve da vidite. Onda padine prema Vrdniku, iznad Vrdnicke kule... ima mesta dosta, ali... ova nasa planinica kakva je takva je. Bolje nema, pa makar leteli i desante. Otud i ideja o malom pojacanju u vidu motora. Ja sam neke slike vec slao, a dosta toga i probao. Medjutim, na prolece nameravam da se ozbiljnije ovim pozabavim. Obzirom da sam radio amater, mi cesto lutamo po vrhovima, pa moram snimiti, ali kazem vam, Brankovac je ideala. Merio sam, visina je 550m... dovoljno da se uhvati termika, a prazan prostor bez sume pruza se prema Beocinu i Dunavu... Toliko o onome sto znam...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
|
|
|
|
Nele
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 13 Decembar 2007, 21:51:43 » |
|
Nema razloga da se krci padina kad na Brankovcu imas bivsu skijasku stazu. Ja treniram biciklizam, pa lutam planinom dosta cesto. Na brankovcu ko ne poleti, taj treba da odustane od ovog sporta... ma tamo bre i skijasi polecu  Inace padina ima dosta zgodnih, a Beocin ima idealnih terena, prema repetitoru na Chotu... to je nedaleko od Brankovca... isti djavo. Kad grane prolece, otici cu ja biciklom da premerim uglove padina i snimim sve da vidite. Onda padine prema Vrdniku, iznad Vrdnicke kule... ima mesta dosta, ali... ova nasa planinica kakva je takva je. Bolje nema, pa makar leteli i desante. Otud i ideja o malom pojacanju u vidu motora. Ja sam neke slike vec slao, a dosta toga i probao. Medjutim, na prolece nameravam da se ozbiljnije ovim pozabavim. Obzirom da sam radio amater, mi cesto lutamo po vrhovima, pa moram snimiti, ali kazem vam, Brankovac je ideala. Merio sam, visina je 550m... dovoljno da se uhvati termika, a prazan prostor bez sume pruza se prema Beocinu i Dunavu... Toliko o onome sto znam...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 13 Decembar 2007, 22:39:13 » |
|
To Neleeeeee!!!! Bato znao sam ja da si ti to prosnjukao sve,video sam da imas volje kada smo bili iznad Bukovca. Slike su prelepe i od utorka je toplije vreme.Mogli bih smo sa Brankom i ko bude jos raspolozen da odemo malko da se provozamo i obidjemo sve te startove da vidimo koji je za koji smer vetra,kakvi su uslovi za sletanje.Sve to lepo detaljno slikamo,isprobamo na licu mesta ako vreme bude dozvolilo i posatvimo na forum.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|