Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

22 Maj 2012, 08:49:11 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: JuventusVentus Paraglajding portal www.juventusventus.org/pg

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Dva zanimljiva klipa :) made by paramotor Zux :)  (Pročitano 238 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
coik
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Summit XC
Marka: UP

Coik

« poslato: 19 Oktobar 2009, 18:24:32 »

nadam se da se akter ovih klipova nece ljutiti sto sam ih linkovao ovde,  ali nisam odoleo Smiley Odlican primer kako otac i sin uzivaju u exstremnim stvarima ... Ovo me je odusevilo i kod ekipe Belih orlova , tj kod Mikija i njegovog oca, koji zajedno dele stubove !! +1 karma za sve njih ... posebno za malog Maria i opustenost na babandzi kuli Smiley

Bungee kugla ja i mario 2000 wels

Paragliding tandem-accident Zlatibor zux 11-8-2008 na vojsci

Voleo bih da nam akter objasni sta se desilo na drugom klipu ? i mozda da neki savet ...?

allways happy landing
i na prvu Smiley ... sto bi rekao autor ovih snimaka  :Smiley
« Poslednja izmena: 19 Oktobar 2009, 18:30:58 coik » Sačuvana

PilotProject
Gost
« Odgovor #1 poslato: 20 Oktobar 2009, 16:08:52 »

kao sto rekoh u samom klipu "GLUPOST PILOTA"
leteo je darko i ja,video sam da je sve ok...mozda malko jaci vetar ali eto !
sletim i pozurujem Sasu da se spremi ( jer me vec 3 dana prethodno maltretirao kad ce popusti vetar kad cemo gore itd...) da ga provozam.....
Prva greska :
trebalo je da poletim iz obale a ne uz pomoc drugih....
druga greska:
tandem spreize - shina podesena za starijeg sina tako da mi je Sale kliznuo ispred i zaklonio vidokrug....
treca greska :
pustim komande da bi ga namestio ispod sebe i ujedno nagazim njegovo sediste desnom nogom ....samim tim je i ukupna masa prebacena na desno tako da je glajder krenuo desno uz to ispod nas odmah i majdan kamenjar....
prisebnost :
iako sam video dolazak havarije uspeo sam Saleta da izbacim tako da sam prvo ja gekno ramenom od kamenjar ali njemu su ostale noge ispod mene tako da je on mene potom zarotirao i prebacio preko sebe !
Posledice:
meni puklo rame,Saletu obe noge 3 dana u longetama a prsla mu i kaciga na slepoocnici.....
eto kako se gine kad se pozuruje,kad se misli da si tata mata da sve znas !
moj savet :
vec 5 godina apelujem na zlatiborce da ovaj krater nastao bombardovanjem NATO zatrpaju ili bar navucu malo zemlje jer u krateru jos ima ostatak bojeve glave tj.zeljezni lim 4-5mm debeo uz to i radioaktivan !
vec sam se jednom na tom mestu povredio glisajuci dupencetom od travu i zakacio mali prst te ga ogrebao koji nije hteo da zaraste punih 4 meseca a bezazlena ogrebotina koja mi nije dala mesecima spavati nocu je samo pulsirao bol !!! sve ovo pre 5 godina i jos uvek zjapu taj majdan !

posle ovog incidenta rekao sam da necu leteti ali......
sledeci dan sam izasao na vojsku i nisam mogao odoleti,skinuo sam zavoje i fiksiranje ruke,dare me izgurao jer nisam mogao startati sam,let sam zavrsio dole u selu tako da sam morao isprobati izvingovati ga masno sa 1 rukom..... i vidi cuda i to je moguce Grin eto tako da jos uvek letim !
Hvala bogu da nas je postedeo i da sam nesto naucio iz ovoga !
« Poslednja izmena: 20 Oktobar 2009, 16:20:36 PilotProject » Sačuvana
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #2 poslato: 20 Oktobar 2009, 16:42:51 »

kao sto rekoh u samom klipu "GLUPOST PILOTA"
leteo je darko i ja,video sam da je sve ok...mozda malko jaci vetar ali eto !
sletim i pozurujem Sasu da se spremi ( jer me vec 3 dana prethodno maltretirao kad ce popusti vetar kad cemo gore itd...) da ga provozam.....
Prva greska :
trebalo je da poletim iz obale a ne uz pomoc drugih....
druga greska:
tandem spreize - shina podesena za starijeg sina tako da mi je Sale kliznuo ispred i zaklonio vidokrug....
treca greska :
pustim komande da bi ga namestio ispod sebe i ujedno nagazim njegovo sediste desnom nogom ....samim tim je i ukupna masa prebacena na desno tako da je glajder krenuo desno uz to ispod nas odmah i majdan kamenjar....
prisebnost :
iako sam video dolazak havarije uspeo sam Saleta da izbacim tako da sam prvo ja gekno ramenom od kamenjar ali njemu su ostale noge ispod mene tako da je on mene potom zarotirao i prebacio preko sebe !
Posledice:
meni puklo rame,Saletu obe noge 3 dana u longetama a prsla mu i kaciga na slepoocnici.....
eto kako se gine kad se pozuruje,kad se misli da si tata mata da sve znas !

Za ovo +1 karme - bravo za nesebično deljenje iskustva
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!