Svorci
Golub

Van mreže
|
 |
« poslato: 26 Maj 2007, 01:09:32 » |
|
I tako, nekad mislim se, blago onim obicnim smrtnicima, koji putuju i zive obicno i bez problema, ne zanima ih da li je suncano, koji vetar duva i ima li oblacnosti na nebu, ne prte velike ranceve, ne posecuju mesta u pizdincima i svakako ne slecu u nedodiju na dan hoda od civilizacije ili najblizeg doktora.
Adrenalin dizu u kladionici, a na more idu da se sunacaju i brckaju.
A, ja, eto, oprema, torba sa stvarima, ranac sa elektromskom opremom: kamera, fotka, punjaci, GPS, baterije, blicevi, kablovi, varometri, radio stanice, lap top i ostala cudesa koja mi znamo da nosimo.
I tako kad sam bio u vojsci, frakturisanih ligamenata, cekam na stanici da podje bus, ostali vojnici imaju torbice sa prljavim vesom a ja vucem glajder na letenje a jedva hodam.
I divim se tim obicnim ljudima, koji nemaju ove moje muke i savrseno ih ne intersuje sta ja radim i jos se cude sta to toliko vucem na ledjima.
Nego zaboravih da kazem da me i zabole za njih jer ne znaju sta propustaju, jer nisu gledali na svet 3500m nize, nisu videli golden glory na kumulusu, nisu bili u beloj sobi, nisu prosli ispod, a svakako ne iznad duge i nikad nisu cenili zivot vise nego ja u trenucima kad sam mislio da sam mrtav, a sam me Bog sveti istrgao iz ruku smrti.
I nikad se nisu smejali tako dobro cinjenici sto su dobili otkaz, ostali bez para, sto su gladni, zedni i hodaju iscepani, i smeju se izgubljenoj ljubavi i juranjavi za novcem i prestizom, jer je ono sto je najvaznije za njih je tu, na njihovim ledjima, iznad njihove glave lebdi, u srcima se gnezdi, najvise ih ispunjava to sto su upravo sisli na Zemlju pod rezervom, radujuci joj se kao nikada do sada.
I nikad boje nisu bile tako jake, mirisi ostri, zvuci cisti.
I nikad boje nisu mirisale tako, zvuk nikad nije ima takav ukus, miris se video kako vijori na krilima vetra, a JA, srecan sto sam ziv, i niko nezna koliko mi je drago zbog toga!
Vladimir Svorcan
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
Model: Electron
Marka: Ozon
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 26 Maj 2007, 09:40:01 » |
|
Ovo je prelepo.Ovo su misli svakoga paraglajdiste na ovome svetu,recene u formi razumljivoj svakom normalnom coveku.
Svaka cast Svorci. Ovo je cista ljubav prema letenju sazeta u par stihova. Puno pozz iz NSa.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti 
|
|
|
JuVentus
Administrator

Van mreže
Model: Ares
Marka: Sky Paragliders
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 26 Maj 2007, 13:01:46 » |
|
... i tako je jednoga dana, iz srca nasheg druga Svorcana, iscurela prava emocija jaka, da letenje nije stvar bedaka, veæ sport koji se vole, pozdravlja vas drug Djole 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Svorci
Golub

Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 29 Maj 2007, 23:44:10 » |
|
Dok vreli prdac dupe mi mije znojna se zastava po celu vije Komanda dobro lezi na dlanu al glajder nekako ide u stranu
Jel ja to padam? Sta je sa krilom? otvaraj pizda ti...milom il' silom Vucem k'o stoka, jel to kravata? Ni jaci ne znaju, pa ni ja "tata"
U stvari mislim se, zar ima jacih? zar ja da pricam rezervu bacih cekaj jos malo da vidim sta je pa nece valjda vecno da traje
Kravata mala, samo do pola rezerva! cvrkuce motorola Al' gde je dupe, a gde je glava kad je za rezervu sansa prava?
I dzaba, vec sam najmrtviji danas lezim na travi hladan k'o sidro Dragi moj druze iz motorole zasto se nisi jace izdro.
Ili sad, ko je vec krivac, to ne znam Da li je bitno, ni to ne znam Verujte nista mi nije bitno Osim sto me je ostalo sitno.
Pao sam na cistih nula helta Znaci sa partijom dovidjenja Jos samo jedan trenutak zivota dovoljno za kratka snovidjenja.
Da li sam po listama previse srao? Da li je trebalo da vezbam vise? Jesam li mozda premalo znao? O tome ne misli onaj sto dise.
Da li se pricanjem znanja sticu, a da se retorike ona ne ticu? Dal' su budale oni sto rade A oni sto hvale se, buducnost grade?
Da li je nadmenost sada vrednost ili je neka vajna vrlina? Da li je skromnost seljacki produkt vrednost sto gazi je gradska divljina?
Ne znam i necu da znam jer me nema Ostavljam drugima nek sada znaju Vrednost je kad niko nema problema Kada svi zive i kada traju.
Ali da mogu da prepravim log Latio bas bih se zivota svog Da malo neke stvari sredim Pre svega da sebe i druge ne povredim
Pa onda kada je skupina mala Kad cak i zajedno prdez cinimo Gled'o bih sta nam je sudbina dala I to podelio, a ne da slinimo.
Ko ce da sefuje, ko ce da vlada zar je to glavno, nekad i sada? Jel evolucija odavno stala, pa je jos uvek prava vrednost mala?
Mozda je eventualno do kesha, ako je tako, stvarno tuga. Ovde se toliko sitna kinta mesha ko bi zbog toga, izjeb'o druga?
Otkud ti porivi, pojma ga nemam Uopste, brate, cemu to vodi Samo sloboda uma i tela vodi ka potpunoj ljudskoj slobodi.
Znam jer sam prosao oblasti razne Poznajem nagrade, a znam i kazne Iako podneblje diktira vrednost Globalno onaj sto zna ima prednost.
Oni sto seru, naizgled vode ali na kraju puknu k'o staklo Svako od njih bedu pobode jer im se znanje nije ni maklo.
Epilog, mada vec mnogi ga znaju, pistolji ne sluze za to da pucaju Oni se koriste samo da plashe, da se sa njima publici mase.
Pistolj i rechi, poredak pravi oba na svoj nacin biju po glavi. Al' da li je cilj zivota biti ili sa drugima srecu deliti?
Vladimir Maric
(Objavljeno na VSS paraglajding listi 2006. godine)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nele
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 18 Decembar 2007, 22:41:58 » |
|
Sunce zalazi... Hita, da drugi ozivljava svet; Eh, sto nema krila da poletim, pa za njim, vecno, da upravljam svoj let. Divnog li sna dok ono dole krece Kud lete krila bestelesna, telesna krila, vinuti se nece
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
|
|
|
milos sky
Roda

Van mreže
Model: lambada
Marka: apco
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 19 Decembar 2007, 01:57:53 » |
|
uh... ti stihovi... sidu leci :lol:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
if something is stupid and it works, maybe it's not so stupid 
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
Model: Electron
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 19 Decembar 2007, 10:07:58 » |
|
Cast mi je sluziti Ikaru, rame uz rame sa vama veliki ljudi.
Sa vama koji zanemarujete vrednosti, i ciljeve ovozemaljske vecine.
Sa vama kojima su zvezde vodilje, vasi nepregledni snovi.
Sa vama kojima masta i volja, rusi sve zidove pred sobom.
Sa vama koji ste bracu i sestre, nasli medju pticama na nepreglednom nebu, na kojem nepostoje granice.
Sa vama koji na materijalno,nasilno, sebicno,neiskreno,podlo...gledate, sa visine i sa gadjenjem i prezirom.
Sa vama koji ignorisete ovu ruznu i od losih ljudi nametnutu realnost i zamenjujete je svojom.
Neiskvarenom,cistom i pravicnom. Sa vama,moja braco krilata.
Sa vama sam napokon pronasao svoj put.
Hvala vama i nebu,nasem igralistu i nasoj sudbini!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti 
|
|
|
Taki
Čovek ptica

Van mreže
Model: Makalu
Marka: UP
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 21 Decembar 2007, 19:44:29 » |
|
Vid stihoklepaca jbte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
SkyLord
Orao

Van mreže
Model: SelfMade
Marka: AXISpara
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 28 Decembar 2007, 14:52:33 » |
|
LEARNIG TO FLY Into the distance, a ribbon of black Stretched to the point of no turning back A flight of fancy on a windswept field Standing alone my senses reeled A fatal attraction is holding me fast How can I escape this irresistible grasp? Can't keep my eyes from the circling sky Tongue-tied and twisted just an earthbound misfit, I Ice is forming on the tips of my wings Unheeded warnings, I thought I thought of everything No navigator to guide my way home Unladened, empty and turned to stone A soul in tension that's learning to fly Condition grounded but determined to try Can't keep my eyes from the circling sky Tongue-tied and twisted just an earthbound misfit, I Above the planet on a wing and a prayer, My grubby halo, a vapour trail in the empty air Across the clouds I see my shadow fly Out of the corner of my watering eye A dream unthreatened by the morning light Could blow this soul right through the roof of the night There's no sensation to compare with this Suspended animation, a state of bliss Can't keep my mind from the circling sky Tongue-tied and twisted just an earthbound misfit, I VIDEO:
/Pink Floyd, 1987/
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ivy in the sky
Orao

Van mreže
Model: Rush
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 28 Decembar 2007, 15:49:50 » |
|
Son of the sky
In another world perhaps in an other life There's a place out of the storm Land of peace, glory and joy There where I lived In the limits of real world I lived an incredible story When I found a new friend And a magic world around One night of storm I met the wind Lighted by the stars tell me some words When the night comes back And it's magic and dark Your soul flies in the air Are you blind? Your father's the sky And your mother's the night Your sisters' the stars Because you are son of the sky You live like a light But open your eyes Is the reason of your life You're son of the sky I look up my way Look up my fate I can feel my roots inside And my life questions me Why I live alone in this world? In the night when I close my eyes I listen to voices all around Sometimes I think this is not my way Tell me the truth my friend One day the sky set me down Like wind around reminds me the words When the night comes back And it's magic and dark Your soul flies in the air Are you blind? Your father's the sky And your mother's the night Your sisters' the stars Because you are son of the sky You live like a light But open your eyes Is the reason of your life You're son of the sky My father wanted that I lived here My mother cries with the stars My friend the wind opened my eyes Now I know the reason of my life I'm son of the sky I live like a light I'm son of the sky Is the reason of my life I'll return to the sky I'll return!! Because... I'm son of the sky
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivot je lep!!
|
|
|
Ivy in the sky
Orao

Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 28 Decembar 2007, 16:36:32 » |
|
ovo je vise pesma nego poezija...al evo...
My dream is to fly Over the rainbow so high My dream is to fly Over the rainbow so high My dream is to fly Over the rainbow so high eh.. eh.. eh.. over the rainbow so high. My dream is to fly Over the rainbow so high (x4) Rise Up don't falling down again Rise Up long time I broke the chains. I try to fly a while so high direction's sky I try to fly a while so high direction's sky My dream is to fly Over the rainbow so high (x4)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivot je lep!!
|
|
|
|
Nele
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 02 Januar 2008, 11:18:04 » |
|
Evo jedne pesmice koja govori najvise u prilog tome koliko je onima koji lete ponekad tesko da hode... i koliko je let na bezanje od stvarnosti, vec upravo USLOV da svoju covecansku duznost sto bolje ispunimo.
Galeb... Tom kralju oblaka i letac je slican. On se s burom druzi, munjom poji oci, al na tlu sputan i zemlji nevican, divovska mu krila, smetaju da kroci.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
eko mi je jednom rekao da je vreme predator koji nas uhodi citavog zivota. Ja sam pre verovanja da je vreme saveznik koji nas upozorava na nasem putu kroz zivot, da cenimo svaki njegov momenat
|
|
|
Ixa
Orao

Van mreže
Model: Mamboo
Marka: Nova
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 04 Januar 2008, 19:16:57 » |
|
Na obali mora stajao sam i galeba belog posmatrao let visoko visoko do zenice sunca do najlepsih mora ga nosio on i letio kruzio spazio zgrabio zaspalu ribu na dnu i letio kruzio vidio spazio zaspalu ribu na dnu
ptico sto ljubis zvezde sklopi krila jer gnezdo je tvoje sad na dlanu mom ptico sto ljubis zvezde skolpi krila jer telo je tvoje sad u oku mom na dlanu mom
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Do not underestimate the power of stupid people in large numbers!!!
|
|
|
Ivy in the sky
Orao

Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 26 Februar 2008, 17:46:39 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivot je lep!!
|
|
|
coik
Urednik foruma

Van mreže
Model: Summit XC
Marka: UP
Coik
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 30 Maj 2009, 13:46:58 » |
|
evo i jedne moje pesme...davno napisana ...mislim da nema boljeg mesta za nju od ovog sajta Горе високо Високо негде, обешен о небо Са орловима летим. Рекоше нисам требо. Кажу „Коцкаш се са животом“ Кажу „ Размисли па лети „ Кажем „ Једном хоћу, Ал сада не желим да слетим“ Горе на небу нема ничег злог, Само ветар, птице и звиждук Параглајдера мог. Он и ја исту љубав делимо Он и ја истим небом летимо Он ме вуче високо Ја хоћу још вишље, а што вишље идемо Срце куша тише. Из птичије перспективе свет изгледа лепо Небитно је одакле си, небитно је шта си стеко Не дотичу те приче, нема оговарања Нема тешких мисли, само неба освајања. И птице се радују, Оне не мисле да сам луд! Крилима ме зову, Да поделимо још један термички стуб.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|