Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

22 Maj 2012, 08:37:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pitanja O Paramotoru .............. ??????  (Pročitano 792 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Buntovnik
Orao

Van mreže Van mreže

Model: trango 3
Marka: UP (jupi)

« poslato: 26 Septembar 2009, 17:47:24 »

POZDRAV.............Ja bih ako moze nekoliko pitanja, u vezi Para motora. Koliko kosta Paramotor ?Kako najlakse I naj jeftinije doci do istog ?   Dali kupovati polovan i koliko je to  dobro ?  Gledao sam na YouTube elektro para motor koliko to kosta , i koliko je to dobro.....?  Koliko treba da ima konja para motor ako se leti solo ,dali i to ide po kilazi pilota, kako se racuna ako ide po kilazi?  Huh? Huh? Smiley    HVALA. PERA..............
« Poslednja izmena: 26 Septembar 2009, 17:50:04 Buntovnik » Sačuvana

"Ima raznih vrsta ludila i neka su od njih pravo uživanje"
Bukowski
PilotProject
Gost
« Odgovor #1 poslato: 26 Septembar 2009, 22:00:14 »

Pero nadam se da cu doprineti realnim odgovorom !
ajmo redom :
cena paramotora je od 3500 - 7500 € zavisi sta i od kog proizvodjaca !
ovde treba paziti na to da jos uvek ima BITANGI  na trzistu koji ugradjuju SOLO 14 PS i Radne raket aero 14 PS po ceni od 3500 + € (steta sto ti motori su za pilota do 45 Kg  Grin ali su im zato tehnicka uputstva nasminkana do besvesti ) a za te pare se moze naci i moderan top motor kao sto je Simon itd ...!
pa sta znam nemoguce je doci do necega najjeftinijim putem jer to ipak kosta...postoji mogucnost da kupite MZ 250 ccm ili neki drugi motocikl motor ali to je igrarija koja iziskuje veliko poznavanje paramotoringa ne mehanike nego bas paramotoringa i tek onda mehanike itd....na kraju ova varijanta opet izadje puno tako da se i neisplati .....zasto izmisljati mlaku kad vec imamo vrucu vodu na trzistu !!!
polovan motor OK ja sam za to ali motor koji necemu vredi tesko je naci polovan..iz iskustva ja sam nudio klijentu u srbiji ( pre par godina ) nov simon moje konstrukcije po ceni od 3300 € a isti je svoj SOLO prodao za 3000€ kao polovan ?!!! znaci kao i sve vezano za letenje paraglajdinga i paramotoringa ( ja ovako kazem jer znam sta nudim i po kojoj ceni ),treba otvoriti 4 oka i znati sta kupovati radije pet ponuda a jedna kupovina......
ELEKTRO PARAMOTOR ja licno nisam ubedjen u tu varijantu letenja !
Elektromotor ce tek zaziveti kad samosagorevajuce baterije budu perfekcionisane sto jos uvek nisu a uz to su i preskupe,zatim elektromotor je lagan ali zato baterija je teska tako da dodjemo na isto ali samo sto elektroparamotor leti nekih 25 min i to je bilo sve pa opet na punjenje itd.....nece to jos dugo zaziveti !!!
paramotor iz iskustva mora da poseduje najmanje 20 PS za nekog pilota oko 50-60 Kg dok za tezeg je potreban jaci i jos nesto nije sve u PS nego kako ga je konstrukter doveo u red i koliku silu potiska daje !
minimum potiska je oko 35-40 Kg za lakog pilota.....
Moji motori su 25,7 PS,sledeci je 29 PS i 33 PS pri potisku preko 90 Kg !!!
kao sto ranije rekoh nikad se nisam igrao sa SOLO ili Radne motorima nego ugradjivao sam samo Mercedes na nebu dok su drugi valjali sve i svasta cak i najrenomiraniji kao fresh breeze !
nepostoji neki regleman koliko snage po Kg jer i rezimi letenja nisu uvek isti zatim i krilo vece,manje,brze,sporije sve je to onako specificno.
npr.tandem glajder, tvojih 60 kg netto paramotor 35 kg potiska moze da leti ...ali kako i dokle i u kojim uslovima !!!
mislim da si razumeo ovo ?!
pozdrav
pilotproject
zux
« Poslednja izmena: 14 Decembar 2010, 10:44:59 PilotProject » Sačuvana
Buntovnik
Orao

Van mreže Van mreže

Model: trango 3
Marka: UP (jupi)

« Odgovor #2 poslato: 27 Septembar 2009, 01:04:59 »

Hvala ZUX .........razumeo sam ..... Smiley
Sačuvana

"Ima raznih vrsta ludila i neka su od njih pravo uživanje"
Bukowski
dino
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 28 Septembar 2009, 23:01:33 »

Ziveo "Solo" motor!!!!!!!!!
Trajao je jako dugo i sluzio je bolje nego sto ce i jedan Simo da sluzi u to sam siguran!
Letelo je pola sveta na njemu i stvarnoi mi nije jasno zasto on ispade toliko djubre?
Solo nije igra nego izuzetno pouzdan motor i samo sam jedan od onih koji se slatko naleteo sa njim.
Sačuvana
PilotProject
Gost
« Odgovor #4 poslato: 29 Septembar 2009, 10:01:46 »

da Dino,
delomicno si u pravu !
da je djubre to niko nije rekao cak sta vise u pravu si kad kazes da je pouzdan i skoro neunistiv !!! ipak kazem svima onima koji zele da upoznaju motorno letenje : "Pitajte na vasem aerodromu pilote aviona koju ulogu igra jak motor" cut ce te da PS su alfa i omega !
vrlo jednostavno razmisljanje - veca snaga = letimo sa manje gasa=duzi vek motora=manje buke=manja potrosnja i mnogo drugih pozitivnih pojedinosti ALI ZATO TREBA PLATITI VECU CENU !
kad je SOLO tako dobro resenje nerazumem da danas svi koji do sebe drze ugradjuju sve samo ne SOLO motore ? Kako ovo objasnjavas ?
Situacija je ovakva :
Solo motore su svojevremeno kupovali renomirani proizvodjaci (izmedju ostalog i fresh breeze,ARCO,FLY Castelluccio kao i mnogi drugi) po ceni od 870 DM ugradjivali ih i valjali po ceni gotovog paramotora od 4500 DM pa cak i 7500 DM...dok je Simo u to vreme kostao kao i danas vise nego duplo....
cak sam na raznim sajmovima Evrope imao prilike da ih vidim u ponudi kao 17,21,24 PS Grin sto je cista laz - istina je da 14 PS !
e sad treba stiti ovu politiku jer jos uvek imamo te motore na trzistu i treba se resiti toga po sto vecoj ceni jer su placeni puno !
Sto se tice danasnjih motora to su ipak sazrele masine i dobre za nasu svrhu upotrebe ali treba uzeti u obzir da su to dvotaktne masine koje su frizirane na maximum pa prema tome znamo da dvotaktne masine nikad nece biti perfektne kao cetverotaktne !
Iz ovih razloga lider na trzistu ROTAX nije mogao Aerocertificirati svoje dvotaktne masine usprkos DCDI i slicnim resenjima !
kod Rotaxa sam radio na raznim pozicijama jednu i po godine samo da bih pekao zanat ( nije mi bilo do plate koliko do njuskanja )....
ovu politiku kao kod Rotaxa i dalje sledim,chartam avione,zmajeve da bi sad i sam presao na motornog zmaja...razumeo i preneo u Paramotoring,volim svoj sport i pokusavam samo da prenesem najbolje moguce resenje u isti !
Ovim sam samo pokusao razjasniti paralele izmedju SOLO i motora danasnje generacije motora .....
povrh svega ovoga motori koje ja zastupam na sebi nose i centrifugalno kvacilo,recoil i elektrostarter,punjac baterije,25 - 40 PS i mnogo toga sto na Solo motoru i slicnim neces naci !
« Poslednja izmena: 29 Septembar 2009, 13:43:56 PilotProject » Sačuvana
PilotProject
Gost
« Odgovor #5 poslato: 26 Oktobar 2010, 22:09:33 »

Ziveo "Solo" motor!!!!!!!!!
Trajao je jako dugo i sluzio je bolje nego sto ce i jedan Simo da sluzi u to sam siguran!
Letelo je pola sveta na njemu i stvarnoi mi nije jasno zasto on ispade toliko djubre?
Solo nije igra nego izuzetno pouzdan motor i samo sam jedan od onih koji se slatko naleteo sa njim.
da bre Dino nesto mi poznato ovo jel ono bese tebi ponuda za simonini motor po promo ceni 3300 € dok si ti solo svoj par godina star nudio za 3000 € , stvarno ovo mi nesto poznato Grin a i sad razumem poentu oko sticenja SOLO motora...da u pravu si ZIVEO SOLO MOTOR  jer ce se mozda komsija naljuti  Tongue
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!