Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

22 Maj 2012, 08:27:57 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: JuventusVentus Paraglajding portal www.juventusventus.org/pg

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Grocka "Aquilo" - SSZ. S. SSI  (Pročitano 431 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« poslato: 09 Septembar 2009, 20:12:14 »

Kao što znate svi mi Beograđani očajnički grebemo da nađemo terene blizu grada za dane kada nam je daleko 100km ili imamo malo vremena. Do sada imamo Vinči(fenomenalan teren nažalost za Istok), Različkovo Brdo(za JI) i evo napokon još jedan teren - "Aquilo"(lat. severni vetar) - u Grockoj Cheesy

Teren smo Ivana i ja provalili jednom kada smo išli u Smederevu pa usput stali tamo. Ovaj put, naoštreni da letimo otišli smo da ga pogledamo detaljnije sa većom ekipom. Pošto smo zaboravili gde se skreće za to brdi poneli smo mapicu (koju su nam ismevali Pantić i kompanija, al šta ćeš dobar ju dečko) koja nas je nekako dovukla do starta.

Start je malo rizičan - što znači nikako za početnike, trenutno je ispod žbunje koje dok se ne raskrči nemože da se preleti ako te ne digne/pridrži dinamika pri poletanju. Znači jedino bi moglo da se odradi pri vetru od 4+ recimo. Zbunje ispod starta , može da se raskrči uz maro dobre volje i par testerica/sekirica. Takođe poletanje je malo otežano zbog vikend kućice koja se tako nezgodno našla na sred starta - tako da mora pored nje da se diže krilo Cheesy (lud sam al kad budem postavio prve fotke odande ima svi da se sjate po severcu).

Visinska razlika je oko 60-70metara, dole kad smo sišli do Dunava da vidimo sletanje ispostavilo se da ima ooogggrooomno polje koje je pola u kukuruzu a pola nije Cheesy Kapiram da na jesen će skloniti taj kukuruz pa će slobodno moći da se sleće po celoj poljani.

Evo vam i GE placemark i obeležen teren pa uživajte...

Pozz
Dj

* Grocka.kmz (1.85 KB - preuzeto 63 puta.)

* DSCF8922.JPG (82.84 KB, 700x525 - pregledano 85 puta.)

* DSCF8923.JPG (87.54 KB, 700x525 - pregledano 83 puta.)

* spojeno.jpg (168.49 KB, 1548x500 - pregledano 84 puta.)
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #1 poslato: 09 Septembar 2009, 20:33:30 »

Vidim da je najlakse dotle doci dunavom Smiley
Ima da kupim taj windsurf, pa vodu (put) pod noge Grin
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #2 poslato: 09 Septembar 2009, 23:01:21 »

Ako se start raskrci samo toliko da prodje guzica na poletanju bice ok. Ovako, ko sto Djole kaze, mora da te katapultira odmah nakon poletanja inace pravac drvece. Kolko sad vidim po slikama sletanje je ok. Visinska razlika sasvim dovoljna da zimus provedemo dane u vazduhu tamo. Mislim da je najbolje doci autoputem pa izaci negde kod Kaludjerice i nastaviti za Grocku. Ovako preko bulevara, pogotovu u guzvi, vremenski dodje skoro isto ko da se ide do Titela.

Po meni ako se raskrci ono drvece start nije nesto zahtevan za nekog ko zna iole da poleti. Ima mesta da se digne glajder. Kucica ne smeta nesto posebno, ima mesta komotno za glajder. Treba da se organizujemo da sekamo ono drvece. Prvo treba videti cije je to da nas ne jure puskama posle... Smiley Jedini prb je ako te preduva vetar onda koliko sam video nemas gde nego u sumu...

Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!