live to fly
Čovek ptica

Van mreže
Model: Electron
Marka: Ozon
|
 |
« poslato: 11 Maj 2007, 10:53:23 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti 
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 11 Maj 2007, 11:33:55 » |
|
Bas cekam da djole pokaci slike uz izvestaj.ima ih mnogo pa mu treba malko vremena.Napokon su poceli da mi se ostvaruju dececki snovi.Naravno sigurnost na prvom mestu. P.S.Nego sto si promenuo nick matori? Vertigo je bilo bas cool
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti 
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 11 Maj 2007, 12:03:20 » |
|
evo darx.polomi se ziv dok sam pokacio sve slike.I to su se poredjale ko nenormalne.(djole matori radio sam sve kako si rekao a ispalo je kako je ispalo).Sta kazete ljudi na slike i teren?Kada svratite do nas idemo gore na rostilj
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 11 Maj 2007, 13:19:46 » |
|
E sad slike stoje kako valja.hvala na pomoci.uskoro jos lepse i bolje slike.ove sve nesto na frku slikane.posle glajdera sledece na spisku za kupovinu je bolji aparat(mozda me dotle i zena ostavi zbog ovoga)  pa da pocnem polako da pravim mozajik ili mozaik(bem li ga?)ovdasnjeg paraglajdinga,terna i letaca.Da pokazem ljudima zasto bih trebali da lete 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
Sale
Orao

Van mreže
Model: Vista
Marka: APCO
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 11 Maj 2007, 16:27:54 » |
|
Lepo, lepo, znam gde je Bukovac, ali kako naci terene?? U subotu cu biti u blizini i rado bih svrnuo da vidim i malo proletim te padine, ako ima neka akcija.... Moze neke koordinate, ili opis puta...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 11 Maj 2007, 20:43:29 » |
|
pazi sad.dodjes u bukovac(iz pravca novog sada naravno)u bukovcu pitas gde je put za bombardovani vojni objekat na vrh brda(inace i jedan jedini put koliko sam mogao da zakljucim)picis tim putem uzbrdo i dolazis na kraj betonskog puta gde je taj izbombardovan objekat.tu ces videti put posut kamenom tucanikom koji tera pravo kroz neko veliko zbunje i samo teras njim nekoh 200m i nas bih trebao da vidis sa leve strane tog puta.u svakom slucaju bih trebao da vidis krilo tu negde.za jedrenje neznam kako je posto nismo jos dosli do tog stadijuma(crnog pojasa)  to bih trebao ti sam da procenis kad dodjes ali za pocetnike je do jaja.nadam se da dolazis kolima posto ce moja odvesti moja zena cim nas ostavi a iz centra bukovca bogami ima pesacenja uzbrdo dotle.mi smo tamo od nekih 10h.imamo samo jedno krilo pa bih dobro doslo jos jedno ako ima mogucnosti,a ako nema jbg.(bice)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 13 Maj 2007, 10:40:54 » |
|
Posle par dana maltretiranja i trcanja nizbrdice,usavrsavanja poletanja i sletanja odlucili smo da poletimo sa malko vece visine.Trazeci idealan obronak za start zakljucili smo da na ovim padinama iznad Bukovca ustvari nema nijedan bezbedan start. Kao prvo nema gde da se sleti.Dole u podnoziju svih ovih padina(otprilike 100m nize) koje gledaju jedna u drugu se nalazi suma i jedna malena njivica koju bih bilo izuzetno tesko pogoditi sa krilom DHV-1 koje inace iza sebe ima vec poduzi staz(oko 10 god). A kao drugo,takav reljef definitivno pravi ludnicu od vetra.Znaci nemoze da bude konstantan i na svakom vrhu padine ima drugaciji pravac.Kod svakog sletanja imao bih 70% sanse da udjes u zavetrinu i da nemas vetar koji bih te usporio i ludacki pokusas da sletis na padinu suprotnu od one sa koje si poleteo,a verujem da bih to izgledalo otprilike kao da te udara neki kamion direktno i to pri brzini od bar 30-40km/h. Eto nase razocarenje ali i zahvalnost ovim iskustvima zbog donosenja odluke da od sada palimo za titel i letimo kao sav normalan svet. puno pozdrava iz Novoga Sada
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Sale
Orao

Van mreže
Model: Vista
Marka: APCO
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 13 Maj 2007, 15:00:10 » |
|
Pametno, Titel vam je blizu, a imate i teren kod Beocina na kom moze sasvim ok da se leti po NE, ja sam tamo bio sa Dinom i nije lose, a vama je bas blizu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 13 Maj 2007, 15:02:22 » |
|
Jel bih mi mogao bolje objasniti gde je to kod Beocina i kako doci do starta?ili bar kontakt nekog lokalca?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
JuVentus
Administrator

Van mreže
Model: Ares
Marka: Sky Paragliders
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 13 Maj 2007, 20:30:55 » |
|
Teren kod Beochina: KOd Beocina je startno mesto Gornji Sakotinac. Vetar: SI Visinskaka razlika: 150m Iz pravca Novi Sad treba obilaznim putem oko Beocina pa gore i prvi betonirani put koj vodi u dolinu. Do pola puta moze kolima i onda treba parkirati. Do starta se izlazi peske za oko 30-45 minuta. 45°12'20.13"N 19°42'3.72"E To je sve shto imam ubaceno u bazi o tom terenu. Nikad nisam bio pa nemogu da ti kazem sta je i kako je detaljnije.... sorry. Nadam se da ce vam ovo pomoci kolko tolko  Drz te se momci(i devojka)!!! SAMO napred, imate moju podrshku  Pozz Djole
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
JuVentus
Administrator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 13 Maj 2007, 20:39:03 » |
|
e da , imate i u Vrdniku jedan teren, koliko znam slichan titelu. Evo vam kontakt momka odande: Bane : 063556292 Bice mu drago da letite zajedno jer nema letachkog drushtva u okolini  pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 14 Maj 2007, 01:47:46 » |
|
hvala ti druze puno na ovim informacijama.Nadam se skorom zajednickom letu na titelskom bregu pa kada budes rekao da je ok palimo za vrsac na par desantnih letova uz tvoj nadzor.poz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
JuVentus
Administrator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 14 Maj 2007, 01:51:19 » |
|
momci, znate da vas na Vrscu nece pustiti bez rezervnog padobrana  :(
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
live to fly
Čovek ptica

Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 14 Maj 2007, 01:58:49 » |
|
uu da.pa mi ni skolu nemamo.e pa dobro je da si ti tu da nam to kazes.nas dvojica kakvi smo ludi bih ladno zapucali za vrsac bez rezerve.ma dobro.za sada titel ali uzdamo se u tvoju i Pantinu pomoc da predjemo na sledeci stepenik ka nebu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|