Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

10 Februar 2012, 17:59:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Potrebna pomoć ...  (Pročitano 400 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« poslato: 02 Jun 2009, 23:04:01 »

Zdravo drugari, potrebna mi je pomoć oko PHP skripte. Želeo bi da napišem istu(odnosno sastavim od već postojećih delova) i implementiram na JV portal.

Funkcija skripte je sledeća:
1. da dozvoli korisniku da ubaci koordinate, visinu, smer vetra, opis i kontakt za određeni teren - kroz formu.
2. nakon toga da te podatke ubaci u odgovarajuću tabelu u MySQL bazu,
3. na kraju da generiše KML fajl (XML standardni format) koj će GoogleMaps API iskoristiti za prikaz.

Evo primera kako se to otprilike radi:
http://code.google.com/support/bin/answer.py?answer=69906&topic=11364
http://code.google.com/support/bin/answer.py?answer=65622&topic=11367&ctx=sibling
http://tech.reumer.net/google-maps/documentation-of-plugin-googlemap/kml-out-of-database.html

Ja sam donekle skapirao kako bi to sproveo ali mi se čini da sa mojim znanjem bi mi trebalo nekoliko dana/nedelja da to sve sprovedem. Ako ovde ima nekoga ko zna PHP i voljan je da mi pomogne biću mu/joj vrlo zahvalan.

Pozz
Dj
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Ixa
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Mamboo
Marka: Nova

« Odgovor #1 poslato: 03 Jun 2009, 19:06:43 »

Koliko vidim ovo je jako prosto. Mislim na unos podataka za generisanje kml-ova.

Mnogo je vaznije da se dobro osmisli tbela ili tabele koje ce u bazi biti zaduzene za ovo. Ja nisam do sad radio sa joomla-om pa neznam kakva je procedura oko generisanja formi i na koji nacin joomla pristupa bazi. Ali sto se tice same PHP skripte za ubacivanje u db i generisanje KML-a to nije nikakav problem.

Ali ima tu jos posla. Treba odraditi procedure za kontrolu unosa (da nema ponavljanja, nebuloza...), skripte za editovanje i update...

Ja inace programiram u ActionScript-u ali poznajem PHP za toliko. Moj najveci problem je sto hronicno nemam vremena. Tako da ako se niko drugi ne lati ovoga posla ja bih za jedno dve nedelje mogao nesto odradim.
Sačuvana

Do not underestimate the power of stupid people in large numbers!!!
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #2 poslato: 03 Jun 2009, 20:07:42 »

@Mnogo je vaznije da se dobro osmisli tbela ili tabele koje ce u bazi biti zaduzene za ovo.
- Forma tabele već postoji. Samo treba dodati još 2 - 3 -4 stavke(pravac_vetra, visina, opis ...)

Evo ga MySQL cok koji ga kreira:
Kod:
CREATE TABLE `markers` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`name` VARCHAR( 60 ) NOT NULL ,
`address` VARCHAR( 80 ) NOT NULL ,
`lat` FLOAT( 10, 6 ) NOT NULL ,
`lng` FLOAT( 10, 6 ) NOT NULL ,
`type` VARCHAR( 30 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM ;

@integrisanje u joomlu
Unutar joomle se pozove skripta kao plugin {mosmap kml='phpsql_genkml3.php'}.
U ovom slučaju phpsql_genkml3.php je skripta koja bi trebala da sadrži formu za unos terena, kod za upisivanje u postojeću tabelu i kao što si rekao neki deo za uređivanje.

Tu je moj problem. Ja mogu da skupim PHP komade koda koj će da odradi veći deo tih stvari ali ne znam da ih sastavim.
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Flying_man
Menadžer foruma

Van mreže Van mreže

Model: Sigma 5
Marka: Advance

« Odgovor #3 poslato: 03 Jun 2009, 22:09:13 »

Djole, i moje znanje je kao i tvoje. Mogao bih da uradim uz malo vise mucenja i ucenja, ali nemam vremena. Radim tri posla, trenutno radim i sajt www.para-golija.org.rs, a sada im istice i host pa selim sve na novi, i najvaznije cuvam malog juniora. Probacu da zamolim jednog prijatelja koji je PHP geak, pa ako on ima vremena i volje da odradi bez nadoknade. Toliko mogu da pomognem.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!