Sklepao si ga prva liga, mada izgleda si malo prepisivao iz neke lekcije o hromozonima iz biologije

Bane spomenu Frusku goru kod Beocina. Eh, moram nesto na tu temu, prodje me strah kad pisem, to je pravi lek

Imaju tamo ona dva brda i dva starta. Oba su ok za severac, jedan je bolji za severoistok, drugi bolji za severozapad. Elem, NIKADA, ali NIKADA ne poletati, pa ni hendlovati na startovima a mozda i nize ispod njih, ako duvaju istok ili zapad ili ima sanse da okrene na njih. Kad okrene, ispred je sve rotorljivo, a kad jos i pojaca u tom momentu, e onda rotor postaje rotorcina. Od brda koje je ispred dolazi jak rotor i vazduh sabija dole u usek, pa taj udar onda nailazi na nas i to pomesan (pojacan) sa vazduhom koji ide preko rotora, pa kad je jos zacinjen sa termikom... Eto meni tako katapulta od 6m/s, pa naglo dole, pa na 10m visine asimetrija od 60%, pa opet gore 20ak metara, pa jos 4-5 asimetrija, a rotor sve vreme hoce da me baci jos napred pa verovatno pravo dole u usek. Trajalo je to bogami... Jedva se izvukoh dole prema kotlini ka Beocinu gde su brda niza pa je i manja turbulencija. Hvala bogu za dhv 1-2! Sa dvojkom bih se ovde vrlo verovatno upokojio! Nema potrebe da kazem da sam poleteo samo tako sto sam hendlovao na severozapadnom vetru od 3-4 m/s malo ispod starta. Naglo je dunuo zapad i samo me odlepio i katapultirao 20ak metara gore. Onda je poceo rodeo. Taj jaki zapad je duvao narednih 2 sata bez stajanja!
Lepa strana price: Kad sam uspeo pobeci dole u kotlinu, izvrteo sam stub do 540m visine

Gore je mnogo mirnije

Eto, u jednom letu 2-3 minuta horora pa onda dobro "lecenje" od 20ak minuta na lepoj visini

Znaci Fruska gora od sad samo oprezno i to na severcu ili severoistoku. Ako je severozapad, onda dobro pogledati prognozu, ili najbolje zvati meteo stanicu (to smo inace po propisima svi duzni uvek uraditi)